ادعای بسنت: از تعقیب دارایی‌های ایران دست نخواهیم کشید مارین ترافیک: تردد در تنگه هرمز فقط از مسیر ایرانی ممکن است نهاد مدیریت آبراهه خلیج فارس: تردد از تنگه هرمز امکان‌پذیر نیست افشای استقرار جنگنده‌ها و رادارهای ایتالیا در عربستان مقام آمریکایی: ترامپ به مذاکره و توافق با ایران تمایل دارد حماس: با مسئولیت و مثبت‌اندیشی با پیشنهادات میانجی‌گران تعامل کردیم چرا حمله به بندر دمیاط مصر کار اسرائیل است؟ عفو بین‌الملل: هند تأمین‌کننده سلاح رژیم صهیونیستی در جنگ غزه بود عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران عربستان خواهان کاهش تنش با ایران است یمن: تردد کشتی‌های عربستانی در دریای سرخ ممنوع است  بیانیه سنتکام در منطقه: تنگه هرمز یک آبراه بین المللی است! شنیده شدن صدای انفجار‌های شدید در استان سلیمانیه عراق بازداشت سرباز ارتش اسرائیل به اتهام جاسوسی برای ایران

بورل: اتحادیه اروپا باید مانع تقابل آمریکا و چین شود

بورل: اتحادیه اروپا باید مانع تقابل آمریکا و چین شود مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا با اشاره به نقش چین در مسائل جهانی تاکید کرد، بروکسل باید مانع تقابل میان پکن و واشنگتن شود.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۷ - ۰۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 April 24
کد خبر: ۱۸۰۹۱۵

به گزارش راهبرد معاصر، جوزپ بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا تا با ایفای نقش سازنده مانع از تقابل و رویارویی آمریکا و چین شود.

 

بورل در مصاحبه با روزنامه لو موند گفت: سیستم جهانی در خطر تکه تکه شدن و تقسیم به بلوک‌های بزرگ است؛ یک طرف ایالات متحده و طرف دیگر چین. به عبارت دیگر ایجاد دو سیستم متفاوت و اکوسیستم‌های تکنولوژیک از هم گسسته و خطر بالقوه تنش و درگیری. این نقش اتحادیه اروپاست که باید مانع این تقابل شود. هرچه درباره چین فکر کنیم نمیتوانیم این کشور را در موضوعات جهانی مهم مانند تغییرات اقلیمی و بدهکاری کشورهای فقیر نادیده بگیریم.

 

بر اساس گزارش خبرگزاری تاس به نقل از لوموند، رئیس دیپلماسی اتحادیه اروپا با این حال گفت، بدیهی است که چین رقیب اقتصادی بزرگ است مانند آمریکا و دیگر کشورهای بزرگ.

 

پیش از این امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه نیز درباره تنش میان پکن و واشنگتن گفته بود، اروپا نفعی از دمیدن به آتش درگیری‌ها در تایوان ندارد و باید به یک «قطب سوم» مستقل از پکن و واشنگتن تبدیل شود. این اظهارات با انتقادات زیادی در غرب علیه رئیس جمهور فرانسه تبدیل شد.

 

رئیس جمهور فرانسه اخیر در مسیر بازگشت از سفر خود به چین در مصاحبه خبری اعلام کرد: «اروپا باید در برابر فشارها برای تبدیل شدن به "دنباله‌روهای آمریکا"، مقاومت کند». او همچنین تاکید کرد که «خطر بزرگی که اروپا را تهدید می‌کند، گرفتار شدن در بحران‌هایی است که برای ما نیست».

 

بورل در ادامه با اشاره به نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل افزود: آنچه ما باید درباره آن بحث کنیم رقابت تکنولوژیک با چین و وابستگی اتحادیه اروپا به چین در نشست امروز است.

 

جوزپ بورل درباره مساله تایوان و تنشها پیرامون ان نیز گفت: موضع بروکسل در این زمینه تغییر نکرده است و ما خواستار حفظ وضع موجود هستیم./فارس

ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار