پرمصرف‌ترین داروهای کشور کدامند؟-راهبرد معاصر
تریاک در کدام مناطق کشور گران‌تر است؟ ورود سامانه جدید پربارش به ایران | سرمای شدید و بارش در این مناطق جریمه‌های رانندگی دوبرابر شده بخشیده نمی‌شود کلاهبرداری میلیاردی با ترفند ارسال پیامک جعلی در چناران اسامی محصولات آرایشی و بهداشتی غیرمجاز از سوی سازمان غذا و دارو اعلام شد گرد و خاک میهمان ناخوانده تهرانی‌ها می‌شود | هشدار زرد هواشناسی باند سرقت از مغازه‌های آهن و ضایعات فروشی در تهران متلاشی شد وزیر بهداشت: دستیاری پزشکی شغل می‌شود تصاویر | ارسال محموله دارویی هلال احمر ایران به لبنان آخرین وضعیت ترافیکی جاده‌های کشور ۳ متهم فروش مواد مخدر در فضای مجازی به دام افتادند برف پاییزی این مناطق کشور را دربر می‌گیرد | سردی شدید هوا در برخی نقاط سرعت اینترنت موبایل و ثابت در ایران افزایش یافت آغاز ثبت‌نام تاکسی‌های «جی ۴» در کشور | اعلام قیمت و نرخ تسهیلات خودرو به متقاضیان اختصاص ۳ هزار میلیارد تومان فوق‌العاده رتبه‌بندی برای ۱۸۰ هزار معلم بازنشسته

پرمصرف‌ترین داروهای کشور کدامند؟

میزان مصرف دارو یکی از شاخص‌های مهم در نظام سلامت هر کشور است که سهم قابل توجهی در افزایش هزینه‌های سلامت دارد؛ در این مطلب به اسامی پرمصرف‌ترین داروهای کشور پرداخته شده است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۳ - ۰۸ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 February 27
کد خبر: ۱۷۴۷۰۷

به گزارش راهبرد معاصر، سهم قابل توجهی از کل مخارج سلامت، مربوط به داروهاست. میزان مصرف دارو یکی از شاخص‌های مهم در نظام سلامت هر کشور است که سهم قابل توجهی در افزایش هزینه‌های سلامت دارد و تامین هزینه‌های آن بار زیادی را بر دوش افراد، جامعه و به طور خاص نظام سلامت هر کشور می‌گذارد.

 

علاوه بر سهم قابل توجه مخارج دارویی در نظام سلامت، مصرف بی‌رویه دارو، تداخلات دارویی و عوارض و حتی مرگ و میرهای ناشی از سوءمصرف دارو از جمله مسائل مهم دیگری است که نظام دارویی کشور را تحت تأثیرقرار داده است.

 

طبق اعلام معاون تحقیقات وزارت بهداشت، میانگین تعداد اقلام داروی موجود در یک نسخه در دنیا، 1.2 تا 1.8 یعنی کمتر از دو قلم است اما در ایران، این عدد بالاست و میانگین آن حدود 3.6 قلم است.

 

بر اساس نمودار زیر، اسامی پرمصرف‌ترین داروهای کشور که توسط بیمه سلامت در بازه زمانی فروردین تا بهمن سال 1401 مورد پایش قرار گرفته به شرح زیر است:

 

متفورمین، آسپرین، لوزارتان پتاسیم، آتورواستاتین، لووتیروکسین سدیم، فاموتدین، متوپرولول، آملودیپین، نیتروگلیسرین، قرص سرماخوردگی بزرگسالان، لوزارتان پتاسیم/ هیدروکلروتیازید، کپسول گاباپنتین، پنتوپرازول، ویتامین ب1، امپرازول، کلینیدیوم / کلردیازپوکساید، پروپرانولول و استامینوفن.

 

آنچه باید مورد توجه سیاست‌گذاران حوزه بهداشت و درمان کشور قرار بگیرد؛ پایش منظم مصرف دارو در کشور جهت برنامه‌ریزی برای تأمین و کنترل مصرف آن است که به نظر می‌رسد این امر مورد کم‌توجهی مسئولین وزارت بهداشت قرار گرفته است. ‌پایش سرانه مصرف دارو در سطح کلان نه‌تنها باعث کاهش مصرف دارو می‌شود، بلکه سبب بهبود پیامدهای درمانی، کاهش عوارض ناخواسته دارویی، افزایش هزینه ـ اثربخشی پروتکل‌های درمان و پیگیری و ریشه‌یابی تغییرات قابل توجه در رفتار نسخه‌نویسی پزشکان و یا مصرف دارو توسط جامعه می‌شود./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار