به گزارش راهبرد معاصر؛ با وجود برخی اتفاقات و خبرهای مثبت در مباحث کلان سیاسی کشور، این امیدواری وجود دارد که برخی گروهها معاملات بهتری داشته باشند.
یکی از مهمترین مسائلی که مدتهاست، باعث رنج و آزار سهامداران بورس تهران شده است، نبود یک خط مشی مشخص و درست در تصمیمگیریها و سیاستگذاریهای اقتصادی است. در این رابطه میتوان به صحبت روزهای گذشته وزیر اقتصاد کشور در رابطه با نرخ خوراک پتروشیمیها اشاره کرد.
خاندوزی در این رابطه عنوان کرده است که مصوبه دولت در مورد نرخ خوراک پتروشیمیها باطل نشده، بلکه هیئت تطبیق مجلس ایراد گرفته که باید دولت مرتفع کند. این موضوع نشان میدهد این ریسک برای صنایع همچنان ادامه دارد و هیچ چشمانداز مشخصی نیز نمیتوان برای آن تصور کرد.
رضا گلستانی، کارشناس بازار سرمایه در گفتوگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: نگاهی به وضعیت تکنیکالی شاخص بورس نشان میدهد که این نماگر مدتی میشود که از روند (کانال) صعودی خود خارج شده و مسیری خنثی را طی میکند.
وی ادامه داد: بازار سهام از اردیبهشت وارد مدار نوسانی شد و برای مدتی این نوسان سرعت زیادی را به خود گرفت، اما تاکنون علت مشخصی برای نوسانات اخیر بازار اعلام نشده است؛ زیرا در چند وقت گذشته شاهد انتشار خبر یا تغییر با اهمیت در بازار نبودهایم.
این کارشناس بازار سرمایه تاکید کرد: عرضه کنندگانی که اقدام به تامین مالی میکنند، نیازمند عرضه برای سایر شرکتها بودند، اما این اتفاق نمیتواند دلیل منطقی برای جو ایجاد شده در بازار باشد و به نوعی این مساله باعث ایجاد هیجان یا ترس از سرمایهگذاری در بازار سرمایه شد.
گلستانی تصریح کرد: در بازه زمانی یک هفته تا ۱۰ روز حدود ۳۰ درصد از ارزش بازار از بین رفت که از اواخر اردیبهشت جو آرامی در بازار حاکم شد و به نوعی سهام ارزشمند در حال قرار گرفتن در جایگاه اصلی خود هستند.
وی افزود: تنوع ابزارهای موجود در بازار میتوانند ضمن مدیریت بهینه سرمایه ها در بازار از افتادن به دام فضای مجازی که در آن برخی از افراد سودجو به دنبال معرفی سهام بی ارزش هستند، جلوگیری کند.
این کارشناس بازار سرمایه، بازار سهام را بازاری بلندمدت برای سرمایهگذاری معرفی کرد و ادامه داد: آمار و ارقام نشان از آن دارد، سهامدارانی که به صورت بلندمدت در بازار حضور دارند همیشه از باقی سهامداران جلوتر هستند و سرمایهگذاری موفقی را پشت سر گذاشتهاند.
در پایان معاملات روز دوشنبه، شاخص بورس 18 هزار و 381 واحد نسبت به روز کاری گذشته رشد کرد و تا سطح 2 میلیون و 275 هزار و 393 واحد بالا آمد. بازدهی این شاخص مثبت 81 صدم درصد بوده است.
شاخص کل هموزن بورس نیز با صعود 8 هزار و 592 واحدی در رقم 763 هزار و 17 واحدی ایستاد. بازدهی این شاخص نیز مثبت 1.41 درصد بوده است.
شاخص کل فرابورس نیز با افزایش 294 واحدی به رقم 28 هزار و 599 واحد رسید. همچنین شاخص هموزن فرابورس با رشد هزار و 833 واحد به سطح 138 هزار و 683 واحد رسید.
روز دوشنبه خالص تغییر مالکیت حقوقی به حقیقی بازار سهام مثبت شد و 211 میلیارد تومان پول حقیقی به بازار سهام وارد شد.
امروز نماد ختوقا (قطعات اتومبیل ایران)، وبملت (بانک ملت) و خنصیر (مهندسی نصیر ماشین) بیشترین ورود پول را داشتند. در سوی دیگر، بیشترین خروج پول حقیقی به نمادهای میدکو (توسعه معادن و صنایع معدنی خاورمیانه)، خودرو (ایران خودرو) و خساپا (سایپا) اختصاص داشت.
امروز ارزش معاملات کل بازار سهام به 198 هزار و 67 میلیارد تومان رسید. ارزش معاملات اوراق بدهی در بازار ثانویه 184 هزار و 717 میلیارد تومان بود که 93 درصد از ارزش کل معاملات بازار را در این روز شامل میشود.
ارزش معاملات خرد نیز با کاهش 16 درصدی به نسبت روز معاملاتی قبل به رقم 9 هزار و 686 میلیارد تومان رسید.
در پایان معاملات امروز، 479 سهم با رشد قیمت و 270 نماد با کاهش قیمت روبرو شدند.
در معاملات دوشنبه، 148 نماد صف خرید داشتند و 51 نماد با صف فروش مواجه بودند. مجموع ارزش صفهای خرید با رشد 29 درصدی نسبت به روز قبل به هزار و 294 میلیارد تومان افزایش یافت و مجموع ارزش صفهای فروش نیز با کاهش 70 درصدی به 243 میلیارد تومان رسید./فارس