سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود ترامپ نتانیاهو را به قطع رابطه تهدید کرد

واکنش نشریه آمریکایی به سفر آیت الله رئیسی به سوریه

واکنش نشریه آمریکایی به سفر آیت الله رئیسی به سوریه نشریه آمریکایی «فوربز» نوشت با توجه به این که ایران در حال کسب نفوذ بیشتر در منطقه است، سفر رئیس‌جمهور این کشور به سوریه توجه دقیق را می‌طلبد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۲ - ۱۴ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 04
کد خبر: ۱۸۲۵۴۶

به گزارش راهبرد معاصر، نشریه اقتصادی آمریکایی «فوربز» به تحلیل سفر سید ابراهیم رئیسی رئیس‌جمهور ایران به سوریه پرداخت و در گزارشی نوشت با جابجایی صفحات تکتونیک در چشم‌انداز ژئوپولیتیک خاورمیانه، سفر رئیس‌جمهور ایران از روز گذشته به سوریه، با توجه به این که به نظر می‌رسد ایران در حال کسب نفوذ بیشتر در منطقه است، توجه دقیق را می‌طلبد.

 

به نوشته این گزارش، «این سفر خبرساز که اولین سفر یک رئیس‌جمهور ایران به سوریه از زمان سفر محمود احمدی‌نژاد در سال ۲۰۱۰ است، نشان‌دهنده فاز جدید تعمیق روابط بین تهران و دمشق است. با عقب‌نشینی تدریجی آمریکا، چین و روسیه وارد عمل می‌شوند و شبکه پیچیده‌ای از مانورهای دیپلماتیک ایجاد می‌کنند که ایران از آن استفاده می‌کند».

 

سفری نمادین و در عین حال مهم و استراتژیک

به تحلیل فوربز، سفر رئیسی اهداف متعددی از نمادین تا استراتژیک را دنبال می‌کند و در ادامه آمده است: نمادین از این نظر که «اعلام پیروزی» ایران و سوریه در مقابل ائتلاف ضد اسد چه در داخل و چه در منطقه است. این موضوع بااهمیت است به ویژه با توجه به این که ترکیه، حامی اصلی مخالفان (سوریه) در حال حاضر مشغول مذاکره با دمشق برای عادی‌سازی روابط است.

به نوشته این گزارش، «تهران و دمشق معتقدند با موفقیت از طوفان تلاش‌های آمریکا برای انزوای دیپلماتیک آن‌ها در منطقه عبور کرده‌اند. این نقطه عطف با خروج سوریه از انزوای دیپلماتیک و عادی‌سازی روابط ایران با کشورهای عرب مشخص می‌شود. این تغییر در حالی رخ می‌دهد که بازیگران منطقه‌ای در پاسخ به پر کردن خلا سیاسی برجا مانده از خروج تدریجی ایالات متحده از منطقه توسط چین و روسیه، تغییر موقعیت می‌دهند. در حالی که متحدان آمریکا در خاورمیانه راه خود را از واشنگتن جدا می‌کنند، پویایی منطقه در حال تغییر است».

 

به تحلیل فوربز، به لحاظ اقتصادی هم این سفر بر گسترش همکاری بین تهران و دمشق که شامل یاداشت تفاهم همکاری در صنعت نفت است، تاکید می‌کند.

 

سفر رئیسی به دمشق و پویایی منطقه‌ای

در ادامه این گزارش آمده است: این سفر در حالی انجام می‌شود که کشورهای عربی شامل مصر و عربستان سعودی به عنوان قدرت منطقه‌ای پذیرای اسد شده‌اند. وزرای خارجه آن‌ها به دمشق سفر کرده‌اند و وزیر خارجه سوریه در آوریل سفری تاریخی به ریاض داشت. این تحولات، تلاش‌های آمریکا برای انزوای ایران بخصوص با وجود توافق اخیر ایران و عربستان سعودی به میانجیگری چین را پیچیده می‌کند. وزارت خارجه آمریکا هشدار می‌دهد که تعمیق روابط بین ایران و سوریه باید موجب نگرانی جهان شود.

 

این گزارش می‌افزاید: ایران همچنین برنامه‌های بلندپروزانه برای روابط خود با سوریه دارد، مثل اتصال شبکه خط‌آهن خود از طریق عراق به بندر لاذقیه سوریه در دریای مدیترانه. این حرکت می‌تواند به طور بالقوه از سوی چین حمایت شود که ابتکار کمربند و جاده آن برای اتصال بازارهای جهانی را تقویت می‌کند.

 

در بخش دیگری از این گزارش در اشاره به بازگشت سوریه به اتحادیه عرب و ظهور مجدد نفوذ آن، گفته شده که با تسریع تلاش‌های دیپلماتیک ایران برای سرمایه‌گذاری روی کاهش نفوذ آمریکا، خاورمیانه شاهد تغییر سریع در پویایی قدرت است. عادی‌سازی‌ها با میانجیگری چین و ابتکارهای تحت هدایت روسیه به مهمترین مانورهای دیپلماتیک در منطقه تبدیل شده است./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار