مسکو: باج‌خواهی آمریکا کمکی به روند دیپلماسی تهران-واشنگتن نمی‌کند حماس در آستانه معرفی رئیس جدید خود آلن ایر: ایران به هرگونه اقدام نظامی پاسخ سهمگین خواهد داد عراقچی ژنو را به مقصد تهران ترک کرد انفجار در کلیسای نیویورک ۵ زخمی برجای گذاشت  شروط کلیدی ایران برای مذاکره با آمریکا اعلام شد/ حق غنی‌سازی و محدودیت موضوع هسته‌ای نامزدی «نوری المالکی» برای نخست‌وزیری عراق لغو شد؟ واشنگتن: آزمایش‌های هسته‌ای را از سر خواهیم گرفت آخرین وضعیت مذاکرات هسته‌ای، محور دیدار عراقچی با وزیر خارجه سوئیس عمان: مذاکرات ایران و آمریکا با پیشرفتی ملموس به پایان رسید عراق ۱۵۰ داعشی زیر ۱۸ سال را از سوریه تحویل گرفت جزئیات مهم دور دوم مذاکرات ایران و آمریکا در ژنو / تفاهم دوطرف بر روی برخی موضوعات عراقچی: روی یک سری اصول راهنما توانستیم موافقت کلی پیدا کنیم / زمان دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا  دیدار البوسعیدی و گروسی در حاشیه مذاکرات ایران و آمریکا + عکس بقائی: با حسن‌نیت و جدیت در مذاکرات ژنو حضور داریم

تلاش عراق برای احیای خطوط لوله نفت با 3 کشور عربی

مشاور نخست‌وزیر عراق در روابط خارجی، از تلاش بغداد برای احیای خطوط لوله نفت با سه کشور عربستان سعودی، سوریه و اردن خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۱ - ۰۳ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 24
کد خبر: ۱۸۵۹۹۰

به گزارش راهبرد معاصر، «فرهاد علاءالدین» مشاور نخست وزیر عراق در روابط خارجی عراق از تلاش کشورش برای احیای خطوط لوله نفت با ۳ کشور عربی خبر داد.

 

وی در گفت‌وگو با وبگاه «اقتصاد الشرق» تصریح کرد: «مذاکراتی برای احیای یک خط لوله‌ با عربستان سعودی که "در دهه هفتاد وجود داشت" در جریان است و فکر فعال کردن یک خط لوله نفت از طریق سوریه، علاوه بر خط لوله "بصره- العقبه" از سوی مشاوران در حال بررسی است.

 

عراق مدتهاست که به دنبال احیای خط لوله نفتی خود با عربستان سعودی است. خط انتقال نفت عراق از طریق عربستان به دریای سرخ، با پول عراق ساخته شد، و از منابع نفت عراق تا بندر «ینبع» عربستان سعودی در دریای سرخ امتداد یافته است. علاوه بر آن مخازن بزرگی در این بندر ساخته شده که متعلق به عراق است.


به گفته «ابراهیم بحرالعلوم» وزیر نفت سابق عراق انتقال نفت از این خط، پس از جنگ دوم خلیج فارس با تصمیم عربستان سعودی متوقف شد، و پس از حمله صدام به کویت در سال ۱۹۹۰، دیگر هیچ نفتی از این خط منتقل نشد.

 

بر اساس این گزارش، طرح‌های احیای خطوط نفتی با عربستان سعودی، سوریه و اردن در حالی ارائه می‌شود که عراق به دلیل توقف صادرات نفت منطقه کردستان عراق از طریق بندر جیهان ترکیه دچار مشکلاتی شده و این منطقه صادرات ۴۵۰ هزار بشکه در روز را از دست داده است.

 

علاء‌الدین در خصوص صادرات مجدد نفت از طریق خط لوله به بندر جیهان ترکیه گفت علاوه بر موضوع مشغول بودن مقامات این کشور به دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری، طرف ترکی می‌گوید؛ مشکلات فنی وجود دارد که مانع از سرگیری این امر می‌شود.

 

دولت عراق، ماه مارس گذشته، پس از پیروزی در پرونده داوری بین‌المللی در خصوص اقدام اربیل در صدور بدون مجوز نفت به ترکیه، صادرات حدود ۴۵۰ هزار بشکه در روز نفت خام از منطقه کردستان و میادین کرکوک به بندر جیهان ترکیه را متوقف کرد. ترکیه، پیشتر نفت خام ارسالی اربیل را بدون مجوز صادرات از دولت مرکزی عراق، دریافت می‌کرد.

 

مشاور نخست‌وزیر عراق افزود: طرف ترکیه در ابتدا خواستار مذاکره برای جریمه مصوب دادگاه که حدود ۱.۵ میلیارد دلار برآورد شده بود، شد اما پس از آن به ما گفتند که روند توقف نفت از طریق خطوط لوله جیهان به دلیل مشکلات فنی بوده است.

 

منطقه کردستان عراق به مدت طولانی نفت خود را از طریق خط لوله‌ای به بندر جیهان ترکیه انتقال داده و از آن‌جا به بازارهای جهانی به فروش می‌رساند، بدون اینکه عائدی آن را به دولت مرکزی بدهد که این مسأله در سال‌های اخیر موجب تنش میان اربیل و بغداد شده است.

 

اوایل فروردین جاری، پس از پیروزی عراق در پرونده داوری بین‌المللی در خصوص این موضوع، ترکیه اعلام کرد که دیگر از صادرات نفت منطقه کردستان از طریق بندر جیهان تا زمان کسب مجوز از سوی بغداد، ممانعت می‌کند.

 

آنکارا به بغداد اطمینان داد که دیگر اجازه حرکت به کشتی‌های حامل نفت کردستان عراق در بندر جیهان را نخواهند داد، تا زمانی که بغداد با آن موافقت کند./ فارس

ارسال نظر