به گزارش راهبرد معاصر به نقل از پایگاه خبری بازار سرمایه ایران (سنا)، محمود گودرزی مدیرعامل شرکت بورس تهران با اشاره به برخی حواشی در فضای مجازی در خصوص روند نزولی بورس و برگزاری جلسات با بازارگردانها، اظهار داشت: روال جلسات با نهادهای فعال بازار سرمایه، روالی مرسوم است و این جلسات در گذشته برگزار شده و در آینده هم برگزار میشود.
وی افزود: نکته مهم این است که ما به هیچ عنوان بازارگردانها را الزام به خرید و فروش سهام نخواهیم کرد؛ بلکه اعلام میکنیم که باید مفاد دستورالعملها رعایت شوند.
مدیرعامل شرکت بورس تهران ادامه داد: به هیچ عنوان موارد مطرح شده در این زمینه که بازارگردانها باید سهام را تا ۲ برابر عرضه کنند، صحت ندارد.
گودرزی گفت: برای اینکه پرونده تخلفاتی برای بازارگردان در زمان صعود و نزول بازار تشکیل نشود به دنبال این هستیم تا بازارگردانها به تعهدات خود طبق دستورالعمل عمل کنند.
وی تاکید کرد: در مقررات بازار سرمایه، هیچ عنوانی در مورد الزام به انجام معاملات وجود ندارد و در حوزه بازارگردانی سفارشگذاری و رعایت پارامترهای بازارگردانی مورد نظر است.
مدیرعامل شرکت بورس تهران خاطرنشان کرد: حداکثر سهم فعالیت بازارگردانی در حجم کل معاملات بورس ۵ درصد است که بسیار ناچیز است.
برخی در فضای مجاز ادعا کردند که مدیرعامل شرکت بورس تهران دو روز پیش به بازارگردانها تاکید کرد تا روزانه دو برابر تعهدات خودشان سهام عرضه کنند.
* تلاش بورس تهران برای پذیرش شرکتهای حوزه فناورانه
مدیرعامل بورس تهران خبر داد: به همت بورس منطقهای کرمانشاه یکی از شرکتهای دانشبنیان فعال در حوزه سوخت سبز با درخواست تامین مالی به مبلغ 3500 میلیارد تومان، در قالب شرکت سهامی عام پروژه به بورس تهران معرفی و به صورت فوقالعاده در هیات پذیرش مورد موافقت اصولی قرار گرفت.
به گزارش روابط عمومی و امور بینالملل بورس تهران، محمود گودرزی در نخستین همایش ملی اقتصاد هوشمند و توسعه مالی، به ایجاد گفتمان بین بازار سرمایه و شرکتهای دانشبنیان اشاره کرد و گفت: این همایش امتداد دیدگاهی است که ما از سال قبل در 22 تیرماه با همایش شرکتهای دانشبنیان آغاز کردیم، فکر میکنم که ایجاد گفتمان بین بازار سرمایه و شرکتهای دانش بنیان برای همه ما بسیار رونق بخش خواهد بود و ان شاالله به غنای کار ما اضافه خواهد کرد.
گودرزی چرایی رویکرد بورس تهران در خصوص توجه به شرکت های فناورانه را در همین نکته نهفته دانست. در حال حاضر 4 شرکت از 5 شرکت بزرگ دنیا در حوزه فناوری فعالیت می کنند. در سال ۲۰۰۶ از بین پنج شرکت بزرگ دنیا فقط یک شرکت در حوزه فناوری فعال بود.
وی افزود: جالب اینجاست که شرکتهای دانشبنیان و حوزه شرکتهای فناوری هم در بازارهای سرمایه در رتبه بندی به صورت عجیبی بالا آمده اند و 22.5 درصد از وزن شاخص) S&P) در دنیا و 25 درصد از یورونکست(Euronext)برای حوزه شرکتهای فناورانه است. سال 2021 حدود 32.5 درصد از کل عرضههای اولیه تمام بورسهای دنیا ، در حوزه شرکتهای فناورانه بوده است.
مدیرعامل بورس به اثرات انقلاب دیجیتال بر بازارهای مالی اشاره کرد و گفت:، در دنیا برای شرکتهای فناورانه تابلویی طراحی نمیکنند. ماهم در بورس تهران به این موضوع فکر نمی کنیم. اعتقاد ما این است که شرکتهای حوزه فناوری که وارد بازار سرمایه می شوند شاخص داشته باشند. ما در بورس تهران عمیقا اعتقاد داریم که این اتفاق عملیاتی شود.
وی خاطرنشان کرد: تلاش می کنیم که تا پایان همین ماه یکی از بزرگترین شرکت های حوزه ی اقتصاد دیجیتال را در بورس تهران پذیرش کنیم و تغییر چهره بازار سرمایه با تغییر ذائقه معاملاتی در بازار ممزوج کنیم.
وی اظهار داشت: امیدوارم حاصل ورود شرکتهای دانشبنیان در بازار سرمایه ، عمق دانش و تحلیل را به همراه داشته باشد.
مدیرعامل بورس تهران به اعتماد سازی بین حکمرانی اقتصادی و شرکتهای دانشبنیان تاکید کرد و گفت: رویکرد جدید سازمان بورس و بورس تهران برای برداشتن دیوار بلند بی اعتمادی بین حکمرانی اقتصادی با برخی شرکتهای دانشبنیان است. ان شاء الله برگزاری این همایشها به بهبود این وضعیت کمک میکند.
گودرزی به طراحی و معرفی ابزارهای نوین مالی اشاره کرد و گفت: از ابتدای اسفند که روند جریان بازار سرمایه و جریان ورود نقدینگی به بازار تقویت شده، بورس تهران تلاش های بسیار مستمر و روزانه ای را داشته که ابزار های نوین مالی زودتر به نتیجه برسند. یک از این ابزار ها اوراق آتی تک سهم و دیگری هم صندوق پوشش ریسک می باشد که به زودی اجرایی خواهد شد.
وی به تلاش های تالار های منطقهای برای معرفی و بهره مندی از فرصت های استان ها اشاره کرد و گفت: اتفاق جدید دیگری که در بورس تهران رقم خورده است، بازدیدهای استانی است که از سال گذشته با کرمانشاه آغاز شد. متاسفانه سال های گذشته در شناسایی توانمندیها، فرصت ها و امکانات استانها و مراکز استانها ضعف وجود داشته است. اما بورس منطقهای کرمانشاه اولین شرکت سهامی عام پروژه که شرکت دانشبنیان است را به بورس تهران معرفی کرده است.
گودرزی ادامه داد: روز گذشته هیات پذیرش بورس تهران با تامین مالی 3500 میلیارد تومانی اولین شرکت سهامی عام پروژه که یک شرکت دانشبنیان در حوزه سوخت و طراحی سوخت سبز بیو اتانول فعالیت می کند موافقت کرد و به زودی کارهای آن انجام میشود .
مدیرعامل بورس تهران به رفتار بازار سرمایه در روزهای اخیر اشاره و خاطرنشان کرد: به نظر من رفتار بازار واکنش هیجانی است و امیدوارم سرمایهگذاران محترم به خصوص سرمایهگذارانی که با سرمایه اندک وارد بازار می شوند با هیجانات تصمیم نگیرند.
مدیرعامل بورس تهران توصیه کرد: سرمایهگذاران برای سرمایهگذاری به نهادهای مالی دارای مجوز از سازمان بورس مراجعه کنند و تحلیلهای آنها را ملاک تصمیم گیری خودشان قرار دهند.
وی با ابراز امیدواری که این مسیر سالانه ادامه یابد و ورود شرکتهای دانشبنیان به بازار سرمایه به یک روال عادی تبدیل شود، اظهار داشت: در پایان از دست اندرکاران برگزاری این همایش بسیار تشکر می کنم و امیدوارم مسیر ایجاد گفتمان را در تیرماه با بحث حاکمیت شرکتی در حوزه شرکت های دانشبنیان و سایر ناشران بورسی ادامه دهیم./ فارس