به گزارش راهبرد معاصر در پی تنشهایی که اخیرا میان مقامات صهیونیست و دولت آمریکا به دنبال حوادث چند روز گذشته فلسطین اشغالی رخ داده و «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی و «ایتمار بن گویر» وزیر امنیت داخلی این رژیم واکنش تندی به اظهارات «جو بایدن» رئیس جمهوری آمریکا داشتند، رسانههای عبری جزئیات پیام محرمانه بایدن به نتانیاهو که او را مجبور به تعلیق طرح تغییرات قضایی کرد، فاش کردند.
وبسایت صهیونیستی والا در این زمینه به نقل از دو منبع آگاه آمریکایی گزارش داد که جو بایدن، پیام شخصی و محرمانهای را به بنیامین نتانیاهو ابلاغ کرده و خواستار توقف تغییرات قضایی و تلاش برای آرام کردن اوضاع شده است.
بر اساس این گزارش، پیغام بایدن برای نتانیاهو یک روز بعد از برکناری «یوآو گالانت» وزیر جنگ رژیم صهیونیستی ارسال شد و به دنبال آن نتانیاهو اعلام کرد که طرح «اصلاحات قضایی» را به تعویق انداخته است.
اما پیام محرمانهای که بایدن برای نخستوزیر رژیم صهیونیستی فرستاده بود در چارچوب مداخله مستقیم و فشارهای کاخ سفید علیه نتانیاهو برای توقف طرح تغییرات قضایی در اراضی اشغالی بود.
وبسایت عبری والا اعلام کرد، تصمیم نتانیاهو برای برکناری گالانت، کاخ سفید را شوکه کرد و به گفته یکی از مقامات ارشد دولت آمریکا، یک سری رایزنیهای فوری میان مشاوران بایدن درباره واکنش ایالات متحده به این اقدام نتانیاهو انجام شد.
منابع آگاه گزارش دادند، یکی از ایدههایی که مشاوران بایدن در این زمینه مطرح کردند، لغو مشارکت نتانیاهو در «اجلاس سران دموکراتیک» بود که قرار بود این هفته برگزار گردد. سپس در جریان گفتگوها در کاخ سفید مقرر شد که دو اقدام علنی و محرمانه در این راستا برداشته شود؛ به این صورت که مشاوران نتانیاهو تصمیم گرفتند ابتدا از طریق سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا بیانیهای را در رسانهها منتشر و درباره اوضاع فلسطین اشغالی ابراز نگرانی کرده و نتانیاهو را به سازش دعوت کنند.
همچنین طرفهای مذکور تصمیم گرفتند تا بایدن یک پیام شخص و محرمانه برای نتانیاهو بفرستد که بایدن با این ایده موافقت کرد.
منابع آمریکایی گزارش دادند که «تام نایدس» سفیر ایالات متحده در اراضی اشغالی صبح دوشنبه پیام محرمانه بایدن را به دفتر نخستوزیری رژیم صهیونیستی رساند.
به گفته منابع مذکور، پیام محرمانه بایدن به نتانیاهو بسیار صریحتر از پیام دولت آمریکا در رسانهها بود و بایدن به نتانیاهو هشدار داد که باید از طرح تغییرات قضایی عقبنشینی کند. بعد از آن سهشنبه شب بایدن تصمیم گرفت تا پیام خود به نتانیاهو را علنی کند و در گفتگو با خبرنگاران اعلام کرد که امیدوار است نتانیاهو از طرح خود در انجام تغییرات قضایی در اسرائیل (فلسطین اشغالی) عقبنشینی کند.
این اقدام رئیس جمهور آمریکا با واکنش تند نتانیاهو همراه بود و گفت که اسرائیل مستقل است و تصمیمات خود را بر اساس فشارهای خارجی اتخاذ نمیکند، حتی اگر این فشارها از جانب بهترین دوستانش باشد. سپس نتانیاهو تلاش کرد اوضاع را آرام کند و به وزرای کابینه خود و اعضای کنست از حزب لیکود دستور داد تا درباره مسئله روابط با آمریکا در رسانهها اظهار نظر نکنند.
از طرف دیگر، «یارون آبراهام» تحلیلگر امور سیاسی در شبکه 12 تلویزیون رژیم صهیونیستی درباره اقدام نتانیاهو در برکناری یوآو گالانت به نقل از یک منبع ارشد آمریکایی گفت: «برکناری گالانت، آخرین کاهی بود که کمر شتر را شکست». (این عبارت از ضرب المثلی عربی گرفته شده است که صاحب شتر تا آخرین ظرفیت شتر بار کاه می گذارد بر پشتش اما راضی نمی شود و می خواهد یک کاه دیگر بگذارد که همان یک کاه کمر شتر را می شکند).
وی افزود، اقدامات اخیر نتانیاهو نشان میدهد که او قادر به کنترل اوضاع نیست و همین مسئله سبب شد تا دولت آمریکا به او درباره لزوم توقف طرح تغییرات قضایی هشدار دهد.
این کارشناس صهیونیست ادامه داد، نه تنها برکناری گالانت، بلکه تاسیس «گارد داخلی» نیز یک مسئله داخلی برای اسرائیل است اما آمریکاییها به آن ورود کردند و تاسیس این گارد را که یکی از ایدههای ایتمار بن گویر است اقدامی خطرناک و غیرمسئولانه دانستند.
«موریا فلبرگ» خبرنگار امور سیاسی شبکه 13 تلویزیون رژیم صهیونیستی نیز درباره اظهارات وزرای کابینه نتانیاهو از جمله ایتمار بن گویر که از بایدن خواسته بودند در امور اسرائیل مداخله نکند و به فکر مسائل کشور خودش باشد گفت، ما نمیتوانیم از آمریکا بخواهیم که صرفا به مسائل خودش فکر کند، بلکه آمریکاییها باید به مسائل اسرائیل نیز اهمیت بدهند.
این درحالی است که وبسایت اکسیوس ایالات متحده اعلام کرد که روابط آمریکا و اسرائیل کمتر از 3 ماه بعد از بازگشت نتانیاهو به منصب نخستوزیری اسرائیل، درحال عبور از یک بحران کامل است.
روزنامه عبری هاآرتص نیز در این زمینه با انتشار مقالهای اعلام کرد که آمریکاییها به شدت از نتانیاهو و اقداماتی که انجام میدهد ناراضی و خشمگین هستند.
«یائیر لاپید» نخستوزیر پیشین رژیم اشغالگر و رئیس اپوزیسیون اسرائیل نیز هشدار داد که ممکن است اسرائیل به خاطر اقدامات و رفتارهای کابینه نتانیاهو، ایالات متحده را از دست بدهد.
پیشتر بایدن در واکنش به اتفاقات اخیر در اراضی اشغالی و اعتراضات گستردهای که علیه کابینه نتانیاهو به راه افتاده اعلام کرد: امیدواریم که نتانیاهو از طرح اصلاحات قضایی در اسرائیل عقب نشینی کند.
در همین زمینه نتانیاهو در پاسخ به بایدن گفت: «اسرائیل تصمیمات خود را مستقل اتخاذ میکند و تحت هیچ گونه فشار خارجی از جمله بهترین دوستان خود قرار نمیگیرد».
علاوه بر نتانیاهو، «ایتمار بن گویر» وزیر امنیت داخلی رژیم صهیونیستی نیز به سخنان بایدن واکنش نشان داد.بن گویر در این زمینه خطاب به بایدن گفت: آنها (آمریکاییها) باید بفهمند که اسرائیل یک «دولت» مستقل بوده و یکی از ستارههای پرچم آمریکا نیست.
در همین حال خبرگزاری رویترز گزارش داد که جو بایدن هیچ دعوتی از بنیامین نتانیاهو برای سفر به آمریکا به عمل نیاورده است. رسانههای رژیم صهیونیستی از جمله پایگاه تایمز آو اسرائیل بارها اعلام کردهاند، بنیامین نتانیاهو نخست وزیر بهشدت از اینکه بایدن او را به واشنگتن دعوت نکرده است و با وجود گذشت بیش از 3 ماه از نخستوزیریاش، اعتنایی به وی نداشته است بهشدت عصبانی است و به همین خاطر اعضای حزب تحترهبریاش (لیکود) را از دیدار با مسئولین آمریکایی در زمان سفرهای خارجی منع کرده است./تسنیم