قوه قضاییه: هیچ اتفاق جدیدی در پرونده تتلو رخ نداده است تولید داروی خوراکی ضدسرطان از مهرماه استرداد جاعل و کلاهبردار ۱۱ هزار میلیاردی به کشور هواشناسی ایران ۱۴۰۴/۴/۲۸؛ موج گرما در راه ایران حکم اعدام سه متجاوز به عنف در گرگان اجرا شد اطلاعیه آموزش و پرورش درباره ادعای تقلب در آزمون مدارس سمپاد آخرین وضعیت اختلالات GPS در تهران و دیگر نقاط کشور اتهام تجاوز به ۸ زن در پرونده «کیوان» / شیما قوشه، وکیل: متهم با قرار وثیقه ۲۰ میلیارد تومانی آزاد است دریافت یارانه برای مرد تاجر ۲ میلیارد تومان تمام شد! وزیر علوم: ۸۵ درصد داوطلبان بدون کنکور وارد دانشگاه‌ها می‌شوند/ به سمت حذف کنکور می‌رویم ویروس گوارشی جدید در راه است؟ وزیر آموزش و پرورش: از میان ۹۰۰ هزار شرکت کننده مرحله اول کنکور، ۵۰۰ هزار نفر داوطلب دانشگاه فرهنگیان بودند/ ۷۲ هزار نفر وارد مرحله ارزیابی تکمیلی شدند آلمان موفق به ساخت ماده‌ای شد که تا به امروز وجود نداشت آغاز به کار رسمی تاکسی اینترنتی تهران؛ به زودی ممنوعیت عمل جراحی زیبایی توسط پزشکان عمومی برداشته شد

کشف داروی جدید برای درمان آلزایمر

سازمان غذا و داروی آمریکا یک داروی جدید بیماری آلزایمر را تأیید کرد.
تاریخ انتشار: ۲۰:۳۱ - ۲۳ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 14
کد خبر: ۱۷۶۷۲۴

به گزارش راهبرد معاصر سازمان غذا و داروی آمریکا یک داروی جدید بیماری آلزایمر را تأیید کرد که به گفته‌ دانشمندان گامی کلیدی در درمان این بیماری است.

داروی جدید آلزایمر با نام تجاری Leqembiکه توسط شرکت بیوتکنولوژی «بیوژن» مستقر در کمبریج و شرکت داروسازی ژاپنی «ایزای» توسعه یافته، آخرین درمان امیدوارکننده برای این بیماری ناتوان کننده است.

سازمان غذا و داروی آمریکا تأیید سریع این دارو را صادر کرد، به این معنی که شرکت‌ها باید مطالعات بعدی بیشتری را در مورد آن انجام دهند.

دو شرکت توسعه‌دهنده این دارو در ماه نوامبر، نتایج طولانی‌مدت مطالعه‌ای را منتشر کردند که نشان می‌داد این دارو به کاهش ۲۷ درصدی نرخ زوال شناختی در بیماران آلزایمر در طول ۱۸ ماه کمک کرده است.

این دارو برای درمان افراد در مراحل اولیه بیماری در نظر گرفته شده است. عوارض جانبی در کارآزمایی‌ها شامل تورم مغز در حدود ۱۳درصد از بیماران و واکنش‌های محل تزریق بود.

داروی Leqembi قیمتی در حدود ۲۶ هزار و ۵۰۰ دلار در سال دارد. تحلیلگران پیش‌بینی می‌کنند که این دارو می‌تواند برای بیوژن و ایزای پولساز باشد. آن‌ها پیش از این گفته بودند که این دارو می‌تواند سه سال پس از راه‌اندازی، تقریباً ۱۱درصد از بازار بیماری آلزایمر را در اختیار بگیرد، که تنها ۴.۳ میلیارد دلار فروش در آمریکا را به همراه خواهد داشت. Capital Markets پیش‌بینی کرد که این دارو در سطح جهانی، می‌تواند سالانه ۸ میلیارد دلار درآمد داشته باشد.

تجمع بتا آمیلوئید (پروتئین‌هایی که به آن‌ها توده‌های Aβ نیز می‌گویند) در مغز می‌تواند باعث بیماری آلزایمر شود. این توده‌ها در مغز جمع شده و تصور می‌شود که در نهایت سلول‌های مغز را از بین می‌برند و منجر به پیشرفت بیماری می‌شوند.

برخی از شرکت‌های بیوتکنولوژی مانند Lexeo Therapeutics و Shape Therapeutics به طور کامل از فرضیه بتا آمیلوئید دور شده‌اند و در عوض در حال توسعه ژن درمانی برای درمان آلزایمر هستند. تأیید موفقیت آمیز بیوژن و ایزای ممکن است شکاکان را متقاعد کند که فرضیه بتا آمیلوئید هنوز هم جای بررسی دارد.

پیش از این، داروی آلزایمر دیگری با نام Aduhelm، که توسط بیوژن و ایزای ساخته شد و در سال ۲۰۲۱ تأییدیه گرفت، حتی پس از تأیید نتوانست حمایت مراکز خدمات مدیکر و مدیکید (مراکز خدمات بیمه پزشکی سالمندان و بهداشت مستمندان) را جلب کند. در نتیجه، از نظر تجاری شکست خورد./بهداشت نیوز

ارسال نظر
آخرین اخبار