المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود ترامپ نتانیاهو را به قطع رابطه تهدید کرد سنای آمریکا هم به محدودیت اختیارات جنگی ترامپ رای داد پزشکیان دکترای افتخاری جراحی قلب از پاکستان دریافت کرد ترامپ: شاید باید دوباره نامزد انتخابات ریاست‌جمهوری بشوم! سخنگوی سازمان ملل: عملیات تخلیه بیش از ۱۱ هزار دریانورد در تنگه هرمز آغاز خواهد شد ادعای ترامپ: بازرسان در زمان مناسب در ایران حضور خواهند یافت شیخ نعیم قاسم: اسرائیل راهی جز عقب‌نشینی از خاک لبنان ندارد دانمارک سفارت خود در تهران را بازگشایی کرد ترامپ: ایران هرگز سلاح هسته‌ای نخواهد داشت! روبیو مدعی شد: پرونده لبنان از ایران جداست! شهباز شریف: تفاهم‌نامه ایران و آمریکا شامل موشک‌های بالستیک نمی‌شود

تهدید آمریکا علیه چین: کمک به روسیه، هزینه سنگینی دارد

تهدید آمریکا علیه چین: کمک به روسیه، هزینه سنگینی دارد مشاور امنیت ملی ایالات متحده آمریکا با دخالت در امور داخلی چین، به پکن هشدار داد، در صورت فروش تسلیحات به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین، باید هزینه سنگینی پرداخت کند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۵ - ۰۸ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 February 27
کد خبر: ۱۷۴۷۱۷

به گزارش راهبرد معاصر، «جیک سالیوان» مشاور امنیت ملی ایالات متحده آمریکا روز گذشته (یکشنبه) با دخالت در امور داخلی چین و روابطش با روسیه، پکن را تهدید کرد و گفت، «متعهد می‌شود» که هرگونه کمک نظامی پکن به مسکو «پیامدهای واقعی و جدی» برای چین به همراه داشته باشد.

 

در حالی که آمریکا از تغذیه‌کنندگان اصلی اوکراین به سلاح است، سالیوان مدعی شد هرگونه «کمک نظامی مرگبار» چین به روسیه در جنگ اوکراین، «هزینه واقعی» برای چین به همراه خواهد داشت.

 

بنا بر گزارش شبکه آمریکایی «سی ان ان»، سالیوان در برنامه «State of Union» شبکه سی ان ان گفت: «از دیدگاه ما، در واقع، این جنگ پیچیدگی‌های واقعی برای پکن به همراه دارد و پکن باید تصمیم‌ بگیرد که چگونه آن را پیش ببرد و کمک‌های نظامی ارائه دهد یا خیر. اما اگر بخواهد این مسیر را طی کند (سلاح در اختیار روسیه قرار دهد)، هزینه‌های واقعی برای چین به همراه خواهد داشت و فکر می‌کنم که رهبران چین در زمان تصمیم‌گیری این موضوع را نیز سبک و سنگین خواهند کرد».

 

وی در ادامه افزود: «در گفت‌وگوهای دیپلماتیک با چین، ایالات متحده تنها تهدید مستقیم نمی‌کند.


ما فقط خطرات و عواقب آن را مشخص می‌کنیم که چگونه اوضاع پیش خواهد رفت و ما این کار را به وضوح و به طور خاص پشت درهای بسته انجام می‌دهیم».

 

سی ان ان گزارش کرد که اظهارات سالیوان در برهه زمانی مهمی از جنگ اوکراین مطرح شده است و ایالات متحده بر این باور است که دولت چین در حال بررسی عرضه پهپاد و مهمات به روسیه برای استفاده در جنگ اوکراین است.

 

سی ان ان به نقل از برخی منابع آگاه مدعی شده است که پکن هنوز تصمیم نهایی را درباره عرضه کمک نظامی به چین نگرفته است و همچنان مذاکرات بین روسیه و چین درباره قیمت و حجم تجهیزات نظامی که قرار است به مسکو عرضه شود، در جریان است.

 

مشاور امنیت ملی کاخ سفید در پاسخ به سؤالی درباره احتمال تداوم حمایت آمریکا از اوکراین گفت: «من با مردم آمریکا در این جمله هم‌نظر هستم که این جنگ غیرقابل پیش‌بینی است. یک سال پیش، ما همگی در انتظار سقوط کی‌یف ظرف چند روز بودیم اما یک سال بعد، جو بایدن در کنار رئیس‌جمهور (ولودیمیر) زلنسکی در کی‌یف ایستاد و اعلام کرد که کی‌یف ایستادگی کرد».

 

سالیوان ادامه داد: «بنابراین نمی‌توانم آینده را پیش‌بینی کنم و هیچ کس دیگر نیز نمی‌تواند این کار را کند و هرکسی که پیشنهاد می‌کند می‌تواند برای شما تعیین کند که این جنگ چگونه و چه زمانی پایان می‌یابد، با مردم آمریکا یا هیچ‌کس دیگر هم‌راستا و همسو نیست».

 

مشاور امنیت ملی کاخ سفید همچنین تأکید کرد که ایالات متحده، گزینه ارائه جنگنده اف-16 به اوکراین را در زمان فعلی منتفی می‌داند.

 

وی در این خصوص گفت: «این مرحله از جنگ نیازمند تانک، خودروهای جنگی پیاده‌نظام، نفربرهای زرهی، توپخانه و سامانه های دفاع هوایی تاکتیکی است تا نیروهای اوکراینی بتوانند قلمروهایی که روسیه در حال حاضر اشغال کرده را بازپس گیرند. جنگنده‌های اف-۱۶ مسئله‌ای برای یک زمان دیگر است».

 

در جریان عملیات نظامی روسیه در اوکراین، کشورهای غربی به خصوص ایالات متحده به شدت از ائتلاف نظامی روسیه و چین و ایران و کره شمالی بسیار ابراز نگرانی کرده‌اند.

 

در همین راستا، اخیراً، «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور سابق آمریکا در مصاحبه‌ای گفت، دولت «جو بایدن»، رئیس جمهور فعلی این کشور در حالی چین و روسیه را «مجبور» به اتحاد با یکدیگر کرد که باید به هر قیمتی از این موضوع اجتناب می‌کرد .

 

نگرانی غرب از کمک نظامی به روسیه در حالی است که این کشورها از طریق عرضه کمک‌های نظامی و تشدید فشار تحریم‌ها علیه روسیه به طولانی شدن جنگ اوکراین کمک کرده‌اند./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار