به گزارش راهبرد معاصر، قیمت دلار پس از دو روز کاهشی و برگشت قیمت به کانال ۵۱ هزار تومانی در روز جاری با نوسان افزایشی محدود همچنان در کانال مذکور نوسان دارد.
معاملهگران بازار ارز معتقدند این روند کاهشی بعید است منجر به تغییر کریدور دلار و ورود به کانال ۴۰ هزار تومانی شود. فعلا بازیگران ارزی تمایلی به مبادلات جدی در بازار ندارند و در لاک احتیاطی فرو رفتهاند.
پیش از این پیشفروش خودرو و تهدیدهای دولتی به عنوان محرکهای اصلی بازار ارز برای روند نزولی عنوان شده بود.
در همین راستا مجتبی دیبا کارشناس اقتصادی با تاکید بر اینکه بازار خودرو و بورس خیلی از پولها را توانست جذب کند به تجارتنیوز گفت: «تا زمانی که همگرایی بازارها و دیدگاه عمومی به این شکل باشد که دلار یا طلا در حرکت است، هجوم و خارجکردن سرمایهها از بورس و خودرو شدت میگیرد و به سمت دلار و طلا حرکت میکند و برعکس. این موضوع اکنون مصداق بازارهاست و در حال حاضر این دیدگاه حس جاماندگی را میان مردم ایجاد کرده است.»
وی افزود: «در حال حاضر معاملهگران، بازار دلار و طلا را جذاب نمیبینند و بازارهای دیگر برایشان گیرایی دارد. بنابراین قفلشدن حجم نقدینگی را در خودرو و به شکل واضحتر در بورس میبینم. این در حالی است که اگر ریزشهای اخبر بورس را فاکتور بگیریم در ماههای گذشته، همین سرمایههای سرگردان باعث رونق بازار بورس شد.»
این کارشناس اقتصادی خاطرنشان کرد: «عید نوروز امسال تنها بازاری که در روزهای تعطیل نیز قیمتهای بالا را پرایس میکرد همین بازار خودرو بود و کماکان هم این موضوع را ادامه داد. بنابراین خودرو یکی از بازارهایی است که نقدینگی را در خود حل میکند.»
وی با اشاره به اینکه خط و نشانهای دولتی چندان تاثیری بر بازارهای مالی ندارد گفت: «طی هفتههای گذشته یکی از مهمترین عوامل موثر بر بازار، موضوع مالیات بر عایدی بود. این منشور اگر اجرایی شود هزینه سفتهگری را بالا میبرد و دیگر بازار ارز جذابیتی برای سرمایهگذاران خرد ندارد. افراد سعی میکنند بازارهایی مانند بورس یا خودرو را جایگزین کنند.»
دیبا خاطرنشان کرد: «موضوع مالیات بر عایدی به طور مقطعی، مقداری بازار را تحت تاثیر قرار میدهد. اما بازار ارز و طلا دوباره ریتم خود را پیدا میکند و با توجه به تورم و انتظارات تورمی، جهت حرکت قیمتی این بازار تعیین میشود.»
معاملهگران بازار ارز کاهش دمای دلار در روزهای گذشته را ناشی از سه رویداد میدانند؛ احتمال سفر پادشاه عمان به ایران و سفر وزیر اقتصاد به جده برای حضور در اجلاس سالیانه بانک توسعه اسلامی دورویدادی است که معاملهگران، آنها را سیگنالهای سیاسی موثر بر کاهش قیمت دلار در هفته جاری عنوان میکنند.
سیگنال سوم مربوط میشود به زمزمههای در گوشی میان معاملهگران کف بازار؛ از ابتدای هفته جاری خبری در میان معاملهگران مبنی بر کمک ۶۰ میلیون دلاری بشر دوستانه ایران به افغانستان پیچیده است. یکی از فعالان بازار ارز در این باره عنوان کرد که ایران در قالب کمکهای بشر دوستانه ۶۰ میلیون دلار به افغانستان کمک کرده است. وی گفت این خبر قیمت دلار هرات را سست کرده و روی دلار تهران تاثیر گذاشته است. این شایعه توانسته قیمت دلار تهران را از کف مقاومتی ۵۲ هزار و ۸۰۰ تومانی پایین بیاورد. یکی دیگر از معاملهگران نیز عنوان میکند دلارهای اهدایی سر از تهران درآورده است.
باید توجه داشت تجربه پیچیدن شایعه در بازار اگر چه در نهایت به واقعیت هم ختم نشود اما میتواند بر روند قیمتها به صورت مقطعی تاثیر بگذارد.
به نظر میرسد حرکت چراغخاموش سیاست خارجی و زمزمههای معاملهگران کف بازار، قیمت دلار تهران را در مسیر نزولی قرار داده است. این در حالی است که کارشناسان اقتصادی پیش ثبتنام خودرو را دلیلی برای کمرمقی بازار ارز میدانند. آنها معتقدند جریان پولهای خاکستری از بورس و طلا و ارز به سمت بازار خودرو روانه شده است. فعالان بازار ارز منتظرند تا همزمان با پایان اردیبهشت پیش ثبتنام خودرو نیز به پایان برسد و جهت حرکت بازار ارز وضوح بیشتری پیدا کند.
امروز دلار تهران در میان بازارهای مجاور تنها بازاری بود که نوسان افزایشی ۵۰ تومانی داشت. این اسکناس با قیمت ۵۱ هزار و ۹۵۰ تومان در بازار آزاد معامله شد.
بازارهای همسایه در روز جاری کاهش قیمت داشتند. دلار هرات ۴۰۰ تومان ریخت و با قیمت ۵۱ هزار و ۶۰۰ تومان معامله شد. دلار سلیمانیه ۳۰۰ تومان کاهش قیمت داشت و با رقم ۵۱ هزار و ۳۵۰ تومان معامله شد. درهم امارات نیز ۲۰۰ تومان ارزان شد و به قیمت ۱۴ هزار و ۳۱۰ تومان رسید.
در روزهای گذشته برخی فعالان بازار ارز قیمت دلار هرات را مسیریاب دلار تهران عنوان میکردند. فعلا دلار هرات از محدوده مورد انتظار ۵۲ هزار و ۲۰۰ تومانی معاملهگران یک کانال فاصله گرفته است و این کاهش، شایعه عرضه دلارهای اهدایی در هرات و تهران را تقویت کرده است./ تجارت نیوز