دستور ویژه وزیر آموزش و پرورش برای پیگیری حقوق دانش‌آموزان سنندجی عزل مدیر آموزش و پرورش ری درپی پرونده تعرض به دانش‌آموزان جزئیاتی از پرونده تعرض یک معلم به دانش‌آموزان در شهر ری نیسان آبی رکورد دار واژگونی در روز‌های بارانی/جایگزینی گاردریل‌ها با نیوجرسی در بزرگراه‌های پایتخت اصلاح آیین‌نامه تغذیه دانشجویان/اختصاص ۴ همت به حوزه تغذیه پلیس: آزارگر زنان تهرانی دستگیر شد + عکس متهم توقیف ۱۱ فروند قایق شوتی حامل سوخت قاچاق در خلیج فارس واریزی حقوق معلمان و فرهنگیان با احکام جدید / میزان افزایش حقوق معلمان آسمانی ابری تا نیمه ابری برای تهران تا ۵ روز آینده تمدید مهلت ثبت‌نام در آزمون‌های ورودی مدارس استعداد‌های درخشان و نمونه دولتی بارش باران در اغلب استان‌ها تا اواسط هفته کشف توله شیر وحشی و مار‌های پیتون و کبری در یکی از مناطق مسکونی تهران + عکس رئیس سازمان محیط‌زیست: پروژه قانونی به نام ‎ «پتروشیمی میانکاله» وجود ندارد بیماری‌هایی که مانع سفر حج هستند ماجرای حضور زن نیمه برهنه در بانک اصفهان چه بود؟

کشف ارتباط خواب نامنظم با یک مشکل قلبی

عادات خواب نامنظم با خطر تصلب شرایین در افراد مسن مرتبط است.
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۵ - ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 19
کد خبر: ۱۷۳۶۰۵

به گزارش راهبرد معاصر، بر اساس تحقیقات جدیدی که در مجله انجمن قلب آمریکا منتشر شد، خوابیدن در ساعات نامنظم و به خواب رفتن در زمان‌های مختلف خطر ابتلا به تصلب شرایین را در بزرگسالان بالای 45 سال در مقایسه با افرادی که عادات خواب ثابت‌تری دارند، افزایش می دهد.

 

آترواسکلروز یا تصلب شرایین تجمع رسوبات چربی به نام پلاک در دیواره شریان است. این پلاک می تواند باعث باریک شدن شریان ها و کاهش جریان خون، اکسیژن و سایر مواد مغذی به بدن شود. بر اساس اطلاعات سلامت انجمن قلب آمریکا، پلاک ممکن است ترکیده و لخته خونی ایجاد کند که شریان را مسدود کرده و منجر به حمله قلبی یا سکته شود.

 

این مطالعه یکی از اولین تحقیقاتی است که شواهدی از ارتباط بین مدت زمان و زمان بندی نامنظم خواب و تصلب شرایین را ارائه می دهد

 

این تجزیه و تحلیل شامل بیش از 2هزار بزرگسال با میانگین سنی 69 سال بود. بیش از نیمی از شرکت کنندگان زن بودند.بین سال‌های 2010 و 2013، شرکت‌کنندگان از مچ بندی استفاده می‌کردند که زمان خواب و بیداری را تشخیص می‌داد و همچنین یک دفترچه خاطرات خواب را برای هفت روز متوالی تکمیل کردند. بیشترین بی نظمی در تعداد ساعات خواب شرکت کنندگان، تغییرات بیش از 2 ساعت در یک هفته بود. کسانی که بیشترین بی نظمی را در زمان خواب داشتند، زمان خوابشان را بیش از 90 دقیقه در یک هفته تغییر دادند.

 

داده‌های ارزیابی شده همچنین شامل اطلاعات سوابق و پرسشنامه‌های سلامت شرکت‌کنندگان، مانند سن، جنس، نژاد و قومیت، تحصیلات، درآمد سالانه، برنامه کاری، وضعیت سیگار کشیدن، مصرف الکل، فعالیت بدنی، شاخص توده بدنی، فشار خون، عادات خواب و برنامه های کاری معمول بودند.

 

خواب ضعیف، از جمله با کیفیت پایین و تکه تکه شده، با بیماری قلبی، فشار خون بالا، چاقی، دیابت نوع 2 و سایر بیماری های قلبی عروقی مرتبط است.

 

حفظ برنامه خواب منظم و کاهش تنوع در خواب رفتار سبک زندگی و به راحتی قابل تنظیم است که نه تنها می تواند به بهبود خواب کمک کند، بلکه به کاهش خطر قلبی عروقی برای بزرگسالان مسن نیز کمک می کند.

 

خواب اخیراً به توصیه های کلیدی انجمن قلب آمریکا برای بهبود و حفظ سلامت قلب و عروق بهینه اضافه شده است. انجمن پیشنهاد می کند که بزرگسالان باید 7 تا 9 ساعت در شب بخوابند زیرا خواب کافی باعث بهبود عملکرد مغز و کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن می شود.

 

نویسندگان این مطالعه اعلام کردند که نتایج جدید هستند و تحقیقات ادامه‌دار برای درک بهتر بی‌نظمی خواب و ایجاد خطر بیماری‌های قلبی عروقی لازم است./ فارس

ارسال نظر