قاآنی به سربازان اسرائیل: اگر با پای خود از جنوب لبنان خارج نشوید، حماسه سال ۲۰۰۰ تکرار خواهد شد نتانیاهو: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد الجولانی: اظهارات ترامپ به اشتباه به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان تفسیر شد سی‌ان‌ان به نقل از منبع ایرانی: مذاکرات ایران و آمریکا پس از تهدید‌های ترامپ، متوقف شده، اما به پایان نرسیده شبکه کان اسرائیل: ارتش اسرائیل شروع به کاهش نیرو‌های خود در جنوب لبنان کرده / دولت ترامپ از اسرائیل خواسته است که عقب‌نشینی جزئی از جنوب لبنان انجام دهد المیادین: هیئت ایرانی تا زمانی که ترامپ عذرخواهی نکند و نیرو‌های اسرائیلی از جنوب لبنان خارج نشوند، به مذاکرات باز نخواهد گشت قالیباف در واکنش به ادعا‌های ترامپ: ما تهدید‌های آمریکایی‌ها را به جایی حساب نمی‌کنیم / بهتر است مراقب اظهارنظر‌های خود باشند، نیرو‌های مسلح ما آماده‌اند تا به نحوی دیگر پاسخشان را بدهند تنفس در مذاکرات سوئیس پس از ۸۰ دقیقه یک منبع مطلع: هیات ایرانی با عکس مشترک با هیات آمریکایی مخالفت کرد آغاز مذاکرات ایران و آمریکا به ریاست قالیباف و ونس بیانیه پایانی نشست قاهره / آنکارا، ریاض، اسلام‌آباد و قاهره خواهان توجه به نگرانی‌ها و ملاحظات کشور‌های منطقه در مذاکرات ایران و آمریکا شدند همزمان با مذاکرات سوئیس ترامپ بار دیگر ایران را تهدید به حمله نظامی کرد / رئیس جمهور آمریکا: ایران جلوی نیابتی‌هایش را بگیرد نیوزویک: وقت خداحافظی با بی بی رسیده است پاکستان: مذاکرات فنی ایران و آمریکا از یکشنبه آغاز می‌شود حزب‌الله: ادعای اسرائیل درمورد محاصره نیرو‌های مقاومت در ارتفاعات علی الطاهر کذب است هیئت بلندپایه پاکستان فردا به سوئیس سفر می‌کند / شهباز شریف و عاصم منیر میانجی مذاکرات ایران و آمریکا

مشاور عالی رئیس جمهور سنگال در صدر هیئتی وارد تهران شد

مشاور عالی رئیس جمهور سنگال در صدر هیئتی وارد تهران شد قائم مقام باشگاه تجار ایران و آفریقا گفت: هیئت عالی رتبه اقتصادی سنگال به ریاست مشاور عالی رئیس جمهور و رئیس اتحادیه تجار این کشور، در صدر هیئتی وارد تهران شد.
تاریخ انتشار: ۲۲:۰۰ - ۰۳ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 February 22
کد خبر: ۱۷۴۱۹۲

سید روح اله لطیفی، قائم مقام و سخنگوی باشگاه تجار ایران و آفریقا در خصوص سفر هیئت تجاری سنگال به ایران توضیح داد:  هیئت تجاری سنگالی به مدت 10 روز با تشکل های تجاری و تولیدی کشور ، مدیران  واحدهای تولیدی و مقامات مرتبط با حوزه تجارت و غرب آفریقا برای افزایش تبادلات تجاری به ریاست آقای شیخ سیسه مشاور عالی اقتصادی رئیس جمهور و رئیس اتحادیه تجار این کشور دیدار خواهد کرد.

وی افزود: هیئت سنگالی به دعوت باشگاه تجار ایران و آفریقا از شرکت های خودرو سازی، واحد های تولید فولاد، شرکت های تولید و صادرات مواد غذایی، شرکت های تولید میوه و تره بار، واحدهای تولید نساجی و پوشاک، واحدهای تولید محصولات پتروشیمی و روغن های صنعتی، شرکت های تولید فرش، شرکت های دانش بنیان، واحدهای تولید شیر خشک بازدید می کنند و با  اتاق های بازرگانی استانی، اتاق اصناف کشور، خانه صنعت معدن تجارت کشور و تشکل های ملی کشاورزی و غذایی مذاکراتی خواهند داشت.

قائم مقام باشگاه تجار ایران و آفریقا در خصوص اهمیت کشور سنگال گفت:  سنگال کشوری با جمعیت 17 میلیون  نفری در غرب آفریقا است که  90 درصد  این جمعیت مسلمان هستند، این کشور 200 هزار کیلومتر مربعی  با موریتانی، مالی، گینه، گینه بیسائو و اقیانوس اطلس همسایه است و دروازه ورود کالا به 15 کشور آفریقایی به شمار می آید که دارای تعرفه ورود حداقلی است و برای تجار ورود از کشور سنگال به این کشورها مزیت محسوب می شود، درآمد این کشور به ترتیب از کشاورزی، صنعت و خدمات است و بادام زمینی، ارزن و ذرت از جمله محصولات کشاورزی این کشور است.

تجارت 16 میلیارد دلاری سنگال 

لطیفی در خصوص میزان تجارت خارجی سالانه سنگال گفت:  مجموع تجارت سنگال در سال 2021 به 15 میلیارد و 700 میلیون دلار رسیده  که  صادرات کالا از این کشور حدود 4.5 میلیارد دلار و صادرات خدمات و فنی و مهندسی نیز حدود 900 میلیون دلار بوده است ،عمده کالاهای صادراتی این کشور را نفت، انواع ماهی،  مواد معدنی و  شیمیایی، سنگ و فلزات قیمتی تشکیل می دهد  و سه کشور مالی ، هند و سوئیس  سه مقصد اول صادرات کالا از سنگال بودند.

وی افزود: مجموع واردات سنگال در سال 2021 نیز 10 میلیارد و 300 میلیون دلار بوده که 8 میلیارد دلار آن کالاهای مورد نیاز این کشور و 2 میلیارد و 300 میلیون دلار نیز خدمات و فنی و مهندسی بوده است ، فرانسه ، چین ، هند، روسیه و نیجریه ، به ترتیب  پنج تامین کننده کالاهای مورد نیاز سنگال در سال 2021 بودند.

تجارت بین ایران و سنگال

تجارت ایران و سنگال در سال 1400 به ارزش2 میلیون و 400 هزار دلار رسید که 50 درصد این میزان، سهم صادرات قطعات وسایل نقلیه و موتور سیکلت و 17 درصد از آن سهم صادرات موادخوراکی است. همچنین میزان واردات از سنگال به ایران در سال 1400 حدود 370  هزار دلار بوده  است، اما متاسفانه در ده ماهه امسال صادرات ایران به سنگال کاهشی بوده و به 593 هزار دلار رسیده  است  و وارداتی نیز از این کشور انجام نشده است.

قائم مقام و سخنگوی باشگاه تجار ایران و آفریقا  تصریح کرد: یکی از مهمترین پروژه های سرمایه گذاری ایران در حوزه آفریقا تاسیس کارخانه ایران خودرو در سنگال تحت عنوان "سنیران اتو" بوده که به دلیل مشکل تامین برق در حال حاضر به صورت نیمه فعال در آمده  است  که تلاش می شود در جریان سفر این هیئت به ایران علاوه بر تقویت مناسبات تجاری، رفع مشکلات و موانع فعلی تجارت بین دو کشور نیز در دستور کار فعالان تجاری و اقتصادی در کنار مقامات دو کشور قرار گیرد./ تسنیم

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار