مشکلات داخلی مصر برای احیای روابط با ایران-راهبرد معاصر
فواد حسین: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم اسرائیل علیه عراق وجود دارد نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد
حسن هانی زاده، کارشناس سیاست خارجی در گفت‌وگو با «راهبرد معاصر» مطرح کرد:

مشکلات داخلی مصر برای احیای روابط با ایران

حسن هانی زاده، کارشناس سیاست خارجی با بیان اینکه برخی نهادهای داخلی مصر تلاش می‌کنند مناسبات این کشور با ایران به سطح بالایی نرسد، گفت: ایران به دلیل شرایط اعتقادی، جایگاهش در منطقه به دلیل انقلابی بودن و حمایت از مردم فلسطین، محبوب ملت‌های منطقه است و برخی جریان‌های مصری نگران افزایش محبوبیت ایران نزد مردم کشورشان هستند.
حسن هانی زاده؛ کارشناس سیاست خارجی
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۹ - ۰۶ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 27
کد خبر: ۱۸۵۷۹۶

مشکلات داخلی مصر برای احیای روابط با ایران

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ منابع دیپلماتیک خبر دادند سلطان هیثم، پادشاه عمان در دیدار اخیر خود با عبدالفتاح السیسی، رئیس‌جمهور مصر با وی درباره روابط تهران و قاهره گفت‌و‌گو کرده و مصر اکنون آماده ارتقای سطح روابط با ایران تا سطح تبادل سفیر است.


همچنین دستیار اسبق وزیر امور خارجه مصر گفت: احتمال میانجی گری مسقط میان تهران و قاهره مطرح است و بعید نیست در نشست سران دو کشور عمان و مصر مطرح شده باشد. گزارش‌هایی در زمینه تماس های تهران و قاهره به وسیله دفتر حفاظت منافع دو کشور مطرح است و این احتمال که دو کشور باهم تماس های مستقیم دارند، به واقعیت نزدیک‌تر است.

 
با وجود این، از داخل مصر خبر می رسد نهادهای امنیتی نگران نفوذ ایران در مصر هستند و به مقام های دولتی هشدار داده اند مانع ازسرگیری ارتباط میان دو کشور شوند.

بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به دلیل اهمیت نگاه جمهوری اسلامی به موضوع فلسطین و وجود توافقنامه کمپ دیوید میان مصر و رژیم صهیونیستی، ایران به عنوان کشوری انقلابی نسبت به قرارداد کمپ دیوید انتقاداتی مطرح کرد


حسن هانی زاده، کارشناس سیاست خارجی درباره رایزنی های مربوط به ازسرگیری مراودات دوجانبه ایران و مصر و اهمیت عادی سازی روابط میان دو کشور به «راهبرد معاصر» گفت: مصر یکی از کشورهای بزرگ عربی و اسلامی به شمار می رود که از جایگاه ژئوپلیتیکی و اهمیت بالایی در منطقه برخوردار است. علاوه بر این، وجود کانال سوئز و جمعیت بالای یکصد میلیونی مصرِ دارای مرز مشترک با فلسطین اشغالی نیز به لحاظ ژئواستراتژیک جایگاه راهبردی بسیار بالایی به این کشور داده است. 


وی افزود: بعد از پیروزی انقلاب اسلامی به دلیل اهمیت نگاه جمهوری اسلامی به موضوع فلسطین و وجود توافقنامه کمپ دیوید میان مصر و رژیم صهیونیستی، ایران به عنوان کشوری انقلابی نسبت به قرارداد کمپ دیوید انتقاداتی مطرح کرد که این موضوع به قطع رابطه ایران و مصر منجر شد، به گونه ای که رابطه در سطح دفاتر حفاظت منابع دو کشور ادامه یافت.


کارشناس سیاست خارجی عنوان کرد: ایران و مصر در سال های گذشته به شکل ضمنی بارها خواستار ازسرگیری روابط شدند، اما متأسفانه هر بار که قصد داشتند روابط خود را به سطح قابل قبولی برسانند، برخی قدرت های منطقه ای و فرامنطقه ای با دخالت مانع شدند و در برابر شکل گیری ارتباط میان ایران و مصر اخلال ایجاد کردند.


هانی زاده درباره رویکردهای سیاسی در مصر نسبت به برقراری ارتباط با جمهوری اسلامی ایران گفت: در مصر دو رویکرد وجود دارد؛ نخست، بُعد امنیتی که در آن برخی سیاسیون مصر تمایل چندانی به برقراری ارتباط ایران و مصر ندارند، زیرا نگران افزایش محبوبیت جمهوری اسلامی ایران میان توده های جامعه مصر هستند.

ایران و مصر در سال های گذشته به شکل ضمنی بارها خواستار ازسرگیری روابط شدند، اما متأسفانه هر بار که قصد داشتند روابط خود را به سطح قابل قبولی برسانند، برخی قدرت های منطقه ای و فرامنطقه ای با دخالت مانع شدند


کارشناس سیاست خارجی افزود: این گروه معتقدند نفوذ آرمان ها و عقاید جمهوری اسلامی ایران میان توده های جامعه مصر برای حاکمیت سکولار این کشور خطرآفرین است. به همین دلیل دستگاه های امنیتی تلاش می کنند مناسبات میان دو کشور به سطح بالایی نرسد، زیرا ایران به دلیل شرایط اعتقادی، جایگاهی که در منطقه به دلیل انقلابی بودن دارد و حمایت از مردم فلسطین، محبوب ملت های منطقه است.


هانی زاده درباره رویکرد دوم سیاسیون مصری نسبت به ایران تصریح کرد: رویکرد وزارت امور خارجه مصر این است که سطح روابط ایران و مصر به عنوان دو کشور منطقه ای باید افزایش یابد و روابط دو کشور در چارچوب پروتکل های خاصی تعریف تا زمینه بازگشایی سفارتخانه های دو کشور فراهم شود.


کارشناس مسائل منطقه عنوان کرد: موضوعی که تاکنون مانع ارتباط ایران  و مصر شده، این است که برخی نهادها از بُعد امنیتی هشدار می دهند در صورت ارتباط سطح بالای میان ایران و مصر، ایرانی ها در این کشور نفوذ می کنند و روی رفتار مصری ها تأثیر می گذارند.


وی افزود: آنها به دولتمردان مصری هشدار می دهند مانع ازسرگیری ارتباط میان دو کشور شوند، در حالی که دستگاه دیپلماسی این کشور معتقد است ایران هیچ خطری برای مصر ندارد و به عنوان کشوری تأثیرگذار در منطقه می تواند رابطه متعادلی با مصر داشته باشد؛ به ویژه اینکه ایران سرمایه گذاری بالایی در حوزه نساجی از سال های گذشته داشته است و ازسرگیری مناسبات اقتصادی میان ایران و مصر به رشد اقتصادی دو طرف بسیار کمک می کند.

 

ارسال نظر