قاآنی به سربازان اسرائیل: اگر با پای خود از جنوب لبنان خارج نشوید، حماسه سال ۲۰۰۰ تکرار خواهد شد نتانیاهو: ایران نباید به سلاح هسته‌ای دست یابد الجولانی: اظهارات ترامپ به اشتباه به معنای حمله قریب‌الوقوع سوریه به لبنان تفسیر شد سی‌ان‌ان به نقل از منبع ایرانی: مذاکرات ایران و آمریکا پس از تهدید‌های ترامپ، متوقف شده، اما به پایان نرسیده شبکه کان اسرائیل: ارتش اسرائیل شروع به کاهش نیرو‌های خود در جنوب لبنان کرده / دولت ترامپ از اسرائیل خواسته است که عقب‌نشینی جزئی از جنوب لبنان انجام دهد المیادین: هیئت ایرانی تا زمانی که ترامپ عذرخواهی نکند و نیرو‌های اسرائیلی از جنوب لبنان خارج نشوند، به مذاکرات باز نخواهد گشت قالیباف در واکنش به ادعا‌های ترامپ: ما تهدید‌های آمریکایی‌ها را به جایی حساب نمی‌کنیم / بهتر است مراقب اظهارنظر‌های خود باشند، نیرو‌های مسلح ما آماده‌اند تا به نحوی دیگر پاسخشان را بدهند تنفس در مذاکرات سوئیس پس از ۸۰ دقیقه یک منبع مطلع: هیات ایرانی با عکس مشترک با هیات آمریکایی مخالفت کرد آغاز مذاکرات ایران و آمریکا به ریاست قالیباف و ونس بیانیه پایانی نشست قاهره / آنکارا، ریاض، اسلام‌آباد و قاهره خواهان توجه به نگرانی‌ها و ملاحظات کشور‌های منطقه در مذاکرات ایران و آمریکا شدند همزمان با مذاکرات سوئیس ترامپ بار دیگر ایران را تهدید به حمله نظامی کرد / رئیس جمهور آمریکا: ایران جلوی نیابتی‌هایش را بگیرد نیوزویک: وقت خداحافظی با بی بی رسیده است پاکستان: مذاکرات فنی ایران و آمریکا از یکشنبه آغاز می‌شود حزب‌الله: ادعای اسرائیل درمورد محاصره نیرو‌های مقاومت در ارتفاعات علی الطاهر کذب است هیئت بلندپایه پاکستان فردا به سوئیس سفر می‌کند / شهباز شریف و عاصم منیر میانجی مذاکرات ایران و آمریکا

عمرو موسی: ایران آماده تسلیم شدن در برابر خواسته‌های ترامپ نیست

عمرو موسی: ایران آماده تسلیم شدن در برابر خواسته‌های ترامپ نیست دبیرکل پیشین اتحادیه عرب اعلام کرد: جنگ جاری علیه ایران تنها یک اقدام اسرائیلی نیست، بلکه بخشی از یک تحرک برنامه‌ریزی شده آمریکا برای تغییر موازنه‌های ژئوپلیتیکی در غرب آسیا و جهان عرب به سود اسرائیل است.
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۳ - ۱۶ اسفند ۱۴۰۴ - 2026 March 07
کد خبر: ۳۰۳۴۹۰

به گزارش راهبرد معاصر، عمرو موسی، دبیرکل پیشین اتحادیه عرب در پیامی در حساب کاربری خود در شبکه «ایکس» نوشت: حمله جاری علیه ایران صرفاً یک ماجراجویی اسرائیلی نیست که بنیامین نتانیاهو توانسته باشد آمریکا را به آن بکشاند، بلکه یک اقدام راهبردی برنامه‌ریزی‌شده از سوی آمریکا است که در آن از اسرائیل به عنوان شریک منطقه‌ای استفاده شده است.

به نقل از روسیا الیوم، وی افزود: این اقدام گامی اساسی در مسیر تغییر خاورمیانه – از جمله جهان عرب– به یک وضعیت ژئوپلیتیکی جدید است که اسرائیل تلاش می‌کند رهبری آن را بر عهده بگیرد.

دبیرکل پیشین اتحادیه عرب در عین حال تأکید کرد که شکل‌گیری چنین وضعیتی آسان نخواهد بود، اگر اساساً تحقق یابد؛ زیرا این مسئله با منافع قدرت‌های بزرگ و دیگر بازیگران بین‌المللی در ارتباط است. به گفته وی، از جمله این مسائل می‌توان به سرنوشت ابتکار «کمربند و جاده» چین که از جهان عرب عبور می‌کند و نیز حضور و منافع روسیه در منطقه اشاره کرد.

عمرو موسی خاطرنشان کرد که چنین تحولاتی مستلزم نوعی توافق در سطح نظام بین‌المللی و میان قدرت‌های بزرگ درباره جزئیات نظم جدید منطقه‌ای است و باید از هم‌اکنون برای آن آمادگی داشت.

وی همچنین گفت: به نظر می‌رسد ایران آماده تسلیم شدن در برابر خواسته‌ای که دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا مطرح کرده، نیست.

به گفته عمرو موسی، در چنین شرایطی، منطقه با صحنه‌ای بسیار خطرناک و ویرانگر روبه‌رو است که می‌تواند پیامد‌های گسترده‌ای داشته باشد و باید برای آن آمادگی کامل وجود داشته باشد.

وی درباره نشست فردای شورای اتحادیه عرب نیز گفت: این نشست باید موضوع تحولات جاری را از زاویه‌ای حیاتی و سرنوشت‌ساز بررسی کند و در سطح مسئولیت تاریخی خود برای مواجهه با تحولات خطرناک منطقه و پیامد‌های آینده آن آماده شود؛ چرا که این تحولات می‌تواند به دوره‌ای طولانی از بی‌ثباتی منطقه‌ای منجر شود.

عمرو موسی در پایان تأکید کرد: مسئله تغییر خاورمیانه و تلاش برای تحت سلطه قرار دادن جهان عرب یکی از مهم‌ترین عناوین مرحله کنونی است و باید برای آن آماده شد و طرحی جایگزین ارائه داد؛ در غیر این صورت، اگر این موضوع محور بحث نشست فردا نباشد، چنین نشستی فایده‌ای نخواهد داشت و امیدی به اقدام مشترک عربی برای مقابله با این چالش تاریخی باقی نمی‌ماند./ ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار