بقایی: ایران آماده است به تعامل دیپلماتیک برای اطمینان از «ماهیت صلح‌آمیز» برنامه هسته‌ای خود ادامه دهد اعلام وفاداری شیوخ و قبایل صعده با رهبر انصارالله یمن ادعای سی‌ان‌ان به نقل از یک مقام ایرانی: آمریکا به دنبال تنش بود نه راه حل در مذاکرات هسته‌ای سفیر آمریکا در اراضی اشغالی: گزارش‌ها درباره به رسمیت شناختن فلسطین توسط ترامپ اشتباه است واکنش سفارت هند در ایران به بی‌احترامی به عراقچی در یک برنامه تلویزیونی هندی عراقچی: اگر هدف از مذاکرات با آمریکا، ابراز اطمینان از عدم دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای باشد، رسیدن به یک توافق کاملاً در دسترس است شهباز شریف: ما در جنگ پیروز شدیم هند: پاکستان توافق آتش‌بس را نقض کرد عراقچی: ایران از هیچ‌یک از حقوق ملت خود عقب‌نشینی نخواهد کرد پاسخ نمایندگی ایران به ادعایی درباره ارسال لانچر موشک فتح به روسیه عراقچی وارد قطر شد آتش‌بس بین هند و پاکستان دوام نیاورد رئیس پارلمان لبنان: عادی سازی روابط با اسرائیل به هیچ وجه اتفاق نخواهد افتاد القسام پیام جدید یک اسیر اسرائیلی را منتشر کرد استقبال ایران از اعلام آتش‌بس بین هند و پاکستان

علی‌اف: زندگی ارامنه قره‌باغ بسیار بهتر از قبل خواهد شد

رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان به رغم تنش‌ها با ارمنستان اعلام کرد، مطمئن است زندگی ارامنه‌ای که در منطقه قره‌باغ زندگی می‌کنند بسیار بهتر از قبل خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۴ - ۱۸ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 09
کد خبر: ۱۷۶۰۶۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ در شرایطی که تنش‌های شدید باکو و ایروان از یک سو و اتهام‌زنی‌های دو طرف درباره تدارک برای حمله نظامی ادامه دارد، الهام علی‌اف رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان تلاش کرد به ارامنه ساکن در منطقه قره‌باغ درباره زندگی بهتر در آینده اطمینان بدهد.

 

به گزارش رسانه‌های جمهوری آذربایجان، او در اظهاراتی در مراسم افتتاحیه دهمین مجمع جهانی باکو با موضوع «جهان امروز: چالش‌ها و امیدها» گفت: «(جمهوری ) آذربایجان کشوری با رواداری مذهبی و قومی بالاست که نمایندگان اقوام و اصول دینی مختلف در صلح و کرامت زندگی می‌کنند. بنابراین مطمئنم زندگی ارامنه‌ای که در منطقه قره‌باغ آذربایجان زندگی می‌کنند بسیار بهتر از دوران اشغال خواهد بود».

 

او همچنین در بخش دیگری از سخنانش گفت که هر درگیری، تاریخ، پویایی خاص و پایان خود را دارد اما مهم این است که اختلافات بین کشورها بر اساس قوانین بین المللی، تمامیت ارضی و حاکمیت حل‌وفصل شود.

 

وی افزود: با زور نمی‌تواند تغییر کند. این موضع (جمهوری) آذربایجان است و این موضع نه تنها در خصوص مورد ما، بلکه درباره همه درگیری‌ها در جهان صدق می‌کند. و این موضع را علناً بیان می‌کنیم.

 

پیش‌تر، «جیحون بایراموف» وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان هم گفته بود که باکو آماده است تا ارمنی‌های ساکن قره‌باغ را در جامعه جمهوری آذربایجان ادغام کند. «آراییک هاروتونیان» رئیس منطقه ارمنی‌نشین قره‌باغ کوهستانی در واکنش به این اظهارات، با اشاره به وضعیت ایجاد شده در نتیجه محاصره این منطقه توسط جمهوری آذربایجان گفته بود «بار دیگر تاکید می‌کنم که فارغ از همه سختی‌ها و فشارهای مختلف، به ایده استقلال قره‌باغ وفادار می‌مانیم و هیچ گامی جز استقلال برنمی‌دارم و با مسئولیت تمام اعلام می‌کنم که روند ادغام با جمهوری آذربایجان منتفی است، اما این بدان معنا نیست که از تماس برای حل مشکلات زیرساختی و بشردوستانه خودداری می‌کنیم».

 

تنش‌ و درگیری بین این دو جمهوری همسایه در روزهای اخیر تشدید شده و دو طرف، یکدیگر را به تدارک برای تجاوز گسترده متهم می‌کنند.

 

جنگ در قره‌باغ میان ایروان و باکو در سال ۲۰۲۰، بیش از ۶۵۰۰ کشته از نظامیان دو طرف به جا گذاشت که با توافقنامه‌ای تحت نظارت روسیه به طور نسبی پایان یافت و ارمنستان از ادعای خود برای تملک اراضی‌ای که از ده‌ها سال پیش در اختیار خود داشت، عقب‌نشینی کرد و روسیه نیز ۲۰۰۰ نیرو برای نظارت بر روند آتش‌بس به منطقه فرستاد.

 

ارمنستان و جمهوری آذربایجان با وجود آتش‌بس، کماکان درگیری دارند و در حدود سه ماه گذشته، معترضان جمهوری آذربایجانی با در دست داشتن پلاکاردها و پرچم‌ها، کریدور لاچین را مسدود کرده‌اند. آن‌ها دسترسی به قره‌باغ کوهستانی را مسدود و غذا، دارو و تدارکات را برای ۱۲۰۰۰۰ ساکن ارمنستانی آن قطع کرده‌اند./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده