بررسی وضعیت بورس در هفته‌ای که گذشت-راهبرد معاصر

بررسی وضعیت بورس در هفته‌ای که گذشت

ارزش معاملات خرد روزانه در هفته گذشته رکورد 27 ماهه خود را با 19 هزار و 563 میلیارد تومان شکست و شاخص کل هم‌وزن نیز رکورد تاریخی تغییرات ترازی مثبت روزانه خود را با افزایش بیش از 25 هزار واحد در روز شنبه به ثبت رساند.
تاریخ انتشار: ۲۱:۰۳ - ۲۵ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 14
کد خبر: ۱۷۹۶۰۲

به گزارش راهبرد معاصر هفته سوم فروردین ماه 1402 برای بازار سهام به یاد ماندنی شد. بازار سرمایه در هفته سوم فروردین ماه روند کاملا صعودی داشت و توانست بسیاری از رکوردهای دو سال گذشته را بشکند. روند معاملات بورس در هفته گذشته نشان از استقبال سهامداران از نمادهای کوچک بورس داشتند. بازدهی بیش از 3 برابری شاخص کل هم‌وزن نسبت به شاخص کل تائید کننده این موضوع است.

در این هفته ارزش معاملات خرد روزانه رکورد 27 ماهه خود را با 19 هزار و 563 میلیارد تومان شکست و شاخص کل هم‌وزن نیز رکورد تاریخی تغییرات ترازی مثبت روزانه خود را با افزایش بیش از 25 هزار واحد در روز شنبه به ثبت رساند.

شاخص کل و شاخص کل هم‌وزن بورس تهران در دو روز ابتدایی این هفته ترازی را تجربه کردند که برای اولین بار با آن مواجه می شدند. شکسته شدن سقف‌های تاریخی شاخص‌های عملکردی بورس نشان می‌دهد، بورس در سال جدید در تلاش است تا عقب افتادگی خود از سایر بازارهای مالی را جبران کند.

علاوه بر رکوردشکنی‌های متعدد روزانه، در این هفته شاهد تغییر رکورد‌های هفتگی نیز بودیم. متوسط ارزش معاملات خرد روزانه در این هفته با 24 درصد افزایش به نسبت هفته قبل به 16 هزار و 822 میلیارد تومان رسید که از ابتدای سال 1401 بی سابقه بوده است.

* عوامل تاثیرگذار بر رشد بازار سرمایه

مجتبی دانشی، کارشناس بازار سرمایه در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، درباره روند بورس در هفته گذشته گفت: بازار سرمایه در سال جدید روندی کاملا صعودی داشته و همین مساله می تواند فراز و نشیب‌هایی را برای این بازار ایجاد کند.

وی ادامه داد: در صورت عدم ایجاد امکان پیش‌ بینی پذیری در اقتصاد، ممکن است روند بازار با مشکلاتی روبرو شود، اما حمایت دولت از بازار سرمایه که در سال گذشته رخ داد، در صورتی که ادامه داشته باشد، می‌تواند روند صعودی بورس را تضمین می‌کند.

این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: با این وجود، آنچه برای بازار سرمایه اهمیت دارد، نرخ دلار نیمایی است که این نرخ به تدریج از انتهای پاییز شروع به رشد کرد و با اقدامات بانک مرکزی، عملا بازار نیمای دوم تشکیل شد و نرخ آن تا ۳۹ هزار تومان نیز رسید.

دانشی تصریح کرد: انتظار می‌‌رود شرکت‌های صادراتی عمدتا بعد از فروش دلار خود به نرخ‌های اعلام شده با سودآوری بهتری روبرو شوند که این امر از فصل چهارم سال گذشته مشهود بوده است.

وی با اشاره به لزوم رشد شاخص بورس همسو با دیگر بازارها ادامه داد: پیش‌بینی پذیری اقتصادی سیاست‌های دولت، هماهنگی این سیاست‌‌ها با واقعیت‌های موجود در کشور، رعایت قوانین و مقررات بالادستی در همه سطوح و در نهایت اتصال به اقتصاد جهانی به عنوان عوامل تاثیرگذار در رشد بازار سرمایه تلقی می‌شود.

* رشد 2 درصدی شاخص کل بورس

در هفته سوم فروردین ماه، شاخص کل بورس تهران در روز شنبه 64 هزار و 921 واحد صعود کرد و روز یکشنبه 10 هزار و 258 واحد بالا آمد. روز دو‌شنبه شاخص افت کرد و 22 هزار و 336 واحد تنزل کرد. در آخرین روز معاملاتی هفته نیز شاخص 10 هزار و 382 واحد ریزش کرد.

شاخص کل در آخرین روز کاری هفته به رقم 2 میلیون و 179 هزار و 922 واحد رسید و نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل 42 هزار و 458 واحد بالا‌تر ایستاد و بازدهی هفته شاخص کل بورس مثبت 2 درصد شد.

* بازدهی 3 برابری شاخص کل هم‌وزن نسبت به شاخص کل

در این هفته، اولین روز معاملاتی با رشد 25 هزار و 478 واحدی شاخص کل هم‌وزن همراه بود که در تاریخچه تغییرات مثبت این شاخص بی‌ سابقه بوده است. این شاخص روز یکشنبه 11 هزار و 352 واحد افزایش یافت و در روز دوشنبه 324 واحد کاهش را تجربه کرد. شاخص کل هم‌وزن در روز سه شنبه بازهم 5 هزار و 372 واحد بالاتر رفت.

شاخص کل هم‌وزن در پایان هفته نسبت به هفته پیشین 41 هزار و 878 واحد بالا‌تر ایستاد و در سطح 692 هزار و 945 واحدی قرار گرفت و بازدهی مثبت 6.43 درصدی را ثبت کرد.

* رشد شاخص‌های عملکردی فرابورس

در جریان معاملات هفته سوم فروردین 1402، شاخص کل فرابورس ایران 5.76 درصد رشد کرد و شاخص کل هم‌وزن فرابورس نیز 7.65 درصد افزایش تراز داشت.

شاخص کل فرابورس ایران طی هفته سوم فروردین با هزار و 509 واحد افزایش (5.76 درصد) در تراز 27 هزار و 699.5 واحدی قرار گرفت.

شاخص کل هم‌وزن فرابورس نیز در این هفته با 8 هزار و 642 واحد افزایش (7.65 درصد) به تراز 121 هزار و 671 واحدی رسید.

* افزایش معاملات خرد بازار سرمایه

در این هفته، میانگین ارزش کل معاملات بازار سهام 115 هزار و 404 میلیارد تومان بود. اما ارزش معاملات خرد بورس 16 هزار و 834 میلیارد تومان بود که نسبت به رقم 13 هزار و 539 میلیاردی هفته پیشین، افزایش 24 درصدی داشته است. روز دوشنبه ارزش معاملات خرد به قله 19 هزار و 563 میلیارد تومان رسید که بالاترین رقم در یک سال اخیر بوده است.

* افزایش ورود سرمایه حقیقی به بازار سهام

در هفته اخیر شاهد تداوم ورود پول حقیقی به بازار بودیم. در روز شنبه ارزش خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار هزار و 310 میلیارد تومان بود و روز یکشنبه هزار و 57 میلیارد تومان پول حقیقی وارد بازار سهام شد، اما روز دو‌شنبه هزار و 256  میلیارد تومان خارج شد و در روز سه ‌شنبه بار دیگر سرمایه حقیقی وارد شد. ارزش پول حقیقی ورودی در روز سه‌شنبه 635 میلیارد تومان بود.

در مجموع کل هفته هزار و 746 میلیارد تومان پول حقیقی به بورس وارد شد و میانگین روزانه ورود پول حقیقی 436 میلیارد تومان بود که نسبت به هفته قبل رشد 10 برابری، معادل 984 درصد، داشته است./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر