ترکی الفیصل: آمریکا نمی‌توانست میانجی صادقی میان ایران و عربستان باشد-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان

ترکی الفیصل: آمریکا نمی‌توانست میانجی صادقی میان ایران و عربستان باشد

رئیس پیشین اطلاعات عربستان سعودی گفت که آمریکا و اروپا نمی‌توانستند میانجی صادقی باشند تا توافقی که با میانجیگری پکن بین ریاض و تهران حاصل شد را رقم بزنند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۳ - ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 15
کد خبر: ۱۷۶۷۸۳

به گزارش راهبرد معاصر، ترکی الفیصل رئیس پیشین اطلاعات عربستان سعودی سه‌شنبه در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه گفت که ایالات متحده و اروپا نمی‌توانستند میانجی صادقی باشند و توافقی مانند آنچه چین به دستیابی آن بین ایران و عربستان سعودی کمک کرد را باعث شوند.

 

ترکی الفیصل گفت چین توانست این کار را انجام دهد زیرا روابط خوبی با هر دو طرف دارد. به نوشته «میدل ایست آی»، خبر توافق ریاض و تهران با میانجیگری چین در پکن، واشنگتن را غافلگیر کرد و مقامات و اعضای تشکیلات دولت آمریکا در تلاش بودند تا نگرانی‌ها مبنی بر کاهش نفوذ این کشور را از بین ببرند.

 

دیوید شنکر از مقامات ارشد وزارت خارجه آمریکا در دوره ترامپ به این وبگاه خبری گفت که توافق آشتی روند نزولی در روابط آمریکا و عربستان سعودی را تایید کرد. وی توضیح داد چرخش سعودی‌ها به سمت پکن نشان می‌دهد تا چه حد وضعیت روابط بین دولت بایدن و ریاض افت کرده است.

 

الفیصل سال گذشته از رویکرد دولت بایدن در قبال روابط آمریکا و عربستان انتقاد کرد و گفت تنش در روابط به دلیل مدیریت بایدن در قبال مسائل امنیت منطقه است و افزود پادشاهی از موضع دولت بایدن در خصوص جنگ یمن ناامید شده است.

 

وی که سمت سفیر پیشین در آمریکا را هم در کارنامه دارد و اکنون رئیس مرکز تحقیقات و مطالعات اسلامی مرکز ملک فیصل مستقر در ریاض است گفت از جزئیات توافق تهران و ریاض بی‌اطلاع است اما امیدوار است به تحولات مثبت بیشتر در خاورمیانه منتهی شود.

 

وی گفت: «فکر می‌کنم که برای مثال روی مسائلی مثل یمن تاثیر خواهد داشت. امیدوارم روی سوریه هم (اثر بگذارد) جایی که خونریزی‌های مداوم را داریم».

 

این عضو خاندان آل سعود گفت که گرچه او ممکن است تردیدهایی درباره توافق داشته باشد، اما تردیدهایش اهمیتی ندارد. ترکی الفیصل گفت: این شک و تردید کسانی است که توافق را امضا کردند. آن‌ها هستند که به نظر می‌رسد این تردید را درباره این که زودترین زمان ممکن برای اجرای توافق چه زمانی است، دارند./ فارس

ارسال نظر