تلاش‌های ضدایرانی اسرائیل برای اثرگذاری بر نشست آتی آژانس-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان

تلاش‌های ضدایرانی اسرائیل برای اثرگذاری بر نشست آتی آژانس

رسانه‌های رژیم موقت صهیونیستی از تلاش‌های جدید این رژیم برای ترغیب کشورهای غربی به انجام اقداماتی در ارتباط با برنامه هسته‌ای ایران خبر داده‌اند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۴۸ - ۱۴ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 03
کد خبر: ۱۷۸۲۴۰

به گزارش راهبرد معاصر روزنامه تایمزاسرائیل گزارش داده الی کوهن، وزیر خارجه صهیونیست‌ها با وزیر خارجه فرانسه درباره روش‌های متوقف کردن برنامه هسته‌ای ایران تلفنی گفت‌وگو کرده است.

به نوشته این رسانه، تل‌آویو خواستار توبیخ ایران در نشست شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در ماه ژوئیه است و کوهن در تلاش است کشورهای غربی را به اتخاذ «موضع سخت» علیه ایران ترغیب کند.

کوهن در همین راستا قصد دارد به جمهوری چک سفر کرده و با مقام‌های این کشور درباره ایران رایزنی کند. جمهوری چک ریاست نشست آتی شورای حکام آژانس اتمی را بر عهده خواهد داشت.

تایمز اسرائیل نوشته ایران اصلی‌ترین موضوع رایزنی‌های کوهن در جمهوری‌چک خواهد بود. او گفت: «ما در آنجا درباره روش‌های جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای و متوقف کردن بازوهای تروریستی ایران رایزنی خواهیم کرد.»

کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد. علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی تنها دارنده سلاح‌های هسته‌ای در منطقه غرب آسیا است و با حمایت‌های آمریکا برنامه تسلیحات هسته‌ای خودش را از نظارت‌های بین‌المللی دور نگاه داشته است.

الی کوهن امروز دوشنبه گفت: «در ماه‌های گذشته من برای پیشبرد گام‌های فوری در نشست آتی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با همتایانم در تروئیکای اروپا و آمریکا دیدار و رایزنی کرده‌ام.»

وی اضافه کرد: «سفر من به جمهوری چک که ریاست نشست شورای حکام آژانس را به عهده خواهد داشت نیز به مبارزه بی‌امان با برنامه هسته‌ای ایران اختصاص خواهد داشت.»

در نشست اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که اسفندماه گذشته برگزار شد هیچ قطعنامه توبیخی علیه ایران صادر نشد.

خبرگزاری فرانسه ۱۵ اسفندماه گزارش داده بود اعضای شورای حکام با توجه به توافق میان ایران و آژانس اتمی تصمیم گرفتند از صدور قطعنامه توبیخی علیه ایران در نشست فصلی این شورا خودداری کنند.

گروسی همان روز در یک کنفرانس خبری بعد از نخستین روز نشست شورای حکام آژانس گفته بود که در پی توافقات با ایران تیم فنی آژانس به زودی به تهران سفر خواهد کرد.

گروسی گفت که در مورد اجرای توافق جامع پادمانی در خصوص فردو، قبل از سفر اخیرش به تهران بر روی تعدادی از موارد توافق وجود داشت که باید مورد تثبیت قرار می‌گرفت.

او در پاسخ به سوالی در این خصوص که آیا ایران متعهد شده اجازه نصب مجدد همه تجهیزات نظارتی که تحت برجام نصب شده بود از جمله نظارت آنلاین را بدهد و آیا داده‌های تجهیزات نظارتی را ارائه خواهد کرد، گفت «احتملاً توجه کرده‌اید که در بیانیه مشترک شرایط خاصی وجود دارد که باید مورد توافق قرار بگیرد و این مورد مهمی است زیرا هرگز انتظار نداریم که این فرآیند یا ظرفیت‌های نظارتی قطع شود، آنطور که اتفاق افتاد، بنابراین باید در این خصوص و این که چطور انجام شود، گفت‌وگو کنیم».

وی افزود: ما نظراتی داریم و این بخشی از گفت‌وگوهای فنی است که قرار است بعد از سفر من و بیانیه مشترک پیگیری شود و تیم فنی به زودی برای این کار به تهران سفر خواهد کرد.

آژانس اتمی در سال‌های گذشته برخی از ادعاهای مطرح‌شده از سوی رژیم صهیونیستی علیه ایران را تکرار کرده است./فارس

ارسال نظر