کنعانی: خروج ۶۵ شهروند ایرانی از خارطوم/ تشکر از عربستان و دولت سودان-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

کنعانی: خروج ۶۵ شهروند ایرانی از خارطوم/ تشکر از عربستان و دولت سودان

سخنگوی وزارت امور خارجه با اعلام خروج ۶۵ شهروند ایرانی از خارطوم و ورود آنها به جده، گفت که ترتیبات لازم برای انتقال آنها از عربستان به ایران نیز فراهم شده است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۳ - ۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 April 29
کد خبر: ۱۸۱۵۳۰

به گزارش راهبرد معاصر، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (شنبه) نهم اردیبهشت ماه از خروج ۶۵ شهروند ایرانی از خارطوم پایتخت سودان خبر داد.

 

وی درباره روند خروج و انتقال اتباع ایرانی از سودان گفت: از ابتدای بروز ناآرامی‌ها در سودان، وزارت امور خارجه موضوع خارج کردن ۶۵ تبعه ایرانی ساکن در این کشور را با جدیت در دستورکار قرار داد و پس از انجام هماهنگی‌های لازم، انتقال امن اتباع ایرانی از خارطوم به پورت سودان و سپس خروج و اعزام آن‌ها به بندر جده صورت گرفت.

 

روابط عمومی وزارت خارجه پیش از این و در پی ناآرامی‌های در سودان از هماهنگی‌ها به منظور خروج اتباع ایرانی از سودان خبر داده بود و اعلام کرده بود که از ابتدای بحران، هماهنگی لازم برای خروج اتباع ایرانی مقیم این کشور به طریق مقتضی انجام شده است.

 

همزمان با آغاز ناآرامی‌های اخیر در سودان و درگیری‌ها بین شبه نظامیان «پشتیبانی سریع» و ارتش این کشور، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ۲۶ فروردین ماه نگرانی جمهوری اسلامی ایران را از آنچه در سودان در حال وقوع است، را اعلام کرد و گفت: امیدواریم برادران سودانی ضمن خویشتنداری و توسل به گفت‌وگو، به اختلافات داخلی پایان داده و از شرایط نگران کننده کنونی با گفت‌وگو و آرامش عبور کنند. وی تنها راه‌حل گذار از بحران به وجود آمده کنونی را، گفت‌وگوهای سودانی- سودانی و اجماع داخلی درباره یک ابتکار ملی خواند.

 

در همین خصوص سخنگوی دستگاه دیپلماسی امروز درباره انتقال ۶۵ هموطن ایرانی با بیان اینکه ترتیبات لازم برای انتقال این گروه از هموطنان از عربستان به کشور نیز فراهم شده است، افزود: در این مسیر، همکاری موثر کشور عربستان و مساعدت دولت سودان کمک کننده بود که جای تقدیر و تشکر دارد.

 

کنعانی اعلام کرد که پیگیری و رسیدگی به وضعیت و سلامت ایرانیان خارج از کشور یکی از وظایف مهم وزارت امور خارجه است.

 

همکاری دولت سودان با ایران در حالی صورت گرفته است که روابط دیپلماتیک بین دو کشور برقرار نیست.لازم به ذکر است در پی قطع روابط ایران و عربستان در دی ماه ۱۳۹۴، سودان نیز در همراهی با عربستان اقدام به قطع رابطه با ایران کرد و از آن زمان فعالیت سفارتخانه ایران در این کشور متوقف شده است.

 

حسین امیرعبداللهیان در سفر اخیرش به عمان و همچنین لبنان درباره اوضاع سودان نیز با مقامات این کشورها گفت‌وگو کرده بود. در دیدار امیرعبداللهیان با عبدالله بوحبیب وزیر خارجه لبنان نیز امیرعبداللهیان در خصوص بروز درگیری داخلی در سودان ابراز نگرانی کرده بود.

 

درگیری‌های خونین در سودان از شنبه ۲۶ فروردین بین نیروهای پشتیبانی سریع به فرماندهی ژنرال «محمد حمدان دقلو» معروف به حمیدتی و ارتش سودان به فرماندهی البرهان در شهرهای مختلف سودان از جمله خارطوم پایتخت این کشور آغاز شد و چندین بار آتش‌بس‌های موقت چند ساعته برقرار، ولی دوباره درگیری‌ها از سر گرفته شد که بر اثر آن تعداد زیادی کشته و زخمی شدند. هفتم اردیبهشت ماه ارتش سودان اعلام کرد که با تمدید ۷۲ ساعته آتش‌بس موافقت کرده است و از نیروهای پشتیبانی سریع خواست که به آن پایبند باشند.

 

در پی حملات هوایی و توپخانه‌ای در این کشور دست‌کم ۵۱۲ نفر کشته و چهار هزار و ۲۰۰ نفر زخمی شده‌اند. این حملات همچنین باعث تخریب بیمارستان‌ها و زیرساخت‌های این کشور شده و روند انتقال کمک‌های بشردوستانه به این کشور را با اخلال مواجه کرده است./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر