انفجار در «باجور» پاکستان؛ ۴ مقام دولتی کشته شدند اسلامی: پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران ادامه خواهد داشت مادورو: از واتس‌اپ برای جاسوسی و کشتار استفاده می‌شود؛ آن را حذف کردم نظر ترامپ درباره جنسیت همسر ماکرون! سنای آمریکا لایحه مالیاتی ترامپ را تصویب کرد ادعای رویترز: ایران آماده مین‌گذاری تنگه هرمز است ادامه پرواز پهپاد‌های مشکوک در عراق / سقوط ۲ پهپاد در سلیمانیه اسپوتنیک: برنامه هسته‌ای ایران کمترین آسیب را دیده است ترامپ: اسراییل با آتش بس ۶۰ روزه در غزه موافقت کرده است السودانی: تلاش برای فروپاشی نظام ایران پیامد‌های خطرناکی برای منطقه دارد عراقچی: میزان آسیب‌ها به «فردو» خیلی جدی و زیاد بوده است/ فناوری هسته‌ای ایران را با بمباران نمی‌توان از بین برد واکنش گروسی به تلاش مصر برای احیای روابط میان آژانس و ایران ایران خواستار تعلیق فوری کنست اسرائیل در اتحادیه بین‌المجالس شد اتحادیه اروپا آماده پذیرش تعرفه جهانی ۱۰ درصدی برای صادرات به آمریکا شد ادعا‌های واهی گروه ۷ علیه حقوق هسته‌ای مشروع ایران

انتقاد مسکو از تلاش گروه ۷ برای فشار همه‌جانبه بر روسیه و چین

معاون وزیر خارجه روسیه با انتقاد از ادعاهای کشورهای گروه ۷ درباره زرادخانه اتمی این کشور و چین، گفت که این لفاظی‌ها با هدف اعمال فشار روانی، نظامی و سیاسی بر مسکو و پکن است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۹ - ۰۲ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 23
کد خبر: ۱۸۵۷۱۸

به گزارش راهبرد معاصر، در ادامه واکنش‌های تند دولت‌های روسیه و چین به بیانیه تنش‌زای اجلاس گروه ۷ در ژاپن، مسکو این گروه را به تلاش برای فشار همه جانبه بر مسکو و پکن متهم کرد.

 

«سرگئی ریابکوف» معاون وزیر خارجه روسیه بامداد سه‌شنبه گفت که لفاظی‌های هسته‌ای گروه ۷ علیه روسیه و چین، تنها با هدف اعمال فشار روانی، نظامی و سیاسی بر این دو کشور انجام شده است.

 

در اولین بیانیه خلع سلاح هسته‌ای که روز شنبه در اجلاس سران گروه ۷ در هیروشیما منتشر شد، از روسیه و چین خواسته شده تا شفافیت بیشتری در مورد زرادخانه‌های اتمی خود، مشابه آنچه آمریکا، انگلیس و فرانسه انجام داده‌اند، نشان دهند.

 

به نوشته خبرگزاری «رویترز»، ریابکوف که مسئولیت کنترل تسلیحاتی در وزارت خارجه روسیه را نیز برعهده دارد، درباره این بیانیه توضیح داد که این اظهارات منعکس‌کننده لحن ضد روسی و ضد چینی گروه ۷ است.

 

ریابکوف در این‌باره اظهار داشت: «این تصور وجود دارد که لفاظی‌های غربی در مورد حجم زرادخانه‌های هسته‌ای آنها یک هدف واحد دارد، اعمال فشار روانی و نظامی-سیاسی بر روسیه و چین».

 

سران ثروتمندترین کشورهای جهان موسوم به گروه ۷ که طی روزهای اخیر در شهر هیروشیما گرد هم آمدند، علاوه بر روسیه، نسبت به افزایش تنش‌ها در دریای شرقی و دریای جنوبی چین و همچنین درباره وضعیت حقوق بشر در این کشور پهناور آسیایی نیز ابراز نگرانی کردند.

 

همین امر باعث شد که وزارت خارجه چین در اعتراض به بیانیه مداخله‌جویانه کشورهای عضو گروه ۷ درباره مسائل داخلی این کشور، سفیر ژاپن در پکن را احضار کند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر