بررسي نوسانات قيمت دلار در هفته اي كه گذشت-راهبرد معاصر
قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد آخرین قیمت ارز توافقی نیما/ دلار حواله ۶۲هزار و ۷۳۲ تومان شد سکه‌های ۸۶ شنبه حراج میشوند تداوم سیر صعودی نرخ بهره بین بانکی + جدول طلای جهانی به زمین خورد! رئیس کل بانک مرکزی: نرخ تورم ۳۷.۳ درصد شد تورم نقطه‌ای آبان به ۳۵.۳درصد رسید / تورم سالانه به کف ۴سال گذشته رسید اخطار فوری سازمان هواپیمایی ایران به ترکیش ایرلاین زمان دقیق واریز سود سهام عدالت مشخص شد + جزییات و مبلغ واریزی توانیر: تعطیلی ادارات، مصرف برق را ۵ هزار مگاوات ساعت کاهش داد مرحله جدید پیش فروش محصولات ایران خودرو (طرح خودرو فرسوده)

بررسي نوسانات قيمت دلار در هفته اي كه گذشت

پس از ۳ افزایش متوالی، روز چهارشنبه، اولین کاهش قیمتی دلار رقم خورد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۹ - ۰۳ مرداد ۱۳۹۸ - 2019 July 25
کد خبر: ۱۷۴۰۲

به گزارش راهبرد معاصر ، در دومین روز مردادماه، قیمت دلار در بازار آزاد نتوانست از سطح ۱۲ هزار و ۶۰۰ تومانی عبور کند و با قدرت‌نمایی فروشندگان تا محدوده ۱۲ هزار و ۲۸۰ تومان عقب نشست. اینکه دلار در آستانه یک سطح مقاومتی با افزایش فروش‌ها مواجه شد و مسیر قیمتی خود را تغییر داد، چنین تصوری را به ذهن شماری از معامله‌گران متبادر می‌کرد که سقف کوتاه‌مدت قیمت این ارز پیدا شده است. البته عده‌ای نیز باور داشتند، قیمت تنها یک اصلاح موقت را تجربه کرده است.

روز چهارشنبه، روز فروشنده‌های بازار بود؛ قدرت‌نمایی این دسته مسیر قیمتی دلار و سکه را پس از ۳ افزایش متوالی تغییر داد و زمینه‌ساز ثبت اولین افت قیمتی بعد از روز اول هفته شد. در پنجمین روز هفته، شاخص بازار ارز ۲۷۰ تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۱۲ هزار و ۲۸۰ تومان رسید. عدم توان دلار برای عبور از محدوده ۱۲ هزار و ۶۰۰ تومانی و افزایش فروش‌ها در نزدیکی این نقطه که منجر به پایان روند افزایشی دلار در هفته جاری شد، چنین تصوری را در میان برخی معامله‌گران ایجاد کرد که بازار سقف کوتاه‌مدت خود را پیدا کرده است. از نگاه این دسته، بازار از این پس می‌تواند در دامنه ۱۱ هزار و ۸۰۰ تا ۱۲ هزار و ۶۰۰ تومانی نوسان کند و مدتی در این دامنه زندانی باقی بماند. در صورتی که دلار از این دامنه خارج شود، از نظر این دسته از معامله‌گران، کف بعدی آن می‌تواند مرز ۱۱ هزار تومانی باشد و نقطه مقاومت بعدی آن نیز می‌تواند در محدوده ۱۲ هزار و ۸۰۰ تومان قرار گیرد. به‌طور خلاصه می‌توان گفت، عده‌ای از معامله‌گران با توجه به تغییر مسیر بازار در روز چهارشنبه استدلال می‌کنند که بازار سقف خود را پیدا کرده است؛ از نگاه آنها این ارز کف خود را نیز در هفته گذشته در حوالی دو محدوده ۱۱ هزار و ۸۰۰ و ۱۱ هزار و ۱۰۰ تومان یافت. در این شرایط برای آینده بازار در کوتاه‌مدت نوسان بین این محدوده‌ها را پیش‌بینی می‌کنند.

 

با این حال، افراد دیگری نیز در بازار حضور داشتند که کاهش روز پنجم هفته را چندان جدی نگرفتند. این عده اعتقاد دارند پس از چند افزایش متوالی که حدود ۷۰۰ تومان رشد ظرف ۳ روز بود، بازار به طور طبیعی کمی با فشار فروش شماری از معامله‌گران مواجه شد که به‌دنبال ذخیره کردن بخشی از سود خود بودند. به باور آنها، این عده پس از فروش ارز خریداری شده در قیمت‌های پایین، با ذخیره سود خود، طی روزهای آتی بار دیگر در موقعیت خرید قرار خواهند گرفت و می‌توانند زمینه‌ساز عبور دلار از محدوده ۱۲ هزار و ۶۰۰ تومانی شوند. به‌رغم این تناقض دیدگاه‌ها، نوسان بازار در روز چهارشنبه کمی کمتر از روز سه‌شنبه بود و به‌نظر می‌رسد بازارساز نیز بیشتر به‌دنبال آن است که شدت تغییرات قیمتی بازار را مدیریت کند. البته پس از ساعت ۴ بعدازظهر، ریزش دلار کمی بیشتر شد و خبرها حاکی از آن بود که حدود ساعت ۵ بعدازظهر قیمت این ارز تا محدوده ۱۲هزار و ۲۰۰ تومانی پایین رفته بود. اخیرا برخی از معامله‌گران تلاش می‌کنند هم‌زمان با نزدیک شدن به پایان ساعات کار صرافی‌های بانکی، معاملات خود را در فضای نیمه تعطیل بازار بیشتر کنند و دامنه نوسانات را کمی بیشتر کنند. در روزی که دلار به مسیر کاهشی وارد شد، سکه تمام بهار آزادی نیز از فاز افزایشی خارج شد و با خروج از کانال ۴ میلیون و ۳۰۰ هزار تومانی به اواخر کانال ۴ میلیون و ۲۰۰ هزار تومانی ریزش کرد. روز چهارشنبه، هر سکه تمام بهار آزادی ۶۵ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۴ میلیون و ۲۸۵ هزار تومان رسید. این کاهش قیمت در شرایطی رخ داد که بهای اونس در بازارهای جهانی تا ساعت ۴ بعدازظهر تغییرات قیمتی خاصی نداشت و در همان محدوده هزار و ۴۲۰ دلاری عمده نوسانات خود را انجام داد. در واقع روز چهارشنبه طلای جهانی به عنوان محرک یا عامل فشاری در بازار داخلی عمل نکرد و کاهش بهای سکه نیز بیشتر ناشی از افول بهای دلار بود. کاهش سکه در شرایطی رقم خورد که در روزهای یکشنبه، دوشنبه و سه‌شنبه به ترتیب، ۱۰۷، ۲۰ و ۱۳۰ هزار تومان افزایش قیمت را به ثبت رسانده بود. به نظر فعالان، سکه برای اینکه مسیر صعودی خود را ادامه دهد، نیاز دارد که در ابتدا از سطح مقاومتی ۴ میلیون و ۴۵۰ هزار تومانی با قدرت عبور کند. آنچه مسلم است اینکه حدود ۲ هفته پیش کف قیمت سکه همین عدد ۴ میلیون و ۴۵۰ هزار تومان بود، ولی پس از نزول شدید هفته گذشته، این عدد هم اکنون به عنوان نقطه مقاومتی بازار شناخته می‌شود.

منبع:دنياي اقتصاد

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار