واشنگتن پست:آمریکا در رقابت با چین و روسیه تنها مانده است-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

واشنگتن پست:آمریکا در رقابت با چین و روسیه تنها مانده است

واشنگتن پست در گزارشی از عدم تمایل برخی کشورهای کلیدی در حمایت از آمریکا برای رقابت با چین و روسیه خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۳۱ - ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 April 30
کد خبر: ۱۸۱۸۴۴

به گزارش راهبرد معاصر نشریه واشنگتن پست در گزارشی نوشت سرویس اطلاعاتی آمریکا اظهار کرده که برخی کشورهای کلیدی و تاثیرگذار مانند برزیل، مصر، هند و پاکستان، دیگر تمایلی به حمایت از واشنگتن در رقابت پایاپای با روسیه و پکن ندارند.

در این گزارش آمده است اهداف جهانی پشت پرده جو بایدن با چالش های مهمی روبرو شده در حالی که بسیاری از کشورهای کلیدی و مهم به دنبال شانه خالی کردن و طفره رفتن از رقابت شدید بین آمریکا ، روسیه و چین هستند و در برخی موارد از این رقابت به نفع خود بهره برداری می کنند.

واشنگتن پست مشخص کرده که این اطلاعات را از ارزیابی های طبقه بندی شده سرویس اطلاعاتی آمریکا که به صورت آنلاین درزکرده، بدست آورده است.

در این مطلب تاکید شده که برزیل، مصر، هند و پاکستان هیچ تمایلی برای حمایت بدون قید و شرط و صریح از یک طرف درگیری ندارند، در شرایطی که آمریکا دیگر قدرت برتر مسلم و بی چون و چرای جهان نیست.

ارزیابی های سرویس اطلاعاتی همچنین نشان می دهد قدرت های منطقه ای تاثیرگذار در برخورد با رقابت بین واشنگتن، مسکو و پکن تمایل به کناره نشینی دارند. علاوه بر این، تاکید شده که روسیه توانایی خود برای دفع فشارهای کشورهای غربی را نشان داده است. اما در حالی که متحدان کلیدی واشنگتن در اروپا و شرق آسیا از برنامه بایدن در مورد اوکراین حمایت کرده و سلاح های بیشتری را برای این کشور ارسال می کنند، واشنگتن در هر نقطه با مقاومت روبرو می شود.

این روزنامه می نویسد براساس یکی از اسناد درز کرده، حنا ربانی وزیر مشاور در امور خارجه پاکستان در ماه مارس سال جاری این موضوع را مطرح کرده که کشورش دیگر نمی خواهد میانه میدان رقابت بین چین و آمریکا را حفظ کند.

این وزیر پاکستانی تاکید کرده که همکاری با چین «راهبرد واقعی» برای پاکستان است. در همین حال شهباز شریف نخست وزیر پاکستان در فوریه سال جاری با نیروهای تحت امرش درباره قطع نامه ضد روسی مجمع عمومی سازمان ملل مشورت کرده است. در جریان این شور، یکی از مشاوران شریف اظهار داشت که حمایت از این قطعنامه به روند مذاکرات با روسیه در مسایل تجاری و انرژی خلل ایجاد می کند. و در نهایت پاکستان از دادن رای مثبت به این قطعنامه خودداری کرد.

در این گزارش آمده است به نظر می رسد هندوستان نیز از جانبداری بین واشنگتن و مسکو خودداری می کند. براساس اطلاعات درزکرده، آجیت دوال مشاور امنیت ملی نخست وزیر هند از آمادگی دهلی نو برای حمایت از مسکو در پلتفرم های بین المللی خبر داده است. دوال تاکید کرده که هند از موقعیت اصولی خود که در گذشته آن را اتخاذ کرده منحرف نخواهد شد و از قطعنامه ضد روسی در مجمع عمومی سازمان ملل حمایت نخواهد کرد./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر