عباس عراقچی: آمریکایی ها قادر به دادن تضمین در برجام نیستند-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان

عباس عراقچی: آمریکایی ها قادر به دادن تضمین در برجام نیستند

دکتر "کمال خرازی" وزیر پیشین خارجه جمهوری اسلامی ایران با بیان این که برقراری رابطه میان تهران – ریاض برای دو کشور و منطقه مفید است، اظهار داشت: هنر جمهوری اسلامی ایران این است که تهدیدات را به فرصت تبدیل کند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۵ - ۰۱ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 March 21
کد خبر: ۱۷۷۲۸۰

به گزارش راهبرد معاصر، خرازی عصر امروز (دوشنبه) در مراسم سخنرانی و پرسش و پاسخی که با حضور شخصیت های سیاسی، علمی و اساتید دانشگاههای سوریه و خبرنگاران رسانه های مختلف در محل دفتر "الاسد" در شهر دمشق که توسط موسسه دیپلماتیک وزارت خارجه سوریه و با همکاری وزارت فرهنگ این کشور و دفتر الاسد برگزار شده بود، با تبیین جهات مختلف توافق برقراری رابطه میان تهران – ریاض گفت: وقتی عربستان اعلام کرد که خواستار بهبود و اصلاح روابط با ایران است، ما نیز از آن استقبال کردیم.

وی با اشاره به این که برجام و توافق با غرب و خروج آمریکا از آن نیز برای ایران تبدیل به فرصت شد، افزود: همچنان که برجام برای ما فرصت بود، خروج آمریکا از آن نیز فرصتی برای ما بود و ما توانستیم برنامه های صلح آمیز هسته ای خود را توسعه بدهیم.

عضو شورای راهبردی روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران با اشاره به قطع روابط چند ساله عربستان با ایران و آغاز ترمیم آن در روزهای اخیر، بیان داشت: در روزهای آینده قرار است سفارتخانه های دو کشور افتتاح گردد و سطح روابط نیز ارتقا یابد.

وی با اشاره به آثار منطقه ای توافق ریاض – تهران نیز گفت: توافق ریاض – تهران و رفع سوءتفاهم ها میان دو طرف به غیر از این که برای دو کشور مفید خواهد بود برای منطقه نیز آثار و پیامدهای مثبتی خواهد داشت.

خرازی با بیان این که رژیم صهیونیستی از این توافق خوشحال نیست، تصریح کرد: برقراری روابط میان ریاض – تهران مطمئنا با علایق رژیم صهیونیستی سازگار نیست، چراکه آثار و ابعاد منطقه ای این توافق موجب خواهد شد تا در منطقه اثرات بسیار مثبتی بگذارد.

وی با تقدیر از ابتکار رییس جمهور چین در برقراری رابطه میان تهران – ریاض – گفت: در سفری که چندی پیش رییس جمهور چین به عربستان داشت موضوع رفع سوءتفاهم ها و برقراری رابطه میان عربستان با ایران مطرح شد که نتیجه آن پس از چندی در پکن به ثمر نشست و این نشان می دهد که چین نقش مثبتی در این پرونده ایفا کرده است.

دبیر توسعه علوم و فناوری های شناختی با اشاره به نقش امروزه چین در روابط اقتصادی، سیاسی و امنیتی جهان، افزود: عقل جمعی ایجاب می کند که کشورها رابطه خود را با چین توسعه و افزایش بدهند و موضوع ایران و عربستان نیز در همین راستا می باشد.

خرازی در پاسخ به سوالی در خصوص ادامه راه توسعه ایران در همه زمینه ها، گفت: غربی ها به ویژه آمریکا در برجام بدقولی کردند و حتی آمریکا از آن خارج شد، اما این باعث نشد که ما دست از توسعه و پیشرفت برداریم؛ زمانی رآکتور تهران نیاز به سوخت داشت و غربی ها آن را به ما ندادند و ایران از این فرصت استفاده کرد و خود اقدام به تولید سوخت مورد نیاز این رآکتور نمود. در همان زمان رژیم صهیونیستی ما را تهدید کرد، اما ما به راه خود ادامه دادیم و الان به جایی رسیده ایم که می توانیم سانترفیوژهای بسیار پیشرفته تولید کنیم که برای غربی ها و صهیونیست ها تصور آن هم غیرقابل باور است.

وی قدرت دفاعی ایران و پیشرفت های هسته ای را موضوعی بازدارنده برای کشور دانست و اظهار داشت: رژیم صهیونیستی بارها ایران را تهدید کرده است اما قدرت بازدارندگی جمهوری اسلامی هرگونه فکر و اقدام را از این رژیم گرفته است.

وزیر خارجه پیشین ایران در پاسخ به سوال دیگری درخصوص تامین امنیت منطقه غرب آسیا توسط کشورهای منطقه نیز گفت: من فکر می کنم که روابط بین الملل به سمتی حرکت می کند که عربستان و کشورهای حاشیه خلیج فارس جهت تامین امنیت خود باید روابطشان با ایران را توسعه بدهند، هرچند این موضوع با مخالفت آمریکا و رژیم صهیونیستی مواجه می باشد.

وی در پاسخ به سوالی درباره روابط تهران – دمشق پس از توافق تهران - ریاض به ویژه در زمینه دفاع هوایی نیز گفت: طبیعتا ایران همواره حمایت خود را از سوریه ادامه می دهد و اخیرا هم با سفر وزیر دفاع سوریه به تهران توافقاتی در زمینه های دفاعی صورت گرفته و موضوع در اختیار گذاردن رادار و سامانه پدافند هوایی به سوریه مورد توافق قرار گرفته که توضیح این مساله موضوعی تخصصی است که صاحب نظران این حوزه باید در این زمینه نظر بدهند.

خرازی در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سوالی درباره نشست چهارگانه میان ایران- سوریه - ترکیه و روسیه در موضوع سوریه نیز گفت: ما این جلسات را به فال نیک می گیریم و معتقدیم در آن گشایشی در روابط سوریه و ترکیه حاصل خواهد شد و تهران همواره به مصالح دمشق نظر دارد و سوریه را دوست و برادر خود می داند.

وزیر سابق پیشین خارجه ایران در خصوص روابط تهران- مسکو و جنگ اوکراین نیز اظهار داشت: ما از آغاز این جنگ به روسیه توصیه کردیم که مشکلات میان کی یف و مسکو باید از طریق مذاکره حل شود. ما هشت سال درگیر جنگ با رژیم بعث صدام بودیم و تجربه آثار تخریبی آن را داشتیم.

خرازی ادامه داد: درعین حال معتقدیم جنگ اوکراین دامی بود که از سوی غرب و ناتو برای روسیه پهن شد؛ ناتو می خواست مرزهایش را با روسیه توسعه دهد ولی مسکو این موضوع را قبول نکرد.

وی در خصوص روابط اقتصادی ایران و روسیه نیز گفت: هم اکنون تهران و مسکو در مسایل مختلفی همچون انرژی، حمل و نقل و ترانزیت کالاها با هم همکاری خوبی دارند و گسترش روابط تهران- مسکو- پکن مطمئنا به سود طرفین و منطقه خواهد بود.

خرازی در قسمت دیگری از سخنان خود در خصوص اغتشاشات پاییز گذشته ایران نیز گفت: غربی ها و ضد انقلاب خارج نشین تصورشان بر این بود که با اغتشاشات می توانند پایه های انقلاب اسلامی را بلرزانند، اما خوشبختانه با حضور مقتدرانه مردم ایران توطئه های غربی ها و ضد انقلاب خنثی شد و در مجموع بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار نفر اغتشاشگر وارد خیابان های ایران شد.

وی ادامه داد: در دوران اغتشاشات برخی از مهمانان خارجی که وارد ایران می شدند به دلیل تبلیغات رسانه های غربی فکر می کردند که سراسر ایران را آشوب و اغتشاش فرا گرفته است، ولی پس از ورود به ایران متوجه می شدند که فقط در برخی از نقاط اعتراضات وجود دارد که با یاری خدا و نگاه هوشمندانه و کم نظیر مردم این مشکل برطرف شد و در ۲۲ بهمن و در راهپیمایی باشکوه میلیونی ثابت شد که انقلاب اسلامی ایران انقلابی مردمی و پایدار است.

سید عباس عراقچی معاون سابق وزیرخارجه ایران نیز طی سخنانی در این نشست در خصوص برجام گفت: وقتی که بایدن به ریاست جمهوری آمریکا رسید رغبت خود را برای اجرای توافق هسته ای نشان داد، توافقی که ۶ سال در دوران قبل زمان برد.

وی مشکل اصلی بازگشت به برجام را ارایه تضمین از سوی آمریکا دانست و بیان داشت: آمریکایی ها قادر به دادن تضمین در برجام نیستند و برای ما امکان ندارد که دوباره وارد توافقی شویم که آمریکا بخواهد بازهم از آن خارج شود.

عراقچی مشکل دوم در این خصوص را اسناد ادعایی ارایه شده از سوی رژیم صهیونیستی به آژانس انرژی اتمی دانست و گفت: از نظر ما این کاررژیم تل آویو یک بازی صهیونیستی و بی ارزش است.

وی ادامه داد: این ۲ مشکل حل نشده بود که در سپتامبر گذشته آمریکایی ها مشغول انتخابات کنگره شدند و پس از انتخابات کنگره آمریکایی ها دوباره شروع به فشار بر ایران کردند که نمونه آن حمایت واشنگتن از اغتشاشگران در ایران بود.

وی با اشاره به سفر اخیر مدیرکل آژانس انرژی اتمی به ایران نیز گفت: در سفر اخیر گروسی به ایران مشکلات میان آژانس با ایران مطرح و راه حل هایی برای آن ها ترسیم شد.

عراقچی در خاتمه رژیم صهیونیستی را دشمن اصلی توافق هسته ای ایران با غرب دانست و تصریح کرد: تل آویو سعی می کند ایران را به عنوان تهدید معرفی کند تا مذاکرات برجام دوباره شروع نشود، اما مطمئنا این نقشه صهیونیست ها نیز به ثمر نخواهد نشست./ ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر