ژن درمانی برای بازگشت بینایی از دست رفته-راهبرد معاصر
محیط زیست: علت بوی نامطبوع در کهریزک، انتقال روزانه ۶ هزار تن پسماند به آرادکوه است پذیرش ۵۰۰ مجروح لبنانی در حادثه تروریستی انفجار پیجر‌ها در بیمارستان‌های ایران سخنگوی قوه‌قضائیه: در رابطه با حمله تروریستی امروز افرادی شناسایی و دستگیر شده‌اند تداوم بارش برف و باران تا دوشنبه در تهران / دمای پایتخت به صفر می‌رسد مدارس ابتدایی شیفت صبح دماوند فردا غیرحضوری شد دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: تغییرات برای کنکور ۱۴۰۴ نیست فعالیت همه مدارس مقطع ابتدایی و استثنایی زاهدان فردا غیر حضوری شد ۲۷ سال، میانگین سن مادران در اولین فرزندآوری مرگ بیش از ۳۰ هزار نفر در سال گذشته به علت آلودگی هوا زاهدان پس از ۷۲۳ روز سفیدپوش شد وجود ۲۴ میلیون ناوگان فرسوده در کشور پیام رییس قوه قضاییه در شهادت دو قاضی دیوان عالی  دو نوجوان ۱۷ ساله در جنوب ایران ۶۰۰ سکه پیدا کردند / حراج سکه‌های تاریخی ایران در آمریکا + تصاویر قاضی مقیسه که بود؟ / پرونده‌های مهم قاضی معروف؛ از تاجزاده تا شاخ‌های اینستاگرامی قاضی رازینی که در حمله تروریستی امروز به شهادت رسید، کیست؟

ژن درمانی برای بازگشت بینایی از دست رفته

دانشمندان کانادایی روش جدیدی ابداع کرده‌اند که ممکن است روزی به بازگرداندن بینایی به بیماران مبتلا به اختلال بینایی ارثی کمک کند.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۱ - ۱۸ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 08
کد خبر: ۱۸۳۰۸۴

به گزارش راهبرد معاصر، درمان جدید برای احیای بینایی مبتنی بر استفاده از ژن‌هایی است که سلول‌های خفته را به سلول‌های جدید حسگر نور در شبکیه چشم تبدیل می‌کنند تا جایگزین سلول‌های از دست رفته در اثر بیماری‌های ارثی شوند.


بیماری‌های ژنتیکی از بین برنده بینایی زمانی رخ می‌دهند که سلول‌های حساس به نور در شبکیه کم کم تخریب می‌شوند. این امر به مرور زمان بینایی بیمار را مختل می‌کند، توانایی افراد برای تشخیص جزئیات و رنگ اغلب کاهش می‌یابد و در موارد شدید این وضعیت در نهایت منجر به نابینایی کامل می‌شود.


در یک مطالعه جدید، محققان دانشگاه مونترال روشی را ابداع کرده اند که برای معکوس کردن روند از دست دادن بینایی قابل استفاده است. این گروه راهی برای فعال کردن سلول‌های «خفته» در شبکیه یافتند تا آن‌ها را برای تبدیل به سلول‌های عصبی القایی از نو برنامه‌ریزی کنند تا سپس آن‌ها به سلول‌های جدید حسگر نور تبدیل شوند و بینایی از دست رفته بازیابی شود.


سلول‌های موسوم به مولر از نظام عصبی شبکیه حمایت می‌کنند. در ماهی، این سلول‌های مولر می‌توانند برای بازسازی شبکیه پس از آسیب دیدگی یا بیماری دوباره فعال شوند. بررسی جدید نشان داد برای جایگزینی سلول‌های کلیدی حساس به نور می‌توان از این سلول‌ها استفاده کرد.


محققان می‌گویند این تحقیق امید برای بازسازی شبکیه و بازگرداندن بینایی به بیماران در مراحل پیشرفته بیماری‌های ارثی را افزایش داده است. ژن درمانی پیش از این برای کاهش پیشرفت یا پیشگیری از بیماری‌های چشمی، یا کاشت شبکیه مصنوعی برای بازگرداندن بینایی از دست رفته، مورد استفاده بوده است./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار