سرانجام رسيدگى به پرونده شرکت‌های متخلف ارزی در نامه ریاست جمهوری به کجا رسید؟-راهبرد معاصر
بارش برف و باران از روز یکشنبه آغاز می‌شود راز خشک شدن ۷۰ درصدی دریای مدیترانه! انتقاد پلیس از خاموشی چراغ‌های راهنمایی و رانندگی: قرار بود برق چراغ‌های ۳۰ تقاطع قطع نشود، اما خبری نشد وضعیت آب و هوا، امروز ۲ آذر ۱۴۰۳ / آغاز بارش‌ها از دوشنبه با ورود سامانه جدید تاریخ برگزاری کنکور مشخص شد: نوبت اول؛ ۱۱ و ۱۲ اردیبهشت، نوبت دوم؛ ۵ و ۶ تیر وزیر علوم: در این چند سال اخیر، ۲۵ درصد از اساتید مهاجرت کرده‌اند؛ این عدد نگران کننده‌ای است کشف محموله‌های بزرگ موادمخدر صنعتی در مرز‌های ایران و افغانستان پرونده سهمیه‌های کنکور در مسیر اصلاح/ اختصاص سهمیه به مدارس دولتی و دهک‌های پایین پلیس راه: آزادراه تهران - شمال بازگشایی شد | جاده چالوس همچنان بسته است هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد متلاشی شدن باند ۶ نفره گروگان‌گیر / رهایی گروگان اتفاق هولناک در بیمارستان؛ به جای پای راست، پای چپ را قطع کردند سرپرست پلیس راه مازندران: مسدودیت کندوان تا روز شنبه ادامه دارد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران صدور کیفرخواست برای مدیر عامل معدن زمستان یورت

سرانجام رسيدگى به پرونده شرکت‌های متخلف ارزی در نامه ریاست جمهوری به کجا رسید؟

رئیس سازمان غذا و دارو درباره رسیدگی به تعهدات شرکت‌های دارویی ذکر شده در نامه رئیس جمهور و برخورد با متخلفان ارزی توضیح داد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۱ - ۱۲ مرداد ۱۳۹۸ - 2019 August 03
کد خبر: ۱۸۱۲۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ محمدرضا شانه‌ساز رئیس سازمان غذا و دارو  درباره دستور رئیس جمهور به وزیر بهداشت برای رسیدگی به تخلفات ارزی چند شرکت بزرگ داروسازی اظهار کرد: در بحث مصرف ارز شوخی نداریم؛ ارز باید با دقت و وسواس فوق‌العاده‌ای مصرف شود و به کالاهایی که نیاز ضروری کشور هستند، تخصیص پیدا کند.

 

رئیس سازمان غذا و دارو ادامه داد: از طرفی تخصیص ارز به واردات دارو نباید به تولیدکننده داخلی لطمه بزند و به این موضوع و حمایت از تولید داخل توجه جدی داریم.

 

سامانه جامع و کاملی برای ارز دارو نداشتیم
شانه‌ساز با بیان اینکه متأسفانه در گذشته سامانه جامع و کاملی برای مصرف و تخصیص ارز دارو نداشتیم، گفت: به دنبال آن هستیم که سامانه ارزی سازمان غذا و دارو به سرعت کامل شود، افزون بر این به صورت دستی یک تیم کارشناس حرفه‌ای ارز تخصیص یافته به شرکت‌های داروسازی به ویژه شرکت‌های بزرگ که ارزبری بیشتری داشتند، رصد می‌کنند.

 

رئیس سازمان غذا و دارو اظهار کرد: به کمک سامانه و تیم حرفه‌ای ارزیاب، به دنبال آن هستیم تا مطمئن شویم که ارزهای تخصیص یافته برای دارو و مواد اولیه صرف شده باشند و خوشبختانه تاکنون نتایج خوبی از بررسی‌ها مشاهده کردیم و نگرانی‌ها به تدریج کمتر می‌شود.

 

وی تأکید کرد: باید مراقب باشیم ارز تخصیص یافته به دارو و مواد اولیه صرف واردات مواد دیگر نشده باشد.

 

تکلیف تعهدات ارزی شرکت های ارزی به کجا رسید؟
رئیس سازمان غذا و دارو در پاسخ به این سوال که بررسی سازمان غذا و دارو درباره تعهدات ارزی شرکت‌های ذکر شده در نامه رئیس جمهور تاکنون به کجا رسیده است، گفت: تاکنون پرونده ارزی سه شرکت داروسازی را بررسی کرده‌ایم و رسیدگی به تعهدات ارزی شرکت‌های دیگر نیز به سرعت در حال انجام است.

 

شانه‌ساز اظهار کرد: سه شرکت که پرونده ارزی آنها بررسی شده است، بخشی از تعهدات ارزی خود را انجام داده بودند اما باید توجه داشت که زمان تخصیص ارز تا واردات دارو طولانی مدت است و به همین دلیل برخی شرکت‌ها هنوز تعهدات خود را به طور کامل انجام نداده‌اند.

 

رئیس سازمان غذا و دارو درباره ارزهای مصرف نشده در حوزه دارو و مواد اولیه، اظهار کرد: در صورتی که تعهدات ارزی به طور کامل انجام نشده باشند، باید پول عینا به بانک‌های عامل و بانک مرکزی برگردد.

 

در بروخورد با متخلفان ارزی مماشات نمی‌کنیم
وی درباره برخورد با شرکت‌های متخلف ارزی در حوزه دارو گفت: اگر تخلف ارزی صورت گرفته باشد، به هیچ وجه مماشات نمی‌کنیم و با متخلفان از طریق مراجع قضایی برخورد می‌کنیم.

 

رئیس سازمان غذا و دارو یادآوری کرد: به تدریج نتایج بررسی پرونده ارزی شرکت‌های داروسازی را به مراجع رسمی گزارش می‌دهیم و مراجع رسمی پس از ارزیابی توضیحات لازم را اعلام می‌کنند.

 

 

گفتنی است؛ محمود واعظی در پی نامه رئیس بانک مرکزی درباره تخلفات ارزی برخی شرکت‌ها، از جمله چند شرکت داروسازی به رئیس جمهور نامه ای نوشته بود و در واکنش به این نامه، واعظی سرپرست دفتر ریاست جمهوری به چهار عضو کابینه، رضا رحمانی وزیر صنعت، معدن و تجارت، محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی، سعید نمکی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و محمد شریعتمداری وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی برای رسیدگی به موضوع نوشت و حسن روحانی، رئیس جمهور نیز در پی نوشت این نامه به صراحت خطاب به چهار وزیر کابینه خود دستور داده که فوراً پاسخ دهند که چرا چنین تخلفی رخ داده است؟

 

 

سعید نمکی وزیربهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در واکنش به این تخلفات ارزی اظهار کرد: کار وزارت بهداشت قبل از نامه رئیس جمهور آغاز شده بود و تیم های ارزیاب مشغول بررسی هستند؛ گزارش نتایج این گزارش به رئیس جمهور، رسانه ها و مردم ارائه خواهد شد.

 

وی با اشاره به ارز پزشکی بیان کرد: برای تک تک ارزهای اختصاص یافته به دارو و تجهیزات پزشکی، مستندات لازم وجود دارد و گزارش آن به زودی آماده می‌شود.

ارسال نظر