ساعت کار ادارات در ماه مبارک رمضان اعلام شد آمار معلمان بازنشسته مشغول در مدارس اعلام شد هشدار هواشناسی برای تهران/ افزایش دما و پایداری هوا در راه است/ غبار محلی در مناطق پرتردد جزئیات مهم جذب ٧۴ هزار نفر در آموزش و پرورش واریز حقوق فرهنگیان از روز پنجشنبه ٣٠ بهمن ماه ۱۴۰۴+ جزئیات ساعت جدید فعالیت میادین و بازار‌های میوه و تره‌بار در ماه رمضان واکنش قوه قضائیه به ادعای وکیل امیرحسین مقصودلو معروف به تتلو مأمور نیروی انتظامی شهرستان ایذه به شهادت رسید تمایل ایرانیان برای داشتن ۲.۵ فرزند/ نرخ باروری کل کشور حدود ۱.۴۴ مجوز استخدام ۸۵ هزار معلم در کشور صادر شد/ تکلیف معیشت معلمان چه می‌شود؟ احراز شهادت ۲ تن از قربانیان حوادث دی‌ماه در یاسوج تعیین سهم ایثارگران از ارز ترجیحی دارو و ملزومات پزشکی آغاز کلاس‌های درس دانشگاه آزاد اسلامی از ۹ اسفند به صورت حضوری اژه‌ای: اختیارات خود را به رئیس دادگستری استان‌ها تفویض می‌کنم ایکس از دسترس خارج شد دستور اژه‌ای برای تعیین تکلیف پرونده‌های بالای یک سال

«سِرُم ولنتاین» نماد تلخ مصرف غیرمنطقی دارو

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با اشاره به افزایش مصرف برخی از داروها، پدیده «سِرُم ولنتاین» را نماد تلخ مصرف غیر منطقی دارو عنوان کرد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۸ - ۱۲ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 03
کد خبر: ۱۷۵۲۸۳

به گزارش راهبرد معاصر محمد پیکان پور در نشست روسای دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی معاونین و مدیران غذا و دارو منطقه ۲ کشور در تبریز با اشاره به افزایش دوره تامین و سوئیفت ارز مورد نیاز صنعت دارو از ۴۸ ساعت به نزدیک ۳ هفته اذعان کرد: وفق دستور دولت به‌منظور جلوگیری از بروز کمبودهای دارویی، مقرر بود ارز حوزه دارو حداکثر طی دو روز تامین شود اما در حال حاضر بانک‌های عامل به ازای ریالی ثبت سفارشات را دریافت کرده‌اند اما انتقال ارز بیش از ۲۰ روز به طول می‌انجامد که این موضوع، روند تامین مواد اولیه و دارو را با کندی مواجه کرده و لازم است بانک مرکزی هرچه سریعتر اقدام به اصلاح این رویه کند.

مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو با اشاره به مصرف غیرمنطقی سرم در برخی موارد طی ماه‌های اخیر، اظهار کرد: تا سال گذشته تامین ماهانه سرم در کشور حداکثر ۱۱ میلیون عدد بود که در سال جاری به بیش از ۱۹ میلیون عدد رسیده است. بر همین اساس عرضه سرم از هر دو مسیر تولید داخل و واردات در دو ماه دی و بهمن مجموعا ۳۹ میلیون عدد بوده است.

مدیرکل داروی سازمان غذا و دارو ادامه داد: در مورد سایر محصولات تزریقی که همراه سرم استفاده می شوند و همچنین بخش دیگری از اقلام دارویی نیز این الگو دیده می شود، به عنوان نمونه میزان تامین لوپرامید طی سه سال گذشته هر سال حداکثر ۸۰ میلیون عدد بوده اما تامین ۱۱ ماهه سال جاری ۱۵۰ میلیون عدد شده است.

ابطال پروانه سه شرکت پخش با تخلف سبدفروشی

مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو با تاکید بر اینکه سبد فروشی دارو به هیچ عنوان مورد قبول سازمان غذا و دارو نیست، گفت: اگرچه بر این موضوع اذعان داریم که مطالبات شرکت‌های پخش دارو در بخش بستری حدود ۱۰ ماه معوقه دارد و باید به سرعت تسویه شود، اما درصورت وصول مستندات، هیچ اغماضی در مورد سبدفروشی صورت نخواهد گرفت؛ بطوریکه طی ماه گذشته نیز پروانه سه شرکت به استناد تخلفات مربوطه باطل شد، همچنین در جلساتی که با شرکت‌های پخش برگزار شد در مورد این موضوع هشدارهای لازم داده شده و تعداد قابل توجهی از دفاتر مرکزی شرکت‌ها نیز انصافا در اصلاح روندهای مورد اعتراض در استان‌ها تلاش وافری کردند.

پیکانپور درباره مطالبات طرح دارویاری نیز افزود: متاسفانه مجموع اعتبارات سند شده و ارسال شده ذیل طرح دارویار در بیمارستان‌های دولتی و سازمان‌ها بسیار کم بوده که نشان از ضرورت افزایش انضباط مالی در این بخش را دارد و با توجه به اینکه در هفته آتی ۹ هزار میلیارد اعتبارات طرح دارویار در اختیار دانشگاه های علوم پزشکی قرار می گیرد، ضرورت دارد این اعتبار وفق قانون صرفا به دارو اختصاص یابد.

وی خاطرنشان کرد: دیوان محاسبات نظارت خود را بر این موضوع افزایش داده و با توجه به اینکه تجهیزات و ملزومات پزشکی نیز هنوز مشمول ارز ترجیحی است، صرف این وجه برای هر ردیفی غیر از دارو خلاف قانون بوده و می‌تواند منجر به اخلال در زنجیره تامین شود.

بنابر اعلام روابط عمومی سازمان غذا و دارو، پیکان‌پور در پایان با اشاره به اینکه فعالیت اسنپ دارو به هیچ عنوان مورد تایید سازمان غذا و دارو نیست، تصریح کرد: طبق مصوبه ستاد تنظیم بازار و ابلاغ معاون اول رئیس جمهور، عرضه دارو خارج از سیستم وزارت بهداشت و داروخانه‌ها، غیر قانونی است و فعالیت پلتفرم‌های دیجیتالی در این زمینه ممنوع بوده و گزارش آن به تعزیرات حکومتی ارسال و برخوردهای متناظر از طریق مراجع ذی‌صلاح صورت خواهد گرفت.

لازم به ذکر است؛ گفته می‌شود همزمان با روز «ولنتاین» مراجعه به پزشک و درخواست تزریق سرم و انتشار عکس و فیلم آن در فضای مجازی از سوی برخی کاربران، زیاد بوده است./ایسنا

ارسال نظر
آخرین اخبار