به گزارش راهبرد معاصر، از ستاد معاینه فنی خودروهای شهر تهران، شادی مالکی توضیح داد: از دو ماه گذشته در راستای تسهیل در ارائه خدمات به شهروندان نسبت به اینترنتی کردن تعدادی از مراکز اقدام گردیده که این رویکرد توانسته در حل معضل صف موثر واقع شود.در حال حاضر به رغم مراجعه روزانه بالغ بر هفت هزار دستگاه خودرو به مراکز معاینه فنی شهر تهران، کلیه مراکز فاقد صف انتظار هستند و مراجعین در کمتر از نیم ساعت نسبت به دریافت معاینه فنی اقدام می نمایند.
وی در خصوص مراکز معاینه فنی اینترنتی توضیح داد: در حال حاضر پذیرش در ۱۰ مرکز معاینه فنی شهر تهران مشتمل بر ۲۸ خط معاینه فنی خودروهای سبک صرفا اینترنتی انجام می شود.مراجعه به مراکز بیهقی، نیایش، شهید آبشناسان، سراج، دماوند و شهید چمران و چهار واحد سیار نوبنیاد، گیلان، هنگام(شماره ۴) و هنگام (شماره ۸) تنها با تعیین وقت قبلی از طریق نوبت گیری اینترنتی در سامانه تهران من امکان پذیر است.البته تاکید می گردد بجز ده مرکز صدر الاشاره مراجعه بصورت حضوری و یا نوبت گیری اینترنتی به سایر مراکزامکان پذیر است.
مدیرعامل ستاد معاینه فنی با اشاره به تمایل شهروندان تهرانی به استفاده از خدمات مراکز معاینه فنی پایتخت تصریح کرد: آزمون ها و کنترل های انجام شده در مراکز معاینه فنی شهر تهران منطبق بر آیین نامه، دستورالعمل و استانداردهای ابلاغی دولت انجام می گردد و به صورت مستمر صحت عملکرد مراکز معاینه فنی و و انطباق سنجی رویه های آن مراکز با دستورالعمل ها توسط کارگروه استانی وزارت کشور ، ستاد معاینه فنی خودروهای تهران و سایر دستگاه های نظارتی دارای تکلیف در این ارتباط پایش و کنترل می شود. ضمنا براساس مصوبات دولت ستاد معاینه فنی خودروهای تهران متشکل از پلیس راهور، سازمان حفاظت محیط زیست و شهرداری تهران اداره می شود.
مالکی ضمن برشمردن معاینه فنی برتر به عنوان یکی از دلایل استفاده شهروندان از خدمات معاینه فنی شهر تهران گفت: در راستای پایش بیشتر آلایندگی خودروها و و کاهش آلودگی هوا بنا بر مجوز سازمان حفاظت محیط زیست استان تهران معاینه فنی برتر در یازده مرکز منتخب بیهقی، سراج، شهید آبشناسان، دماوند، الغدیر، شقایق، نیایش، شهید چمران ، خاوران، فدائیان اسلام و شهدای زمان آباد انجام شده و خودروها می توانند بصورت اختیاری در صورت احراز شرایط لازم نسبت به اخذ معاینه فنی برتر و استفاده از تخفیف ۳۰ درصدی عوارض تردد در طرح کاهش و ترافیک اقدام نمایند. لازم به توضیح است تفاوت معاینه فی برتر و عادی تنها در فرآیند آزمون آلایندگی خودرو بوده و از لحاظ هزینه پرداختی یکسان است. ضمنا این مراکز منتخب به استناد ضوابط قانونی و ممیزی اداره کل حفاظت محیط زیست استان تهران به دلیل احراز شرایط لازم نظیر صحت و سلامت عملکرد مرکز در بخش نیروی انسانی و تجهیزات دارای گواهی صلاحیت صدور معاینه فنی برتر می باشند.
وی در توضیح تعداد مراکز معاینه فنی شهر تهران و نحوه فعالیت آنها افزود: شهر تهران از بضاعت ۵۶ خط معاینه فنی خودروهای سبک و ۱۱ خط معاینه فنی موتورسیکلت در ۱۷ مرکز ثابت و ۷ واحدسیار با پراکندگی مناسب درسطح شهر برخوردار بوده و ظرفیت پذیرش سالانه بیش ۳ میلیون دستگاه خودرو را دارد. شهر تهران بیشترین تعداد خطوط معاینه فنی در شهرهای کشور را داشته و از منظرسابقه نیز با توجه به راه اندازی اولین مرکز معاینه فنی خودرو کشور توسط شهرداری تهران در سال ۱۳۷۹، پیشتاز است. در حال حاضر مرکز بیهقی به صورت شبانه روزی، مرکز شهید آبشناسان در دوشیفت کاری از ۷ صبح الی ۱۸ و ۱۸ الی ۴ صبح و سایر مراکز از ساعت ۷ الی ۱۸ فعال هستند. ضمنا از شهروندان درخواست می شود با توجه به فعالیت تعدادی از مراکز در روزهای تعطیل حتما جهت اطمینان از آخرین وضعیت کاری مراکز به سایت ستاد معاینه فنی خودروهای تهران به آدرسhttp://inspection.tehran.ir مراجعه نمایند.
مالکی در پایان تاکید کرد: بدون تردید شهر تهران با توجه به بحران آلودگی هوا و اهمیت ایمنی تردد نیازمند سطح پایش ویژه تری برای خودروها در مقایسه با شهرهای دیگر بوده و خوشبختانه با توجه ویژه مدیریت شهری در این ارتباط ، این کنترل و دقت در حال انجام است./ ایرنا