ترکی الفیصل: آمریکا نمی‌توانست میانجی صادقی میان ایران و عربستان باشد-راهبرد معاصر
عراقچی: نتیجه نسخه دوم فشار حداکثری، نسخه دوم شکست حداکثری است افزایش شمار شهدای لبنان به ۳۲۸۷ شهید درخواست ۱۷ سال زندان برای افشاگر پنتاگون درخواست عربستان از کشور‌های جهان برای پیوستن به ائتلاف بین‌المللی اجرای راهکار دودولتی انفجار یک پهپاد در منطقه حساس نظامی در جنوب «حیفا» عراقچی: ایران از هیچ کوششی برای افزایش مراودات با همسایگان دریغ نمی‌کند بیانیه مشترک ایران، روسیه و ترکیه درباره مسائل منطقه + جزئیات نتایج اجلاس فوق العاده سران کشور‌های اسلامی ـ عربی از زبان معاون وزیر خارجه بن فرحان: شورای امنیت قادر به تعامل با نزاع منطقه نیست عارف با بن سلمان دیدار کرد + عکس جزئیات گفت‌وگوی نتانیاهو و ترامپ درباره ایران رایزنی الاعرجی با سردار سلامی درباره توافقنامه امنیتی ایران و عراق بیانیه پایانی نشست ریاض: قدس خط قرمز امت عربی و اسلامی است سفیر ایران در روسیه: سخنگوی پوتین نیستم، اما سیاست مسکو دلارزدایی است ادعای اسکای نیوز عربی: الاعرجی در سفر به تهران حامل پیامی از جانب آمریکا درباره پاسخ ایران به حمله اسرائیل است

ترکی الفیصل: آمریکا نمی‌توانست میانجی صادقی میان ایران و عربستان باشد

رئیس پیشین اطلاعات عربستان سعودی گفت که آمریکا و اروپا نمی‌توانستند میانجی صادقی باشند تا توافقی که با میانجیگری پکن بین ریاض و تهران حاصل شد را رقم بزنند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۴۳ - ۲۴ اسفند ۱۴۰۱ - 2023 March 15
کد خبر: ۱۷۶۷۸۳

به گزارش راهبرد معاصر، ترکی الفیصل رئیس پیشین اطلاعات عربستان سعودی سه‌شنبه در مصاحبه با خبرگزاری فرانسه گفت که ایالات متحده و اروپا نمی‌توانستند میانجی صادقی باشند و توافقی مانند آنچه چین به دستیابی آن بین ایران و عربستان سعودی کمک کرد را باعث شوند.

 

ترکی الفیصل گفت چین توانست این کار را انجام دهد زیرا روابط خوبی با هر دو طرف دارد. به نوشته «میدل ایست آی»، خبر توافق ریاض و تهران با میانجیگری چین در پکن، واشنگتن را غافلگیر کرد و مقامات و اعضای تشکیلات دولت آمریکا در تلاش بودند تا نگرانی‌ها مبنی بر کاهش نفوذ این کشور را از بین ببرند.

 

دیوید شنکر از مقامات ارشد وزارت خارجه آمریکا در دوره ترامپ به این وبگاه خبری گفت که توافق آشتی روند نزولی در روابط آمریکا و عربستان سعودی را تایید کرد. وی توضیح داد چرخش سعودی‌ها به سمت پکن نشان می‌دهد تا چه حد وضعیت روابط بین دولت بایدن و ریاض افت کرده است.

 

الفیصل سال گذشته از رویکرد دولت بایدن در قبال روابط آمریکا و عربستان انتقاد کرد و گفت تنش در روابط به دلیل مدیریت بایدن در قبال مسائل امنیت منطقه است و افزود پادشاهی از موضع دولت بایدن در خصوص جنگ یمن ناامید شده است.

 

وی که سمت سفیر پیشین در آمریکا را هم در کارنامه دارد و اکنون رئیس مرکز تحقیقات و مطالعات اسلامی مرکز ملک فیصل مستقر در ریاض است گفت از جزئیات توافق تهران و ریاض بی‌اطلاع است اما امیدوار است به تحولات مثبت بیشتر در خاورمیانه منتهی شود.

 

وی گفت: «فکر می‌کنم که برای مثال روی مسائلی مثل یمن تاثیر خواهد داشت. امیدوارم روی سوریه هم (اثر بگذارد) جایی که خونریزی‌های مداوم را داریم».

 

این عضو خاندان آل سعود گفت که گرچه او ممکن است تردیدهایی درباره توافق داشته باشد، اما تردیدهایش اهمیتی ندارد. ترکی الفیصل گفت: این شک و تردید کسانی است که توافق را امضا کردند. آن‌ها هستند که به نظر می‌رسد این تردید را درباره این که زودترین زمان ممکن برای اجرای توافق چه زمانی است، دارند./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده