پیام پوتین به پزشکیان: روسیه از تلاش‌های ایران برای صیانت از منافع مشروع خود و تأمین امنیت کشور در شرایط بغرنج کنونی حمایت می‌کند اعلام آمادگی ژنو برای برگزاری گفت‌و‌گو‌های تهران-واشنگتن سخنگوی وزارت خارجه: اعمال فشار اقتصادی و تحمیل رنج بر مردم ایران، جنایت علیه بشریت است عراق: نتایج مذاکرات ایران و آمریکا می‌تواند به نفع کل منطقه باشد نعیم قاسم در پاسخ به نامه ولایتی: مقاومت لبنان با وجود خسارات سنگین، هدف دشمن را ناکام گذاشت نخست‌وزیر مجارستان: اروپا تا سال ۲۰۳۰ با روسیه وارد جنگ می‌شود واکنش سفارت روسیه به ادعای انگلیس درباره نحوه مرگ ناوالنی عراقچی: کنفرانس امنیتی مونیخ در موضوع ایران به «سیرک مونیخ» تبدیل شده ماچادو در کنفرانس مونیخ: از حمله آمریکا به ونزوئلا سپاسگزاریم! اسرائیل هیوم: نتانیاهو فردا نشستی امنیتی درباره ایران برگزار می‌کند دیپلماسی در خطر؛ آماده‌سازی نظامی آمریکا تنش‌ها با ایران را افزایش داد ایران به آمریکا باج نمی‌دهد/شیطنت‌های واشنگتن بر کسی پوشیده نیست آمریکا از صدور مجوز برای همکاری‌های ایران با ونزوئلا در حوزه انرژی سرباز زد گروسی: ایران حق داشتن توانمندی هسته‌ای صلح آمیز را دارد پادشاه عربستان ۱۳ مقام سعودی را برکنار کرد

علی‌اف: زندگی ارامنه قره‌باغ بسیار بهتر از قبل خواهد شد

علی‌اف: زندگی ارامنه قره‌باغ بسیار بهتر از قبل خواهد شد رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان به رغم تنش‌ها با ارمنستان اعلام کرد، مطمئن است زندگی ارامنه‌ای که در منطقه قره‌باغ زندگی می‌کنند بسیار بهتر از قبل خواهد بود.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۴ - ۱۸ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 09
کد خبر: ۱۷۶۰۶۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ در شرایطی که تنش‌های شدید باکو و ایروان از یک سو و اتهام‌زنی‌های دو طرف درباره تدارک برای حمله نظامی ادامه دارد، الهام علی‌اف رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان تلاش کرد به ارامنه ساکن در منطقه قره‌باغ درباره زندگی بهتر در آینده اطمینان بدهد.

 

به گزارش رسانه‌های جمهوری آذربایجان، او در اظهاراتی در مراسم افتتاحیه دهمین مجمع جهانی باکو با موضوع «جهان امروز: چالش‌ها و امیدها» گفت: «(جمهوری ) آذربایجان کشوری با رواداری مذهبی و قومی بالاست که نمایندگان اقوام و اصول دینی مختلف در صلح و کرامت زندگی می‌کنند. بنابراین مطمئنم زندگی ارامنه‌ای که در منطقه قره‌باغ آذربایجان زندگی می‌کنند بسیار بهتر از دوران اشغال خواهد بود».

 

او همچنین در بخش دیگری از سخنانش گفت که هر درگیری، تاریخ، پویایی خاص و پایان خود را دارد اما مهم این است که اختلافات بین کشورها بر اساس قوانین بین المللی، تمامیت ارضی و حاکمیت حل‌وفصل شود.

 

وی افزود: با زور نمی‌تواند تغییر کند. این موضع (جمهوری) آذربایجان است و این موضع نه تنها در خصوص مورد ما، بلکه درباره همه درگیری‌ها در جهان صدق می‌کند. و این موضع را علناً بیان می‌کنیم.

 

پیش‌تر، «جیحون بایراموف» وزیر امور خارجه جمهوری آذربایجان هم گفته بود که باکو آماده است تا ارمنی‌های ساکن قره‌باغ را در جامعه جمهوری آذربایجان ادغام کند. «آراییک هاروتونیان» رئیس منطقه ارمنی‌نشین قره‌باغ کوهستانی در واکنش به این اظهارات، با اشاره به وضعیت ایجاد شده در نتیجه محاصره این منطقه توسط جمهوری آذربایجان گفته بود «بار دیگر تاکید می‌کنم که فارغ از همه سختی‌ها و فشارهای مختلف، به ایده استقلال قره‌باغ وفادار می‌مانیم و هیچ گامی جز استقلال برنمی‌دارم و با مسئولیت تمام اعلام می‌کنم که روند ادغام با جمهوری آذربایجان منتفی است، اما این بدان معنا نیست که از تماس برای حل مشکلات زیرساختی و بشردوستانه خودداری می‌کنیم».

 

تنش‌ و درگیری بین این دو جمهوری همسایه در روزهای اخیر تشدید شده و دو طرف، یکدیگر را به تدارک برای تجاوز گسترده متهم می‌کنند.

 

جنگ در قره‌باغ میان ایروان و باکو در سال ۲۰۲۰، بیش از ۶۵۰۰ کشته از نظامیان دو طرف به جا گذاشت که با توافقنامه‌ای تحت نظارت روسیه به طور نسبی پایان یافت و ارمنستان از ادعای خود برای تملک اراضی‌ای که از ده‌ها سال پیش در اختیار خود داشت، عقب‌نشینی کرد و روسیه نیز ۲۰۰۰ نیرو برای نظارت بر روند آتش‌بس به منطقه فرستاد.

 

ارمنستان و جمهوری آذربایجان با وجود آتش‌بس، کماکان درگیری دارند و در حدود سه ماه گذشته، معترضان جمهوری آذربایجانی با در دست داشتن پلاکاردها و پرچم‌ها، کریدور لاچین را مسدود کرده‌اند. آن‌ها دسترسی به قره‌باغ کوهستانی را مسدود و غذا، دارو و تدارکات را برای ۱۲۰۰۰۰ ساکن ارمنستانی آن قطع کرده‌اند./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار