مراکز آموزشی مازندران شنبه غیر حضوری است تشکیل جلسه ستاد مدیریت بحران در پی صدور هشدار قرمز هواشناسی خبر خوش برای بازنشستگان و کارکنان نظام سلامت وضعیت تعطیلی مدارس و ادارات در روز شنبه ۴ اسفند مدیر عامل خبرگزاری قوه قضائیه: هر دو سارق دانشجوی دانشگاه تهران ایرانی هستند انسداد محور عباس آباد-کلاردشت به علت ریزش کوه آخرین وضعیت جوی و ترافیکی راه‌های کشور / بارش برف و باران در برخی محور‌ها افتتاح بازار بزرگ میوه و تره‌بار غرب استان تهران در شهریار بارش برف و باران شدید در مازندران / سفر به شمال ممنوع هواشناسی: یخبندان در راه تهران؛ هوا ۱۰ درجه سردتر می‌شود وزیر آموزش و پرورش: حل مسائل معیشتی معلمان از اولویت‌ها است پرداخت حقوق فرهنگیان با نرم‌افزار جدید دستمزد در آینده نزدیک توضیحات وزیر آموزش و پرورش در خصوص رقم یک میلیونی بازمانده از تحصیل در کشور صحنه قتل دانشجوی دانشگاه تهران بازسازی شد هواشناسی ایران ۲ اسفند؛ هشدار بارش سنگین برف و یخبندان در ۱۵ استان

کشف ارتباط خواب نامنظم با یک مشکل قلبی

عادات خواب نامنظم با خطر تصلب شرایین در افراد مسن مرتبط است.
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۵ - ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 19
کد خبر: ۱۷۳۶۰۵

به گزارش راهبرد معاصر، بر اساس تحقیقات جدیدی که در مجله انجمن قلب آمریکا منتشر شد، خوابیدن در ساعات نامنظم و به خواب رفتن در زمان‌های مختلف خطر ابتلا به تصلب شرایین را در بزرگسالان بالای 45 سال در مقایسه با افرادی که عادات خواب ثابت‌تری دارند، افزایش می دهد.

 

آترواسکلروز یا تصلب شرایین تجمع رسوبات چربی به نام پلاک در دیواره شریان است. این پلاک می تواند باعث باریک شدن شریان ها و کاهش جریان خون، اکسیژن و سایر مواد مغذی به بدن شود. بر اساس اطلاعات سلامت انجمن قلب آمریکا، پلاک ممکن است ترکیده و لخته خونی ایجاد کند که شریان را مسدود کرده و منجر به حمله قلبی یا سکته شود.

 

این مطالعه یکی از اولین تحقیقاتی است که شواهدی از ارتباط بین مدت زمان و زمان بندی نامنظم خواب و تصلب شرایین را ارائه می دهد

 

این تجزیه و تحلیل شامل بیش از 2هزار بزرگسال با میانگین سنی 69 سال بود. بیش از نیمی از شرکت کنندگان زن بودند.بین سال‌های 2010 و 2013، شرکت‌کنندگان از مچ بندی استفاده می‌کردند که زمان خواب و بیداری را تشخیص می‌داد و همچنین یک دفترچه خاطرات خواب را برای هفت روز متوالی تکمیل کردند. بیشترین بی نظمی در تعداد ساعات خواب شرکت کنندگان، تغییرات بیش از 2 ساعت در یک هفته بود. کسانی که بیشترین بی نظمی را در زمان خواب داشتند، زمان خوابشان را بیش از 90 دقیقه در یک هفته تغییر دادند.

 

داده‌های ارزیابی شده همچنین شامل اطلاعات سوابق و پرسشنامه‌های سلامت شرکت‌کنندگان، مانند سن، جنس، نژاد و قومیت، تحصیلات، درآمد سالانه، برنامه کاری، وضعیت سیگار کشیدن، مصرف الکل، فعالیت بدنی، شاخص توده بدنی، فشار خون، عادات خواب و برنامه های کاری معمول بودند.

 

خواب ضعیف، از جمله با کیفیت پایین و تکه تکه شده، با بیماری قلبی، فشار خون بالا، چاقی، دیابت نوع 2 و سایر بیماری های قلبی عروقی مرتبط است.

 

حفظ برنامه خواب منظم و کاهش تنوع در خواب رفتار سبک زندگی و به راحتی قابل تنظیم است که نه تنها می تواند به بهبود خواب کمک کند، بلکه به کاهش خطر قلبی عروقی برای بزرگسالان مسن نیز کمک می کند.

 

خواب اخیراً به توصیه های کلیدی انجمن قلب آمریکا برای بهبود و حفظ سلامت قلب و عروق بهینه اضافه شده است. انجمن پیشنهاد می کند که بزرگسالان باید 7 تا 9 ساعت در شب بخوابند زیرا خواب کافی باعث بهبود عملکرد مغز و کاهش خطر ابتلا به بیماری های مزمن می شود.

 

نویسندگان این مطالعه اعلام کردند که نتایج جدید هستند و تحقیقات ادامه‌دار برای درک بهتر بی‌نظمی خواب و ایجاد خطر بیماری‌های قلبی عروقی لازم است./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار