بایدن تور آسیایی خود را لغو کرد-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان

بایدن تور آسیایی خود را لغو کرد

کاخ سفید اعلام کرد جو بایدن رئیس جمهور آمریکا تور آسیایی خود را به علت بحران سقف بدهی‌ها در کشور، لغو کرده است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۴ - ۲۷ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 17
کد خبر: ۱۸۴۵۵۵

به گزارش راهبرد معاصر، در حالی که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا در حال حاضر برای شرکت در نشست سران گروه 7 در هیروشیمای ژاپن به سر می برد، کاخ سفید اعلام کرد بایدن ادامه تور آسیایی خود را به علت بحران سقف بدهی ها در کشور، لغو کرده است.

 

کارین ژان پییر سخنگوی کاخ سفید در بیانیه ای اعلام کرد رئیس جمهور بایدن روز یکشنبه و پس از پایان نشست گروه 7 به واشنگتن باز می گردد تا به ادامه دیدارها و مذاکرات خود با رهبران کنگره درباره بحران سقف بدهی های دولت بپردازد.

 

پیش از این قرار بود بایدن پس از پایان نشست گروه 7 در ژاپن، به کشورهای پاپوآ گینه نو و استرالیا نیز سفر کند.

 

سخنگوی کاخ سفید تاکید کرد بایدن تماسی تلفنی را با آنتونی آلبانز نخست وزیر استرالیا برقرار و به وی درباره لغو این سفر اطلاع داده است. بایدن همچنین آقای آلبانز را برای دیداری رسمی در زمانی مقرر، به واشنگتن دعوت کرده است.

 

وی تصریح کرد تیم رئیس جمهور همچنین با تیم نخست وزیر پاپوآ گینه نو تماسی تلفنی برقرار کرده و لغو این سفر را به اطلاع ایشان رسانده اند.

 

ژان پییر خاطرنشان کرد رئیس جمهور و تیمش پس از بازگشت از ژاپن، به همکاری با کنگره برای ارائه توافقی بر سر افزایش سقف بدهی های دولت، ادامه خواهند داد. واشنگتن در ادامه سال، به دنبال ارتقای تماس ها با کشورهای استرالیا، پاپوآ گینه نو، سران کشورهای کوآد و رهبران انجمن جزایر اقیانوس آرام خواهد بود.

 

این در حالی است که پس از اعلام لغو سفر بایدن به استرالیا، نخست وزیر این کشور خبر داد که نشست گروه کوآد را که قرار بود هفته آینده برگزار شود، به علت عدم حضور جو بایدن برگزار نخواهد شد.

 

گروه کوآد متشکل از سران کشورهای آمریکا، هند، ژاپن و استرالیا است و قرار بود هفته آینده نشستی در استرالیا داشته باشند اما به علت عدم حضور بایدن، آلبانز این نشست را لغو کرد.

 

آلبانز تصریح کرد رهبران این کشورها هفته جاری در جریان نشست گروه 7 در ژاپن با یکدیگر دیدار خواهند کرد. اما طبق برنامه ریزی های صورت گرفته نارندرا مودی نخست وزیر هند هفته آینده به استرالیا سفر خواهد کرد. رسانه های ژاپن نیز از لغو سفر فومیو کیشیدا به استرالیا خبر دادند.

 

این در حالی است که بلاتکلیفی واشنگتن درباره افزایش سقف بدهی 31 میلیارد و 400 میلیون دلاری دولت، به نگرانی‌های اقتصادی جهانی افزوده شده است.

 

گزارش اداره بودجه کنگره آمریکا که چند روز قبل منتشر شد هشدار اولیه جنت یلن وزیر خزانه داری درباره ورشکستگی دولت تا اول ماه ژوئن را تایید کرد.

 

براساس این گزارش، همین چند روز پیش بود که وزیر خزانه‌داری آمریکا در نامه‌ای به رئیس مجلس نمایندگان این کشور هشدار داد که با توجه به وصول نشدن بخشی از درآمدهای مالیاتی، دولت ایالات متحده ممکن است تا یک ماه آینده قادر به پرداخت دیون خود نباشد و ورشکست شود.

 

«جنت یلن» در این نامه، با اشاره به محدودیت سقف بدهی در رسیدهای مالیاتی فدرال، تأکید کرد که «در صورت عدم تعلیق یا تغییر در سطح بدهی از سوی کنگره، دولت از اول ماه ژوئن (یازدهم خردادماه) قادر به ادامه فعالیت بخش‌های مختلف نخواهد بود.»

 

این در حالی است که جو بایدن رئیس جمهور آمریکا و دیگر همکاران دموکراتش در کنگره از آغاز سال جاری خواستار اقدام فوری برای افزایش محدودیت قانونی سقف استقراض دولتی بدون هیچ شرطی شده بودند.

 

در همین حال بر طبق گزارشی که پایگاه آکسیوس منتشر کرده، فضای دوقطبی ایجاد شده در ساختار سیاسی آمریکا تا اندازه‌ای تشدید شده که احتمال هرگونه توافق تا پیش از اول ژوئن بسیار پایین به نظر می‌رسد و این یعنی آغاز یک بحران جدی در اقتصاد ایالات متحده؛ بحرانی که می‌تواند خاطرات تلخ سال 2008 را برای کاخ سفید تکرار کند و حتی تبعاتی بدتر از آن برای واشنگتن داشته باشد.

 

اگر مبنای وقوع این رویداد را هشدار وزیر خزانه‌داری آمریکا در نظر بگیریم، واشنگتن کمتر از 15 روز تا جلوگیری موقت از این مساله فاصله دارد؛ شمارشگر معکوسی که هر عددی که از آن کاسته می‌شود، حکم ناقوس مرگ را برای ایالات متحده دارد./ تسنیم

ارسال نظر