آمریکا شکار زیرسطحی ارتش خود را از سوی ایران تایید کرد سفارت ایران: همسویی انگلیس با سیاست‌های آمریکا تنها دیوار بی‌اعتمادی را تعمیق می‌کند فوری/ حمله موشکی آمریکا به نفتکش ایرانی در نزدیکی جزیره خارگ آمریکا ۲۷ شرکت هواپیمایی ایرانی را تحریم کرد کره جنوبی: تیمی را برای ارزیابی شرایط تنگه هرمز به خاورمیانه اعزام کرده‌ایم جدیدترین ادعا‌های ترامپ علیه ایران ترکیه تجهیزات و نیروی نظامی به شمال عراق اعزام کرد واکنش شدید وزارت خارجه نسبت به حملات آمریکا علیه شناور‌های ایرانی مجری زن تلویزیون مصر به اعدام محکوم شد / سارا خلیفه کیست؟ / پای باند‌های مواد مخدر در میان است حمله آمریکا به ۳ نفتکش ایران در خلیج فارس و دریای عمان + فیلم لفاظی وزیر جنگ آمریکا علیه ایران: اگر ایران به کشتی‌های آمریکا شلیک کند، ما نفتکش‌های آنها را نابود و غرق خواهیم کرد تیراندازی به چند کشتی تجاری در خلیج فارس و دریای عمان هشدار آمریکا به شهروندان خود در غرب آسیا نسبت به احتمال وقوع تنش و درگیری  تپه علی الطاهر کجاست؟ موقعیت و اهمیت راهبردی تپه علی الطاهر  «نقشه جدید جهان» در سازمان ملل تصویب شد؛ آفریقا بزرگتر، آمریکا و اروپا کوچک‌تر شدند اتحادیه اروپا تحریم جدید علیه ایران تصویب کرد؟

بورل: اتحادیه اروپا باید مانع تقابل آمریکا و چین شود

بورل: اتحادیه اروپا باید مانع تقابل آمریکا و چین شود مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به نقش چین در مسائل جهانی تاکید کرد، بروکسل باید مانع تقابل میان پکن و واشنگتن شود.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۷ - ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 April 24
کد خبر: ۱۸۰۹۱۵

به گزارش راهبرد معاصر، جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تا با ایفای نقش سازنده مانع از تقابل و رویارویی آمریکا و چین شود.

 

بورل در مصاحبه با روزنامه لو موند گفت: سیستم جهانی در خطر تکه تکه شدن و تقسیم به بلوک‌های بزرگ است؛ یک طرف ایالات متحده و طرف دیگر چین. به عبارت دیگر ایجاد دو سیستم متفاوت و اکوسیستم‌های تکنولوژیک از هم گسسته و خطر بالقوه تنش و درگیری. این نقش اتحادیه اروپاست که باید مانع این تقابل شود. هرچه درباره چین فکر کنیم نمیتوانیم این کشور را در موضوعات جهانی مهم مانند تغییرات اقلیمی و بدهکاری کشورهای فقیر نادیده بگیریم.

 

بر اساس گزارش خبرگزاری تاس به نقل از لوموند، رئیس دیپلماسی اتحادیه اروپا با این حال گفت، بدیهی است که چین رقیب اقتصادی بزرگ است مانند آمریکا و دیگر کشورهای بزرگ.

 

پیش از این امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه نیز درباره تنش میان پکن و واشنگتن گفته بود، اروپا نفعی از دمیدن به آتش درگیری‌ها در تایوان ندارد و باید به یک «قطب سوم» مستقل از پکن و واشنگتن تبدیل شود. این اظهارات با انتقادات زیادی در غرب علیه رئیس جمهور فرانسه تبدیل شد.

 

رئیس جمهور فرانسه اخیر در مسیر بازگشت از سفر خود به چین در مصاحبه خبری اعلام کرد: «اروپا باید در برابر فشارها برای تبدیل شدن به "دنباله‌روهای آمریکا"، مقاومت کند». او همچنین تاکید کرد که «خطر بزرگی که اروپا را تهدید می‌کند، گرفتار شدن در بحران‌هایی است که برای ما نیست».

 

بورل در ادامه با اشاره به نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل افزود: آنچه ما باید درباره آن بحث کنیم رقابت تکنولوژیک با چین و وابستگی اتحادیه اروپا به چین در نشست امروز است.

 

جوزپ بورل درباره مساله تایوان و تنشها پیرامون ان نیز گفت: موضع بروکسل در این زمینه تغییر نکرده است و ما خواستار حفظ وضع موجود هستیم./فارس

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار