افتتاح مشکوک سفارت رژیم صهیونیستی در ترکمنستان-راهبرد معاصر
الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان ۱۹۰۵ نظامی سوری از عراق به کشورشان تحویل داده شدند
یادداشت اختصاصی بشیر اسماعیلی، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی؛

افتتاح مشکوک سفارت رژیم صهیونیستی در ترکمنستان

ایران مرز زمینی و آبی گسترده‌ای با ترکمنستان دارد. طبق تجربه جمهوری آذربایجان، رژیم صهیونیستی در وهله نخست با گسترش پیوندهای تجاری و اقتصادی کشور هدف را به خود وابسته و زمینه همکاری‌های نظامی و امنیتی را فراهم می‌کند.
بشیر اسماعیلی؛ عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۸ - ۰۳ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 April 23
کد خبر: ۱۸۰۷۴۸

افتتاح مشکوک سفارت رژیم صهیونیستی در ترکمنستان

 

به گزارش «راهبرد معاصر»‌؛ در سفر وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی به ترکمنستان که بعد از گذشت 30 سال انجام شد، الی کوهن در مراسم افتتاح ساختمان سفارت این رژیم در عشق‌آباد شرکت کرد. کوهن پیش از این سفر، چهارشنبه به جمهوری آذربایجان سفر و در باکو با الهام علی‌اف، رئیس‌جمهور و همتای آذربایجانی خود، جیحون بایراموف دیدار کرد.

 

 

تقویت حضور رژیم صهیونیستی در منطقه آسیای میانه، گرچه مدتی است در دستور کار این رژیم قرار گرفته، اما افتتاح سفارت رژیم صهیونیستی در عشق آباد از زوایایی حائز اهمیت است که به آن پرداخته می‌شود:

 

اهمیت ژئوپولیتیک

عشق‌آباد در ۲۵ کیلومتری مرز ایران قرار دارد و شیروان، شهر مرزی ایران در خراسان شمالی با مرز ترکمنستان فاصله‌ چندانی ندارد. در واقع از نظر روابط دیپلماتیک با کشور همسایه ایران، افتتاح سفارت رژیم صهیونیستی در عشق آباد زنگ خطر بیشترین میزان نزدیکی این رژیم را از نظر جغرافیایی به مرزهای ایران به صدا درآورده است.

 

شرکت «مرهاو» بازسازی و نوسازی پالایشگاه «تركمن‌باشی» را با هزینه‌ای بالغ بر 1 میلیارد و۵۰۰ میلیون دلار انجام داده است

در عین حال ایران مرز زمینی و آبی گسترده‌ای با ترکمنستان دارد. طبق تجربه جمهوری آذربایجان، رژیم صهیونیستی در وهله نخست با گسترش پیوندهای تجاری و اقتصادی کشور هدف را به خود وابسته و زمینه همکاری‌های نظامی و امنیتی را فراهم می‌کند. پیش‌تر شرکت‌های صهیونیستی وارد بازار ترکمنستان شدند و تاکنون توانستند جای پای خود را محکم کنند.  

 

شرکت «مرهاو» بازسازی و نوسازی پالایشگاه «تركمن‌باشی» را با هزینه‌ای بالغ بر 1 میلیارد و۵۰۰ میلیون دلار انجام داده است. بنابراین با توجه به موقعیت جغرافیایی خاص ترکمنستان، به نظر می‌آید رژیم صهیونیستی به دنبال اعمال فشار به ایران به‌وسیله نزدیک شدن هرچه بیشتر به کشور‌های شمالی باشد. 

 

چنین سیاستی برای چندین سال به‌وسیله آمریکا با ایجاد پایگاه‌های نظامی متعدد در کشور‌های چهار گوشه ایران دنبال می‌شد که تجربه‌ای ناکام تلقی می‌شود و بعد از بی ثمر بودن این راهبرد و صرف هزینه‌های گزاف، آمریکا رفته رفته به تخلیه برخی از این پایگاه‌ها روی آورده است. 

 

نزدیکی ایران و عربستان

پروژه منزوی کردن ایران در حوزه خلیج فارس و اتحاد با کشور‌های عربی علیه جمهوری اسلامی ایران، با وجود اینکه در ابتدا به خوبی پیش رفت، اما با نزدیکی ناگهانی عربستان سعودی و ایران به همدیگر ضربه سنگینی به این راهبرد صهیونیستی وارد شد.

 

پیمان ابراهیم که به ابتکار دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور سابق آمریکا و با هیاهوی بسیار میان رژیم صهیونیستی و اعراب منعقد شد، در ابتدا با واکنش منفی ملت‌های جهان اسلام مواجه شد و رفته رفته استقبال اولیه دولت‌ها را هم از دست می‌دهد.

 

کابینه نتانیاهو برای جبران ناکامی‌های داخلی و اعتراضات مردمی و احزاب مخالف همچنان به دنبال فرافکنی به‌وسیله دشمنی با ایران است

بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی در گفت‌وگویی با شبکه سی.ان.بی.سی درباره ازسرگیری روابط میان ایران و عربستان مدعی شد، «آن‌هایی که به شراکت با ایران می‌پردازند، با بدبختی شریک می‌شوند. به لبنان، سوریه و عراق نگاه کنید. ۹۵ درصد از مشکلات منطقه از ایران نشئت می‌گیرد». 

 

وی در بخش دیگری از صحبت‌هایش مدعی شد «گمان می‌کنم این موضوع احتمالاً بیشتر به تمایل برای تنش‌زدایی و از میان برداشتن مشکل دیرین یمن بازمی‌گردد. به نظرم سران عربستان سعودی درباره اینکه چه کسی دشمن‌شان است و نه دوست‌شان، دچار توهم نیستند».

 

در واکنش به برهم خوردن محاسبات صهیونیست‌ها در جنوب ایران و شوک ناشی از رویکرد مثبت عربستان سعودی و دیگر کشور‌های عربی به احیای رابطه با ایران، نتانیاهو می‌کوشد با گسترش رابطه با کشور‌های شمالی، ناکامی اخیر در جنوب ایران را جبران کند.

 

از اتخاذ سیاست «مرگ با هزاران زخم» تا پروژه منزوی سازی و تلاش برای محاصره دیپلماتیک  ایران، رژیم صهیونیستی به نوعی از عملیات ایذایی برای تضعیف ایران روی آورده است که تاکنون نتیجه مثبت محسوسی برای آنان دربر نداشته است. 

 

کابینه نتانیاهو برای جبران ناکامی‌های داخلی و اعتراضات مردمی و احزاب مخالف همچنان به دنبال فرافکنی به‌وسیله دشمنی با ایران است؛ سیاست که بی نتیجه‌ بودن و نخ‌نما شدن آن اثبات شده است. 

 

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده