گروسی: ایران پیش از حملات، آژانس را از تدابیر حفاظتی نسبت به ذخایر اورانیوم آگاه کرده بود ترامپ: آتش‌بس خیلی خوب پیش می‌رود؛ اسرائیل خسارت‌های زیادی دید سخنگوی وزارت خارجه: حمله به پایگاه العدید دفاع مشروع بود و نباید اقدام علیه قطر محسوب شود انفجار‌های شدید در پایگاه‌های گروه‌های وابسته به دولت الجولانی در لاذقیه واکنش ایران به بیانیه شورای همکاری خلیج فارس بن گویر: اکنون زمان گشودن دروازه‌های جهنم به روی غزه است بیانیه بریکس در محکومیت تجاوز اسرائیل و آمریکا به ایران ارزیابی اطلاعاتی آمریکا: برنامه هسته‌ای ایران آسیب ندیده است ویتکاف: در حال مذاکره با ایران هستیم ایروانی در شورای امنیت: جنگ تمام‌عیار علیه ایران شکست خورد نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش بس ایران و اسرائیل کرملین: قصد داریم روابط خود با تهران را بیش از پیش توسعه دهیم پزشکیان: حمله دیروز صرفاً واکنش به تجاوز آمریکا بود/ امیر قطر: اجازه اقدام از العدید علیه ایران را نمی‌دهیم درخواست فرانسه برای ورود ایران به مذاکرات سناتور آمریکایی: ضربه مرگباری به برنامه هسته‌ای ایران وارد نکرده‌ایم

اوکراین از سوئد درخواست جنگنده کرد

رئیس پارلمان اوکراین روز دوشنبه از سوئد خواست تا به این کشور جنگنده ارسال کند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۴۴ - ۰۱ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 22
کد خبر: ۱۸۵۶۳۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ «ورخونا رادا» در سخنانی تاکید کرد: «کی‌یف از سوئد می‌خواهد تا امکان انتقال جنگنده‌های گریپن (Gripen) به اوکراین را فراهم کند».

جنگنده‌های گریپن ساخت شرکت ساب سوئد بوده که جنگنده‌ای سبک وزن و تک موتوره است. این جنگنده چند کاربرده بود و دارای بالهای دلتا شکل است. کشورهای عضو ناتو از جمله مشتریان این جنگنده‌ها هستند. بر اساس گزارش‌ها تا کنون بیش از 270 فروند از این جنگنده به کشورهای مختلف تحویل داده شده است.

این درحالی است که علی‌رغم درخواست‌های مکرر اوکراین از متحدان غربی خود برای ارسال تجهیزات به این کشور به منظور نبرد با روسیه، سوئد دست رد به خواسته کی‌یف زد و گفت که این کشور جنگنده‌های کافی برای ارسال به اوکراین ندارد.

«پال جانسون» وزیر دفاع سوئد گفته است که از آن‌جایی که این کشور با کمبود جنگنده مواجه است، از ارسال جنگنده‌ها به اوکراین خودداری می‌کند.

جانسون در بیانیه‌ای تأیید کرد که سوئد قصد ندارد جنگنده‌های چندمنظوره نسل چهارم گریپن (هواپیمای JAS) را به اوکراین ارسال کند.

وی در این خصوص گفت: «ما هواپیمای مازاد JAS نداریم که بتوانیم اکنون به اوکراین بفرستیم».

جانسون پیشتر در مصاحبه بخش اروپای وبگاه پراودا تصریح کرده بود که ارسال گریپنس به اوکراین یک چالش برای سوئد محسوب می‌شود زیرا این کشور برای محافظت از حاکمیت و حریم هوایی خود به این جنگنده‌ها نیاز دارد.

در ماه فوریه، «اولف کریسترسون» نخست‌وزیر سوئد، تصمیمات آتی برای ارائه هواپیمای جنگی به اوکراین را منتفی ندانسته بود اما تأکید کرده بود که چنین کمکی نیازمند یک ائتلاف بین‌المللی است.

از زمان آغاز عملیات نظامی روسیه در اوکراین در فوریه سال گذشته میلادی (بیش از یکسال پیش)، کشورهای غربی با ارسال انواع تجهیزات سبک و سنگین و تشدید فشارهای تحریم‌های روسیه، بر آتش‌ ناآرامی‌های اوکراین دامن زده‌اند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر