وزیر نفت: ۷۰ هزار بشکه در روز به تولید نفت خام افزوده شد از سرگیری مجدد پرواز مشهد-کراچی با پرواز ایران ایر از ۵ اسفند رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند شرکت گاز: مصرف گاز در تهران به ۱۱۲ میلیون مترمکعب رسید برزیل به گروه کشور‌های شریک بریکس پیوست
مهدی حاجیوند، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌و‌گو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد؛

3 دلیل اصلی رشد شاخص بورس در روزهای اخیر

مهدی حاجیوند، کارشناس بازار سرمایه با بیان افزایش شاخص بورس، گفت: عقب ماندگی بازار سرمایه از تورم، دیپلماسی فعال دولت در احیای روابط با سیر کشورها و افزایش نرخ ارز، سه مؤلفه مهمی هستند که باعث شدند بورس روند صعودی خوبی در پیش بگیرد.
مهدی حاجیوند؛ کارشناس بازار سرمایه
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۴ - ۲۶ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 15
کد خبر: ۱۷۹۱۵۸

3 دلیل اصلی رشد شاخص بورس در روزهای اخیر

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ بورس به عنوان یکی از شفاف‌ترین بازارهای معاملاتی در ایران بیش از دو سال است بازدهی مناسبی برای سهامداران خود نداشته و در این مدت بازارهای غیرمولد و سفته بازی با جهش چندبرابری مواجه شده‌اند.


در نیمه دوم سال 1401 همزمان با افزایش نرخ ارز در کشور بازار سرمایه وارد سیر صعودی شد و در ماه‌های اخیر با تأثیر برخی گشایش‌های بین المللی مانند احیای روابط ایران و عربستان  به سرعت بر رشد بازار سرمایه افزوده شد. به نظر می‌آید با این روند تحقق شاخص 2 میلیون و 500 واحدی دور از انتظار نباشد.

به نظر می‌آید بازارهای مختلف مانند ارز، طلا، مسکن و خودرو دچار رکود موقت شوند و فعلاً سرمایه‌ها به سمت بورس سرازیر شود که همین موضوع در رونق گرفتن بازار تأثیرگذار خواهد بود


مهدی حاجیوند، کارشناس بازار سرمایه درباره دلایل افزایش شاخص بورس در  سال جدید به «راهبرد معاصر» گفت: بازار سرمایه در بیش از دو سال اخیر از تورم سال 1400 و 1401 جا مانده و طبیعی است در بازه زمانی خاصی عقب ماندگی جبران شود. مؤلفه سیاست خارجی بُعد دیگری است که اثر خود را بر روی شاخص بورس می‌گذارد. در دولت سیزدهم سیاست مبتنی بر صلح در دستور کار وزارت امور خارجه قرار گرفت که توافقات اخیر با چین و عربستان تأثیر خود را بر روی رشد سهام‌ها نشان داد و امنیت خاطر را برای سهامداران به وجود آورد.

 
وی افزود: دلار به عنوان مؤلفه دیگری که بر بازار سهام تأثیر دارد، همیشه افت و خیز آن برای بازار سرمایه مهم است. از زمانی که دلار در محدوه 50 هزار تومان تثبیت شد، رقابت قیمتی میان دلار و بازار بورس از میان رفت و بازار سرمایه رشد خوبی یافت. متأسفانه تورمی که در سایر بخش های اقتصادی نظیر بازار خودرو، مسکن و... مشاهده می شود، شرایط را برای بازار سرمایه فراهم کرده است که مقداری خود را با سایر بازارها هم خط کند.

 
کارشناس بازار سرمایه چشم انداز بازار سرمایه در کوتاه مدت را متعادل و رو به رشد ارزیابی و عنوان کرد: به نظر می‌آید بازارهای مختلف مانند ارز، طلا، مسکن و خودرو دچار رکود موقت شوند و فعلاً سرمایه‌ها به سمت بورس سرازیر شود که همین موضوع در رونق گرفتن بازار تأثیرگذار خواهد بود. از منظر شاخص، بازار سرمایه در ارتفاع 2 میلیون واحد ماندگار خواهد بود و چشم انداز متعادلی را در کوتاه مدت خواهد داشت.

 
حاجیوند با بیان اینکه سال 1402 سال پربازده‌ای برای بازار سهام خواهد بود، گفت: در بازارهای جهانی در چند هفته گذشته کامودیتی ها و فلزات رشد قابل توجهی داشتند که این به عنوان محرکی خوب پالس مثبتی به بازار سرمایه ایران می دهد. به گواه سایر کارشناسان، سال 1402 سال پربازدهی برای بازار سهام خواهد بود. از دی‌ماه سال 1401 تا امروز ارزش معاملات ماهانه بازار سهام بیش از سه برابر شده و میانگین ارزش معاملات به 12 هزار میلیارد تومان در سال رسیده است.

 
کارشناس بازار سرمایه هرگونه شایعه در فضای مجازی در زمینه دخالت دولت در بازار بورس برای جبران کسری نقدینگی را رد و تصریح کرد: در دو سال گذشته حضور بخش خصوصی خیلی پررنگ شده است و این موضوع تأیید می کند مداخله بر روی بازار تأثیر نمی گذارد؛ در غیر این صورت بخش خصوصی حضور نمی‌یافت. دولت حتی برای حمایت از بورس پنج مصوبه نظیر ارزان شدن نرخ خوراک پتروشیمی‌ها، کاهش نرخ سود بین بانکی، محدود شدن فروش اوراق مالی، افزایش نیافتن حقوق دولتی معادن و افزایش نرخ تسعیر بانک‌ها برای مسئولان ارشد دولتی را ابلاغ کرد.

دولت برای حمایت از بورس پنج مصوبه نظیر ارزان شدن نرخ خوراک پتروشیمی‌ها، کاهش نرخ سود بین بانکی، محدود شدن فروش اوراق مالی، افزایش نیافتن حقوق دولتی معادن و افزایش نرخ تسعیر بانک‌ها ابلاغ کرد


حاجیوند گفت: در این شرایط به مردم توصیه می‌شود حتماً با سرمایه مازاد خود وارد بازار سرمایه شوند و سبدی از نمادهای مختلف تشکیل دهند، زیرا ممکن است نهادی تعلیق یا متوقف شود؛ به همین دلیل برای اینکه پول خود را به طور موقت از دست ندهند، باید مطالعه مناسبی روی بورس داشته باشند که در بلندمدت از سود خوبی بهره ببرند.

 

ارسال نظر