ادعای ترکیه: کریدور زنگزور تهدیدی برای هیچ کشوری نیست-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

ادعای ترکیه: کریدور زنگزور تهدیدی برای هیچ کشوری نیست

«حلوصی آکار» وزیر دفاع ترکیه ضمن ابراز نگرانی درباره تنش‌های ارمنستان و جمهوری آذربایجان ادعا کرد که باز کردن کریدور زنگزور، تهدیدی برای هیچ کشوری نیست.
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۹ - ۱۶ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 06
کد خبر: ۱۸۲۷۱۲

به گزارش راهبرد معاصر، وزیر دفاع ترکیه با انتشار یک یادداشت در رسانه دولتی این کشور، درباره روابط آنکارا با ایروان و تنش‌های ارمنستان با جمهوری آذربایجان اظهارنظر کرد.

 

یادداشت حلوصی آکار در شبکه «تی‌آر‌تی» تحت این عنوان منتشر شده است: «منطقه قفقاز: فرصتی بی نظیر برای صلح و آشتی».

 

این مقام ارشد ترکیه‌ای در ابتدای این یادداشت نوشت: «درگیری‌های پراکنده و تنش در امتداد خط مرزی بین نظامیان ارمنستانی و آذربایجانی و فقدان موفقیت تا به این لحظه در تلاش‌های اخیر برای سوق دادن دو طرف به حصول به توافقنامه صلح، مایه نگرانی است. وضعیت، شکننده است و امیدی که ما برای رسیدن سریع به توافق صلح داشتیم، در حال رنگ باختن است».

 

به گفته او، توافق آتش بس سال ۲۰۲۰ ارمنستان و جمهوری آذربایجان «فرصتی طلایی» برای حصول صلح بین این دو کشور بعد از سه دهه درگیری ایجاد کرد؛ توافقی که با میانجیگری ولادیمیر پوتین رئیس‌جمهور روسیه حاصل شده بود.

 

وزیر دفاع ترکیه در ادامه یادداشت خود، به سراغ محتوای توافق سه جانبه سران روسیه، ارمنستان و جمهوری آذربایجان رفت و ادعایی درباره کریدور زنگزور مطرح کرد.

 

حلوصی آکار نوشت: «باز کردن کریدور زنگزور، یک نقطه اتصال زمینی از طریق سرزمین ارمنستان بین آذربایجان و نخجوان محصور شده آن، شرط مورد پذیرش در توافقنامه آتش بس بود. آذربایجان در عوض برقراری ارتبط زمینی (کریدور لاچین) از طریق سرزمین خودش از ارمنستان به ناگورنو قره باغ را قبول کرد. این اقدامی مهم در جهت پیش بردن صلح و همکاری بین دو کشور بود».

 

وزیر دفاع ترکیه ادامه داد: «نخجوان که تحت احاطه ارمنستان، ایران و ترکیه قرار دارد و هیچ ارتباط زمینی با آذربایجان ندارد، به منظور انتقال و جابجایی افراد و کالاها به این کریدور فورا نیاز دارد. (باز کردن کریدور زنگزور) پتانسیل عظیمی را برای عادی سازی روابط بین آذربایجان و ارمنستان باز خواهد کرد و به صلح پایدار و رفاع اقتصادی برای همه منجر می‌شود».

 

حلوصی آکار سپس مدعی شد: «کریدور زنگزور، تهدیدی برای هیچ کشور دیگری نیست. بلکه برعکس، همکاری، ثبات و توسعه منطقه‌ای را ترویج خواهد کرد».

 

ادعای این مقام ارشد ترکیه‌ای در شرایطی مطرح شده که مقام‌های ارشد ارمنستان بارها مخالفت خودشان را با مواضع جمهوری آذربایجان درباره کریدور زنگزور اعلام کرده‌اند.

 

به رغم مخالفت‌های مکرر ارمنستان، مسئولان ارشد جمهوری آذربایجان به کرات ادعاها درباره باز کردن کریدور زنگزور را تکرار کرده‌اند.

 

بر همین اساس، الهام علی اف رئیس‌جمهور جمهوری آذربایجان دی ماه سال گذشته در یک سخنرانی در نشست موسوم به «روز همبستگی آذربایجانی‌های جهان» و «سال نو» ادعا کرده بود: «کریدور زنگزور قطعا باز خواهد شد چه ارمنستان بخواهد و چه نخواهد».

 

حلوصی آکار وزیر دفاع ترکیه در بخش پایانی یادداشت خود درباره روابط این کشور با ارمنستان اشاره کرد و ضمن اذعان به موانع موجود در راه عادی سازی روابط بین آنکارا و ایروان، خواستار رفع این موانع شد.

 

به گفته وزیر دفاع ترکیه، «توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان به عادی سازی کامل روابط بین ترکیه و ارمنستان هم کمک خواهد کرد. ما قبلاً گام‌های مثبتی از قبیل تعیین فرستادگان ویژه برداشته‌ایم و توافق کردیم که گذرگاه‌های مرزی مشترک را برای شهروندان کشورهای ثالث و دیپلمات‌ها باز کنیم. علاوه بر این، ترانزیت مستقیم محموله هوایی یکی دیگر از نتایج ملموس تماس‌های اولیه دیپلماتیک است».

 

آکار ادامه داد: «عادی سازی کامل روابط بین ارمنستان و همسایگانش، آذربایجان و ترکیه فرصت‌های تازه برای همه مردمان منطقه قفقاز باز خواهد کرد و امید است که باعث دشمنی‌های تاریخی را از بین برده و راه را برای دوستی و همکاری پایدار هموار سازد»./ فارس

ارسال نظر