سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود ترامپ نتانیاهو را به قطع رابطه تهدید کرد

نخست‌وزیر جدید انگلیس معتقد است زعامت آمریکا روبه‌پایان است

سندی فاش شده از تلگراف‌های سفارت اردن در لندن نشان می‌دهد که نخست‌وزیر جدید انگلیس، معتقد است که آمریکا دارد زعامت خود در دنیا را از دست می‌دهد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۰ - ۰۵ مرداد ۱۳۹۸ - 2019 July 27
کد خبر: ۱۷۵۸۸

به گزارش راهبرد معاصر ، چهار روز پس از آنکه «بوریس جانسون» نخست‌وزیر جدید بریتانیا لقب گرفت (+)، روزنامه الاخبار لبنان اسنادی از عربستان سعودی و اردن فاش کرده که حاوی ارزیابی ریاض و اَمان از مواضع و شخصیت بوریس جانسون است.

 

جانسون، یکم مردادماه توانست با غلبه بر «جرمی هانت» وزیر امور خارجه این کشور، پیروز رقابت بر سر تصاحب مقام نخست‌وزیری شود.

الاخبار امروز شنبه گزارش کرد که به دو سند دست یافته که یکی صورتجلسه دیدار جانسون با وزرای خارجه کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در نیویورک در سال 2016 است و دیگری، تلگراف‌هایی از سفیر اردن در لندن است. این اسناد متعلق به زمان شهردار و وزیر خارجه بودن بوریس جانسون است.

 

تلگراف‌های سفیر اردن درباره جانسون

روزنامه الاخبار نوشت: مطالب زیر گزارش، ارزیابی اردن از شخصیت بوریس جانسون و مواضعش است؛ ارزیابی اردن از جانسون به قبل از وزیر خارجه شدنش باز می‌گردد. این ارزیابی برآمده از تلگراف‌های آقای مازن کمال الحمود سفیر اردن در لندن، درباره دیدارهایش با جانسون از زمانی است که او در آوریل ۲۰۱۶ شهردار لندن بود.

 

- بوریس جانسون شخصیت برجسته انگلیسی است. او در حال رقابت با نخست وزیر انگلیس برای تصدی منصب نخست‌وزیری است... جانسون از بزرگ‌ترین روشنفکران و مورخان انگلیسی و فارغ‌التحصیل دانشکده ایتون است، همان دانشکده‌ای که نخست‌وزیر وقت انگلیس در آن تحصیل کرده. او همچنین در دانشگاه آکسفورد هم تحصیل کرده؛ همانجایی که روابط دیوید کامرون (نخست‌وزیر) با ویلیام هیگ وزیر خارجه پیشین و مایکل گووف وزیر دادگستری و دیگر اعضای حزب محافظه‌کار شکل گرفت. ایستادن او و گووف مقابل رویکرد‌های دیوید کامرون درباره ماندن در اتحادیه اروپا نه تنها ضربه‌ای کاری سیاسی بود بلکه ضربه به دوستی‌ای بود که سال‌ها آنان را گرد هم جمع می‌کرد تا خود را در رأس رقبای او برای کرسی نخست‌وزیر قرار بدهد.

- شهردار لندن خشم خود از مواضع دولت انگلیس درباره بهار عربی را ابراز کرده و گفته بهار عربی هیچ کشوری را خوشبخت نکرده بلکه آنان را نابود کرده است.

- بوریس در خلال یکی از دیدارهای خود گفته با بشار اسد رئیس‌جمهور سوریه موافق است زیرا هر گزینه دیگری به ویرانی کامل کشور منجر می‌شود. همچنین او گفته که به قدرت معارضه سوریه یا ارتش آزاد سوریه که نخست وزیر انگلیس ادعا می‌کند ۷۰ هزار جنگجو دارد، اعتقادی ندارد.

-جانسون از حمایت خود از اقدامات ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه در سوریه سخن گفته و معتقد است که دخالت نظامی روسیه به آزادی مناطق متعددی از سازمان تروریستی داعش کمک کرده و هیچ کشور غربی دیگری جرأت اجرای چنین عملیات مفیدی را نداشته است.

- جانسون از رئیس جمهور آمریکا باراک اوباما تعجب کرده که چطور بریتانیا را به ماندن در اتحادیه اروپا تشویق می‌کند تا نفوذ خود را در آن حفظ کند اما در عین حال آمریکا رهبری و زعامت خود در جهان را دارد از دست می‌دهد.

- در خصوص فلسطین و روند صلح در خاورمیانه جانسون به شنیدن مباحث بسنده کرده و وارد بحث‌ها نمی‌شود. او بر بحران سوریه و تبعات آن به عنوان مهمترین مسئله برای اروپا تمرکز کرده است زیرا تبعات آوارگان سوری به اروپا اثر می‌گذارد.

- با آنکه بورس جانسون متأهل است روابطی خارج از زندگی زناشویی دارد که گاهی در روزنامه‌های بریتانیایی جنجالی می‌شود. اما اینها بر جایگاه سیاسی او تاثیری نگذاشته است. نشانه‌ای هم دیده نمی‌شود که او از این مسئله شرمسار باشد. در یک مهمانی شام خصوصی چهار نفره که یکی از آنها سفیر اردن و با حضور یکی از وزرای بریتانیایی بوده، خانمی که مدیر یکی از مراکز مطالعاتی است، گفته، هنگام حضورش در میهمانی شامی در Lord Mayor بوریس جانسون در نزدیکی او نشسته و مقابل چشم حضار از او سوال کرده، آیا قبلا رابطه‌ای صمیمانه با او نداشته است؟ آن خانم گفته که چنین اتفاقی رخ نداده اما جانسون دوباره از او سوال کرده که آیا از حافظه خودش مطمئن است؟

در گزارش مرتبطی که روزنامه الاخبار منتشر کرده، اسناد فاش شده از جلسه وزرای خارجه چند کشور عربی با بوریس جانسون در سال 2016 نشان می‌دهد، او از مسائل غرب آسیا (خاورمیانه) تقریبا شناختی ندارد و بیش از سیاست به دنبال تجارت است و ملت ایران را «صلح‌طلب» می‌داند و گفته فیلم ایرانی می‌بیند

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار