گوترش: اسرائیل از مناطق لبنان عقب نشینی کند کاخ سفید ساخت پایگاه نظامی در اطراف غزه را رد کرد محمد شیاع السودانی پیروز انتخابات پارلمانی عراق شد / ائتلاف بازسازی و توسعه بیشترین آرا را به دست آورد نخست‌وزیر عراق از آغاز مذاکرات برای تشکیل دولت جدید خبر داد ادعای آژانس اتمی درباره ذخایر اورانیوم غنی‌شده در ایران آمریکا تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال کرد آکسیوس: آمریکا و عربستان پیش از سفر بن سلمان، پیمان دفاعی را نهایی می‌کنند بقایی: تاریخ تحریم‌ها علیه ایران به دهه ۳۰ بازمی‌گردد/ ما در مذاکرات جدی بودیم ترامپ رسما خواستار عفو نتانیاهو شد نتایج اولیه انتخابات عراق اعلام شد مقتدی صدر: از هیچ حزب یا نامزدی در انتخابات حمایت نمی‌کنیم ادعای تکراری ترامپ درباره نابودی قابلیت‌های هسته‌ای ایران ایران اقدام تروریستی در پاکستان را محکوم کرد  ماکرون از تشکیل کمیته مشترک با تشکیلات خودگردان در مورد تاسیس کشور فلسطین خبر داد وزیر امور استراتژیک اسرائیل استعفا داد

نروژ: درباره ارسال تسلیحات به اوکراین باید به فکر خود باشیم

نخست وزیر نروژ روز یکشنبه گفت که این کشور باید به فکر خود باشد و این بدان معناست که اهدای تسلیحات نروژ به اوکراین سخت خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۱۹:۵۷ - ۳۰ بهمن ۱۴۰۱ - 2023 February 19
کد خبر: ۱۷۳۷۰۵

به گزارش راهبرد معاصر «یوناس گهر استوئر» در ادامه سخنانش گفت: «ما به طور ثابت در حال ارزیابی چیزی هستیم که می‌توانیم از قابلیت‌های خود به اوکراین بدهیم. ما باید درباره چیزی که برای دفاع از خود نیاز داریم فکر کنیم و در سایه چیزی که ما پیشتر داده‌ایم، ارزیابی‌های پیش رو سخت تر خواهد بود».

این در حالی است که مقام‌های اطلاعاتی نروژ هفته پیش اعلام کردند که روسیه تهدید امنیتی اصلی برای تمام اروپا بوده و برای مدتی طولانی نیز باقی خواهد ماند.

«جورن آریلند گرام» وزیر دفاع نروژ گفت: «روسیه امروز بزرگترین تهدید برای نروژی‌ها و امنیت اروپایی‌ها بوده و تقابل با غرب مدت‌ها ادامه خواهد داشت».

این اظهارات آریلند گرام پس از آن مطرح می‌شود که دولت نروژ گزارش سه نهاد امنیتی این کشور درباره ارزیابی‌ تهدیدهای سالانه را دریافت کرد.

روسیه از ۲۴ فوریه ۲۰۲۲ (پنجم اسفند ماه ۱۴۰۰) بعد از به رسمیت شناختن استقلال دو جمهوری لوهانسک و دونستک از اوکراین، به این منطقه نیرو اعزام کرد و از آغاز «عملیات ویژه نظامی در اوکراین» خبر داد.

روسیه هدف خود را از این اقدام، نازی زدایی اوکراین، خلع سلاح این کشور، رفع نگرانی‌های امنیتی خود و اجابت درخواست کمک لوهانسک و دونستک اعلام کرده و گفته است که قصد تصرف اراضی اوکراین را ندارد.

دولت اوکراین اما استقلال دونستک و لوهانسک را به رسمیت نشناخته و حضور نظامی روسیه را «تجاوز و حمله به تمامیت ارضی« خود خوانده است.

به دنبال آغاز درگیری روسیه با اوکراین، کشورهای غربی ضمن محکوم کردن مسکو و تشدید فشارهای اقتصادی، حمایت‌های همه جانبه سیاسی، مالی، تسلیحاتی از کی‌یف را در دستور کار قرار داده‌اند.

به رغم حمایت‌های غربی‌ها، در صحنه میدانی روسیه توانسته دست‌کم ۲۰ درصد از خاک اوکراین را به تصاحب خود درآورد.

روسیه پیش از این بارها تأکید کرده که کشورهای غربی با تأمین تسلیحات برای اوکراین به صورت غیررسمی خودشان را وارد جنگ کرده‌اند. دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین هفته پیش گفت: «مرز میان دخالت مستقیم و غیرمستقیم به تدریج در حال از بین رفتن است.»/فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار