آمریکا شکار زیرسطحی ارتش خود را از سوی ایران تایید کرد سفارت ایران: همسویی انگلیس با سیاست‌های آمریکا تنها دیوار بی‌اعتمادی را تعمیق می‌کند فوری/ حمله موشکی آمریکا به نفتکش ایرانی در نزدیکی جزیره خارگ آمریکا ۲۷ شرکت هواپیمایی ایرانی را تحریم کرد کره جنوبی: تیمی را برای ارزیابی شرایط تنگه هرمز به خاورمیانه اعزام کرده‌ایم جدیدترین ادعا‌های ترامپ علیه ایران ترکیه تجهیزات و نیروی نظامی به شمال عراق اعزام کرد واکنش شدید وزارت خارجه نسبت به حملات آمریکا علیه شناور‌های ایرانی مجری زن تلویزیون مصر به اعدام محکوم شد / سارا خلیفه کیست؟ / پای باند‌های مواد مخدر در میان است حمله آمریکا به ۳ نفتکش ایران در خلیج فارس و دریای عمان + فیلم لفاظی وزیر جنگ آمریکا علیه ایران: اگر ایران به کشتی‌های آمریکا شلیک کند، ما نفتکش‌های آنها را نابود و غرق خواهیم کرد تیراندازی به چند کشتی تجاری در خلیج فارس و دریای عمان هشدار آمریکا به شهروندان خود در غرب آسیا نسبت به احتمال وقوع تنش و درگیری  تپه علی الطاهر کجاست؟ موقعیت و اهمیت راهبردی تپه علی الطاهر  «نقشه جدید جهان» در سازمان ملل تصویب شد؛ آفریقا بزرگتر، آمریکا و اروپا کوچک‌تر شدند اتحادیه اروپا تحریم جدید علیه ایران تصویب کرد؟

اعلام آمادگی مصر برای ارتقای روابط با ایران

اعلام آمادگی مصر برای ارتقای روابط با ایران منابع دیپلماتیک به روزنامه «العربی الجدید» خبر دادند که سلطان عمان در دیدار اخیر خود با رئیس‌جمهور مصر با او درباره روابط تهران و قاهره گفت‌و‌گو کرده و قاهره اکنون آماده ارتقای سطح روابط با ایران است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۳ - ۰۲ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 23
کد خبر: ۱۸۵۷۴۴

به گزارش راهبرد معاصر، پس از سفر اخیر «هیثم بن طارق» سلطان عمان به مصر و دیدار او با «عبدالفتاح السیسی» رئیس‌جمهور مصر، منابع دیپلماتیک، امروز (سه‌شنبه)، خبر دادند که یکی از مهم‌ترین مسائل مطرح‌شده در دیدار دو طرف بازگشت روابط تهران و قاهره بوده است.

 

منابع آگاه به روزنامه «العربی الجدید» خبر دادند که در گفت‌و‌گوهای طرفین درباره برخی مسائل مهم بحث و تبادل نظر شد که از جمله این موضوعات «عادی‌سازی روابط مصر و ایران» بود.

 

منابع دیپلماتیک به العربی الجدید اطلاع دادند: «قاهره اکنون و بار دیگر برای ارتقای سطح روابط دیپلماتیک با تهران تا سطح تبادل سفیر آماده شده است. نمایندگی دیپلماتیک فعلی در دو کشور در سطح کاردار در رتبه سفیر است.»

 

این منابع که اشاره‌ای نیز به نام آن‌ها نشده، اضافه کردند: «با وجود مجاری ارتباطی مستقیم میان مصر و ایران، در سفر هیثم بن طارق به مصر گفت‌و‌گوهایی پیرامون این مسئله صورت گرفت.»

 

به گفته این منابع، «گفت‌وگوی السیسی و سلطان هیثم حول موضوع روابط با ایران، پس از تماس تلفنی برخی مقامات مصری با همتایان ایرانی‌شان صورت گرفت؛ تماس‌هایی که در جریان آن‌ها مسئله توسعه روابط قاهره و تهران بر پایه همکاری در چند زمینه از جمله سیاسی، راهبردی، امنیتی و برخی مسائل مرتبط با پرونده‌های ضروری منطقه‌ای مانند یمن،‌ عراق، سوریه از جمله اقتصاد و بازرگانی مورد بحث و بررسی قرار گرفت.»

 

منابع یادشده همچنین اشاره کردند که سفر سلطان عمان به مصر و دیدار او با السیسی می‌تواند به‌زودی منجر به برداشته شدن یک گام در مسیر روابط ایران و مصر شود.

 

در سایه تغییرات گسترده منطقه‌ای در روابط کشورها و تلا‌ش‌ها برای کاهش تنش در منطقه، تلاش‌ها برای احیای روابط مصر و ایران نیز شدت گرفته است.

 

العربی الجدید، هجدهم ماه می، به نقل از دیپلمات‌های مصری از برگزاری نشستی جدید میان مقامات ایرانی و مصری در سطح امنیتی با میانجیگری عراق خبر داده بود و اشاره کرده بود که به صورت اولیه توافق شده این دیدار در اوایل ماه ژوئیه آینده صورت گیرد.

 

منابع بلندپایه عراقی نیز، پنجم ماه می جاری، به العربی الجدید خبر داده بودند که نمایندگان طرف‌های مصری و ایرانی در ماه گذشته با میانجیگری دولت «محمد شیاع السودانی» نخست وزیر عراق، نشستی را در بغداد برگزار کردند.

 

این روزنامه به نقل از یک دیپلمات مصری که خواست نامش فاش نشود؛ نوشته بود:«میانجیگری عراق پس از تلاش‌های سلطان عمان صورت گرفت که ابتکار عمل در مسیر توسعه روابط بین دو کشور را به دست گرفت.»/ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار