رئیسی: احکام قضایی باید برای مردم تبیین شود/ حمایت از سرمایه‌گذاری و کارآفرینی وظیفه‌ ما است-راهبرد معاصر
ادارات و دانشگاه‌های قزوین پنجشنبه تعطیل است اختلال خط ۳ متروی تهران به دلیل نقص فنی  فردا ادارات البرز تعطیل و دانشگاه‌ها غیرحضوری است تصاویر آخرالزمانی از وضعیت قرمز آلودگی هوا در تهران + عکس استانداری تهران تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها را برای روز پنجشنبه ۲۹ آذرماه اعلام کرد حال زن آمریکایی با کلیه خوک خوب است اعلام زمان ورود سامانه جدید بارشی به ایران | این استان‌ها منتظر آغاز بارش‌های زمستانی باشند فراهم شدن امکان دریافت کارت ورود به جلسه آزمون‌های نهایی نوبت دی ماه آموزش و پرورش شرور مسلح شمیران دستگیر شد پرداخت حقوق بازنشستگان کشوری براساس جداول جدید متناسب سازی از ۲۸ آذر / واریز حقوق در دو بخش ادارات، مدارس و دانشگاه‌های کرمانشاه فردا چهارشنبه تعطیل شدند تهران فردا هم تعطیل شد/ آموزش غیرحضوری مدارس و تعطیلی دانشگاه‌ها و ادارات استان تهران مدارس و دانشگاه‌های زنجان چهارشنبه ۲۸ آذر تعطیل شد فردا دانشگاه بوعلی سینا تعطیل شد/ فعالیت‌های آموزشی به صورت مجازی آلودگی هوای تهران به وضعیت قرمز رسید

رئیسی: احکام قضایی باید برای مردم تبیین شود/ حمایت از سرمایه‌گذاری و کارآفرینی وظیفه‌ ما است

رئیس قوه قضائیه با تاکید بر اینکه ما باید حکم‌مان را برای دیگران تبیین کنیم، اظهار کرد: حکمی که ابلاغ شود سوالاتی را در ذهن مردم ایجاد می‌کند که باید به آن پاسخ داده شود و این پاسخ‌گویی و تنویر افکار فقط وظیفه قاضی نیست، بلکه رسانه ملی، اصحاب رسانه و صاحبان سخن و قلم باید تمام ابعاد این حکم را برای مردم تبیین کنند
تاریخ انتشار: ۱۶:۳۷ - ۰۳ مرداد ۱۳۹۸ - 2019 July 25
کد خبر: ۱۷۴۳۳

به گزارش راهبرد معاصر ، حجت‌الاسلام سید ابراهیم رئیسی ظهر امروز در دیدار با قضات و کارکنان دستگاه قضائی خراسان رضوی که در ستاد دادگستری کل این استان برگزار شد، ضمن قدردانی از تلاش‌های دادگستری خراسان رضوی در کاهش پرونده‌های ورودی، گفت: کاهش ورودی پرونده به دستگاه قضایی امری مهم و مورد تاکید است و در همه بخش‌های قوه قضائیه، دادستان‌ها و روسای کل دادگستری‌ها با همکاری دستگاه‌های اداری در کشور باید تحقق این مهم تلاش کنند.

 

رئیس قوه قضائیه افزود: آن دسته از مسائلی که می‌تواند بدون آمدن به عدلیه حل شود حتما باید راهکارهایی برای آن اندیشید و این یک موضوع چند وجهی است که همکاری سایر نهادها را هم می‌طلبد.

 

وی با اشاره به اینکه یکی از راهکارهای کاهش پرونده در دستگاه قضایی، کاهش زمینه های ارتکاب جرم در جامعه است، متذکر شد:کاهش ورودی یک راهکار ندارد، بلکه به صورت یک موضوع چند ضلعی و یک بسته‌ای است که باید همه آن به کار آید تا منجر به کاهش ورودی به دادگستری شود.

 

رئیسی تصریح کرد: ۹ درصد کاهش پرونده‌های ورودی که در سال جاری در دادگستری این استان داشته‌اید باید به یک برنامه ریزی جامع و پیگیر دنبال و تبدیل به جریان فراگیر برای کاهش ورودی پرونده به دادگستری شود.

 

رئیس قوه قضائیه گفت: منتظر نباشید دستورالعملی از تهران ابلاغ شود، یکسری ابتکاراتی است که در استان‌ها و شهرستان‌ها مسؤولان انجام می‌دهند که بسیار قابل توجه است.

 

وی ادامه داد: امروز صبح قبل از آمدن در جمع شما و ابتدای ساعت‌های اداری به یکی از مجموعه‌های قضایی سر زدم بعضی از همکاران ابتکارات قابل توجهی داشتند که توصیه کردم آن را منتقل کنند، چراکه مهم بود، مشکلاتی هم وجود داشت که به آنها رسیدگی می‌شود.

 

رئیسی اظهار کرد: کاهش ورودی یکی از مسائل مهم است و در ارائه آمار باید دقت کنید هم آمار کم را زیاد دادن و هم آمار زیاد را کم دادن بد است، بلکه آمار را باید واقعی داد.

 

رئیس قوه قضائیه افزود: ساختن آمار امر مهمی است و باید دقت کافی لحاظ شود، به طور مثال، یک پرونده‌ای است ۲۰ شاکی دارد به نام ۲۰ شاکی که پرونده ثبت شود، می‌شود ۲۰ پرونده، در حالی که این یک پرونده است، اگر گفتید پرونده ۲۰ شاکی دارد، حال ۲۰ پرونده تلقی شد نیز آمار نادرستی است و یک پرونده به حساب می‌آید که ۲۰ شاکی دارد، به همان ترتیب اگر ۲۰ پرونده یک پرونده تلقی شود آن هم نادرست است و باید آمار واقعی باشد.

 

وی با اشاره به اینکه ما آمار و عدد را شاخص مهمی می‌دانیم و نمی‌شود از دستور خارج کرد، اما آمار، آمارگرایی و آمارزدگی امر ناصحیح و ناصوابی است، عنوان کرد: زمانی یک پرونده ساعت‌ها، روزها و هفته‌ها وقت یک قاضی را می‌گیرد، به ظاهر یک پرونده تلقی می‌شود، اما در باطن شاید ۱۰۰ یا صد‌ها پرونده تلقی شود، حتما باید به کیفیت در کنار کمیت توجه کنیم و بهره‌وری هم بر این اساس مورد توجه قرار بگیرد.

 

رئیسی افزود: اسناد رسمی باید به عنوان یک موضوعی از نظامات اجتماعی باشد، این نظم در اسناد است، اما اگر در جامعه حاکم نکنیم، تثبیت مالکیت نمی‌شود، حقوق افراد ضایع می‌شود و عوارضی دارد که قابل تحمل نیست.

 

رئیس قوه قضائیه ادامه داد: این موضوع در مسائل شرعی و قانونی هم نسبت به نظامات اجتماعی یک جایگاهی دارد که برای نظم در جامعه می‌توان با محترم شمردن اراده افراد احکامی را وضع کرد، نظمی که تثبیت مالکیت می‌کند و اجازه نمی‌دهد افراد به حدود دیگران تجاوز کنند.

 

وی تاکید کرد: ما باید در جهت نظام‌بخشی به اسناد مالکیت اقدام کنیم و حتما به دنبال رسمی شدن اسناد برویم، این هیچ‌گونه خدشه‌ای به حاکمیت اراده افراد وارد نمی‌کند.

رئیسی با بیان اینکه کاهش جمعیت کیفری یکی از سیاست‌های مهم قوه قضائیه است، خاطرنشان کرد: زندان فقط باید برای افراد شرور که جامعه را ناامن می‌کنند وجود داشته باشد، اما کسی که مبلغی را باید بپردازد و ندارد نباید به حبس برود و این در فقه هم هست که اگر کسی بدهکار است و توان پرداخت ندارد به زندان انداختن او درست نیست.

 

رئیس قوه قضائیه خاطرنشان کرد: وقتی ما این حرف را مطرح کردیم برخی خانم‌ها نگران شدند، حرف ما این است که اگر مردی داشته باشد باید مهریه را که دین قطعی است پرداخت کند، اما وقتی گفتیم مرد برای مهریه نباید به زندان برود منظورمان مردی است که واقعا توان پرداخت ندارد و در صورت اثبات ناتوانی و اعسار باید بیرون از زندان باشد و مهریه همسرش را با قسط‌بندی پرداخت کند، چون بودن او در زندان مشکل همسرش را حل نمی‌کند.

 

وی با بیان اینکه یکی دیگر از تاکیدات ما در این دوره، کاهش جمعیت کیفری است، گفت: مواردی که متهم می‌تواند بازداشت نشود و تصمیم بر عهده قاضی است تا جایی که می‌تواند باید از حکم بازداشت و قرارهایی که منجر به بازداشت، خودداری کند، چراکه بازداشت راهکار نیست و از طرفی کاهش جمعیت کیفری و زندانی می‌تواند به بازسازی شخصیت زندانی‌ها کمک کند.

 

رئیسی ادامه داد: زندان فقط جایی برای حبس نیست، بلکه باید تلاش شود تا شخصیت زندانی بازسازی شود، این در صورتی است که همکاران ما در زندان‌ها فراغتی داشته باشند.

رئیس قوه قضائیه در ادامه سخنان خود به بحث سلامت اداری در این قوه هم اشاره کرد و گفت: سلامت اداری برای همه دستگاه‌ها امر مهمی است و برای ما در دستگاه قضا امر مهم‌تری است، عموم همکاران ما چهره‌های خدوم، سالم و مقاوم در برابر لغزش و دارای روحیه تقوای الهی هستند، نباید اجاره داد صفحه سفید عدالت قُضات و همکاران ما به خاطر چند قاضی خاطی بد جلوه داده شود.

 

وی تاکید کرد: ناسلامتی هر کس که با پرونده های قضایی سر و کار دارد، مانند ضابط، کارشناس، وکیل و قاضی را برنمی‌تابیم و رفتارمان در این مورد شدیدتر هم می‌شود.

رئیسی گفت: اگر گفته شود که با دو قاضی ناسالم برخورد شد، آیا این تضعیف دستگاه است یا تقویت آن؟ نگاه ما این است که این موجب تقویت است، اگر بگوییم در یک مجموعه متدین و صالح با یک نفر ناسالم برخورد شده، تردید نکنید که این موجب تقویت دستگاه است.

رئیس قوه قضائیه ادامه داد: یک وقت مقام معظم رهبری فرمودند در خصوص گزارشاتى که از این قوه مى‌دهید، نگاه کنید به خروجى کار و اینکه نگاه مردم نسبت به شما چیست، ما باید ببینیم نگاه مردم و نگاه نخبگان به مجموعه ما چیست؟ ما حکم خود را براى دیگران باید تبیین کنیم، این حکمى که در مورد پدیده صادر شد، من اینجا از زحمات قاضى و همکاران پرونده و تحقیقاتى که در این مدت انجام شده، تقدیر مى‌کنم.

 

وی با تاکید بر اینکه ما باید حکم مان را برای دیگران تبیین کنیم، اظهار کرد: حکمی که برای پدیده ابلاغ شود سوالاتی را در ذهن مردم ایجاد می‌کند که باید به آن پاسخ داده شود و این پاسخ‌گویی و تنویر افکار فقط وظیفه قاضی نیست، بلکه رسانه ملی، اصحاب رسانه و صاحبان سخن و قلم باید تمام ابعاد این حکم ۵۰۰ صفحه ای را برای مردم تبیین کنند.

 

رئیسی با بیان اینکه قاضی باید از جامعه‌ای که در آن قضاوت می‌کند آگاه باشد و جامعه‌شناسی بداند، ادامه داد: تفاوت قاضی با استاد دانشگاه در این است که قاضی مهندسی اجرای قانون دارد و طبق روایت امیرالمومنین یک ساعت عدالت از یک سال عیادت فضیلتش بیشتر است، در حکم دادن نه تنها از دیگران که حتی قاضی از خودش هم نباید نفوذ بپذیرد، با حب و بغض حکمی را صادر کند که این مستلزم تقوای الهی است، قضات افسران اجرای عدالت هستتد.

 

رئیس قوه قضائیه در رابطه با مسائل رفاهی دستگاه قضا گفت: بدانید و آگاه باشید وضعیت بودجه‌ای این دوره وضعیت خاصی است و بس، اما یقین داشته باشید در این شدت فرجی است و من آینده را برای دستگاه قضایی و این کشور بسیار نورانی می‌بینم.

 

وی با بیان اینکه با تعطیلی پنج‌شنبه‌ها موافق نیستیم، تصریح کرد: این درخواست همکاران ما در سیستان و بلوچستان هم بود، رسیدگی به پرونده‌های مردم با این تعداد بالا ایجاب می‌کند پنج‌شنبه را هم کار کنید، اگر اقتضا کند اجازه دهید که بگوییم جمعه هم سر کار باشید.

 

رئیسی با تاکید بر رونق تولید و حمایت از سرمایه‌گذاری اظهار کرد: دستگاه‌های مختلف باید در این خصوص نقش خود را ایفا کنند و رونق تولید و امنیت سرمایه‌گذاری در پرتو مبارزه با فساد اتفاق می‌افتد، اگر در جامعه رشوه و فساد رونق پیدا کرد امنیت اقتصادی و امنیت سرمایه گذاری ایجاد نمی‌شود.

 

رئیس قوه قضائیه با بیان اینکه عدم ایفای وظایف توسط مدیران و دستگاه‌های مختلف منجر به ایجاد مشکلات و شکل‌گیری پرونده‌هایی نظیر تغییر کاربری‌ها می‌شود، تصریح کرد: پیگیری حقوق عامه وظیفه دستگاه قضا است و اگر در زمان خود پیگیری‌ها صورت گیرد شاهد بروز فساد در بخش‌های مختلف نیستیم.

 

وی افزود: حمایت قضائی از سرمایه‌گذاری و کارآفرینی وظیفه‌ای است که در دستگاه قضا متوجه ما است، بانک‌ها هم باید تسهیلات حمایتی را به تولید پرداخت کنند و تسهیلات نباید به دلالان پرداخت شود، نظارت‌های لازم در این خصوص باید توسط دستگاه قضایی انجام شود.

 

رئیسی در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع خصوصی‌سازی هم اشاره و تصریح کرد: خصوصی‌سازی حتماً باید انجام شود، چون اگر ۸۰ درصد یک اقتصادی در دست دولت باشد، وضعیت همین وضع موجود است، از این رو باید از تصدی‌گری دولت بکاهیم و البته خصوصی‌سازی‌ها نیز باید واقعی باشد.

منبع : فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده