اعلام وضعیت اضطراری هواپیمای آمریکایی در نزدیکی تنگه هرمز واشنگتن پست: ترامپ گزینه‌ چندانی برای تشدید تحریم علیه ایران ندارد حزب‌الله مصاحبه جعلی العربیه درباره بلندی‌های علی الطاهر را تکذیب کرد نیویورک‌تایمز: تهدیدهای ترامپ برای وادار کردن ایران به امتیازدهی، نتیجه معکوس داشته است تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل ماجرای اتهام نفوذ سایبری علیه ۱۷ ایرانی در آمریکا

تلاش عراق برای احیای خطوط لوله نفت با 3 کشور عربی

تلاش عراق برای احیای خطوط لوله نفت با 3 کشور عربی مشاور نخست‌وزیر عراق در روابط خارجی، از تلاش بغداد برای احیای خطوط لوله نفت با سه کشور عربستان سعودی، سوریه و اردن خبر داد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۱ - ۰۳ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 24
کد خبر: ۱۸۵۹۹۰

به گزارش راهبرد معاصر، «فرهاد علاءالدین» مشاور نخست وزیر عراق در روابط خارجی عراق از تلاش کشورش برای احیای خطوط لوله نفت با ۳ کشور عربی خبر داد.

 

وی در گفت‌وگو با وبگاه «اقتصاد الشرق» تصریح کرد: «مذاکراتی برای احیای یک خط لوله‌ با عربستان سعودی که "در دهه هفتاد وجود داشت" در جریان است و فکر فعال کردن یک خط لوله نفت از طریق سوریه، علاوه بر خط لوله "بصره- العقبه" از سوی مشاوران در حال بررسی است.

 

عراق مدتهاست که به دنبال احیای خط لوله نفتی خود با عربستان سعودی است. خط انتقال نفت عراق از طریق عربستان به دریای سرخ، با پول عراق ساخته شد، و از منابع نفت عراق تا بندر «ینبع» عربستان سعودی در دریای سرخ امتداد یافته است. علاوه بر آن مخازن بزرگی در این بندر ساخته شده که متعلق به عراق است.


به گفته «ابراهیم بحرالعلوم» وزیر نفت سابق عراق انتقال نفت از این خط، پس از جنگ دوم خلیج فارس با تصمیم عربستان سعودی متوقف شد، و پس از حمله صدام به کویت در سال ۱۹۹۰، دیگر هیچ نفتی از این خط منتقل نشد.

 

بر اساس این گزارش، طرح‌های احیای خطوط نفتی با عربستان سعودی، سوریه و اردن در حالی ارائه می‌شود که عراق به دلیل توقف صادرات نفت منطقه کردستان عراق از طریق بندر جیهان ترکیه دچار مشکلاتی شده و این منطقه صادرات ۴۵۰ هزار بشکه در روز را از دست داده است.

 

علاء‌الدین در خصوص صادرات مجدد نفت از طریق خط لوله به بندر جیهان ترکیه گفت علاوه بر موضوع مشغول بودن مقامات این کشور به دور دوم انتخابات ریاست‌جمهوری، طرف ترکی می‌گوید؛ مشکلات فنی وجود دارد که مانع از سرگیری این امر می‌شود.

 

دولت عراق، ماه مارس گذشته، پس از پیروزی در پرونده داوری بین‌المللی در خصوص اقدام اربیل در صدور بدون مجوز نفت به ترکیه، صادرات حدود ۴۵۰ هزار بشکه در روز نفت خام از منطقه کردستان و میادین کرکوک به بندر جیهان ترکیه را متوقف کرد. ترکیه، پیشتر نفت خام ارسالی اربیل را بدون مجوز صادرات از دولت مرکزی عراق، دریافت می‌کرد.

 

مشاور نخست‌وزیر عراق افزود: طرف ترکیه در ابتدا خواستار مذاکره برای جریمه مصوب دادگاه که حدود ۱.۵ میلیارد دلار برآورد شده بود، شد اما پس از آن به ما گفتند که روند توقف نفت از طریق خطوط لوله جیهان به دلیل مشکلات فنی بوده است.

 

منطقه کردستان عراق به مدت طولانی نفت خود را از طریق خط لوله‌ای به بندر جیهان ترکیه انتقال داده و از آن‌جا به بازارهای جهانی به فروش می‌رساند، بدون اینکه عائدی آن را به دولت مرکزی بدهد که این مسأله در سال‌های اخیر موجب تنش میان اربیل و بغداد شده است.

 

اوایل فروردین جاری، پس از پیروزی عراق در پرونده داوری بین‌المللی در خصوص این موضوع، ترکیه اعلام کرد که دیگر از صادرات نفت منطقه کردستان از طریق بندر جیهان تا زمان کسب مجوز از سوی بغداد، ممانعت می‌کند.

 

آنکارا به بغداد اطمینان داد که دیگر اجازه حرکت به کشتی‌های حامل نفت کردستان عراق در بندر جیهان را نخواهند داد، تا زمانی که بغداد با آن موافقت کند./ فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار