هشدار انصارالله به عربستان: هر حمله‌ای پاسخ متقابل به همراه دارد ادعاهای ترامپ علیه ایران در سالگرد حملات ۱۱ سپتامبر شکست‌ میدانی مزدوران سعودی رئیس سنتکام را راهی عربستان کرد جزئیات عملیات ارتش یمن در جبهه‌های مختلف علیه مزدوران سعودی برنامه‌ریزی برای برگزاری نشست منطقه‌ای با حضور کشورهای ساحلی خلیج فارس «سود سهام ترامپ» یا خرید رأی؟؛ وعده 5 هزار دلاری زیر تیغ انتقاد سفر سخنگوی وزارت خارجه و هیئت رسانه‌ای بین‌المللی به لامرد نیویورک‌تایمز: ونس درباره ادامه جنگ ایران به ترامپ هشدار داده است گفتگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و کره جنوبی یاوه‌گویی جدید وزیر جنگ رژیم صهیونیستی علیه ایران ایران: از حق برخورداری از برنامه هسته‌ای صلح‌آمیز دست نمی‌کشیم حزب‌الله: ایران مدافع همه آزادگان است یمن: نیروهای مسلح ما در پاسخ به جنایات سعودی‌ها تردید نمی‌کنند ونس: اگر ترامپ بخواهد می‌توان با ایران به توافق رسید! واکنش روسیه به قطعنامه سیاسی غرب علیه ایران در نشست شورای حکام صنعا: عربستان تاوان جنایاتش را می‌دهد

امیرعبداللهیان: وضعیت سودان بسیار نگران کننده است

امیرعبداللهیان: وضعیت سودان بسیار نگران کننده است وزیر امور خارجه وضعیت سودان را بسیار نگران کننده خواند و گفت: اگر تدبیر مناسبی نشود، دامنه آن علاوه بر تهدید قلمرو سرزمینی سودان، به منطقه هم سرایت می‌کند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۳۲ - ۱۵ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 05
کد خبر: ۱۸۲۶۴۵

به گزارش راهبرد معاصر، جمهوری اسلامی ایران از ابتدای درگیری‌ها در سودان بین شبه نظامیان «پشتیبانی سریع» و ارتش این کشور ضمن ابراز نگرانی از این وقایع، بر خویشتنداری و توسل به گفت‌وگو از سوی طرف‌های درگیر تأکید کرده و از طرفین خواست که به اختلافات داخلی پایان داده و از شرایط نگران کننده کنونی با گفت‌وگو و آرامش عبور کنند.

حال و در ادامه این وضعیت، حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (جمعه) ۱۵ اردیبهشت ماه در توئیتی به زبان عربی درباره تحولات سودان نوشت: وضعیت سودان بسیار نگران کننده است و اگر تدبیر مناسبی نشود، دامنه آن علاوه بر تهدید قلمرو سرزمینی سودان، به منطقه هم سرایت می‌کند. 

‏وی افزود: متاسفانه شاهد برخی دخالت‌ها و تحریک خارجی در این بحران هستیم.

وزیر خارجه گفت‌وگو و تفاهم داخلی را مناسب‌ترین گزینه برای عبور از این بحران خواند.

امیرعبداللهیان همچنین در سفر اخیرش به عمان و همچنین لبنان درباره اوضاع سودان نیز با مقامات این کشورها گفت‌وگو کرده بود. در دیدار امیرعبداللهیان با عبدالله بوحبیب وزیر خارجه لبنان نیز امیرعبداللهیان در خصوص بروز درگیری داخلی در سودان ابراز نگرانی کرد.

به گزارش فارس، همزمان با آغاز ناآرامی‌های اخیر در سودان و درگیری‌ها بین شبه نظامیان «پشتیبانی سریع» و ارتش این کشور، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه ۲۶ فروردین ماه نگرانی جمهوری اسلامی ایران را از آنچه در سودان در حال وقوع است، را اعلام کرد و گفت: امیدواریم برادران سودانی ضمن خویشتنداری و توسل به گفت‌وگو، به اختلافات داخلی پایان داده و از شرایط نگران کننده کنونی با گفت‌وگو و آرامش عبور کنند. وی تنها راه‌حل گذار از بحران به وجود آمده کنونی را، گفت‌وگوهای سودانی- سودانی و اجماع داخلی درباره یک ابتکار ملی خواند.

درگیری‌های خونین در سودان از شنبه ۲۶ فروردین بین نیروهای پشتیبانی سریع به فرماندهی ژنرال «محمد حمدان دقلو» معروف به حمیدتی و ارتش سودان به فرماندهی البرهان در شهرهای مختلف سودان از جمله خارطوم پایتخت این کشور آغاز شد و با وجو‌د چند دور آتش بس همچنان ادامه دارد.

در همین خصوص نیز سازمان همکاری اسلامی مستقر در شهر جده روز چهارشنبه ۱۳ اردیبهشت ماه نشستی اضطراری به منظور گفت‌وگو درباره وضعیت سودان برگزار کرد./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار