به گزارش راهبرد معاصر؛ آیتالله سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهور پس از سفری دوروزه به اندونزی، دقایقی پیش وارد فرودگاه مهرآباد تهران شد.
رئیسی همچنین طی سخنانی در تشریح ابعاد و برنامههای این سفر، ضمن تبریک ایام دهه کرامت اظهار داشت: کشور اندونزی دارای بیشترین جمعیت مسلمان در دنیاست و جایگاه ویژه و ممتازی در سازمان منطقهای آ.سه.آن و همچنین جایگاه قابل توجهی در منطقه دارد.
وی افزود: ارتباط ما با کشورهای مختلف بر اساس سیاست همگرایی و چندجانبهگرایی اقتصادی است؛ ما در گام اول، اعتمادسازی را آغاز کردیم و این اعتماد امروز بین کشورهای منطقه نسبت به کار با ایران روبه افزایش است. سیاست ما در آسیا، سیاست جامع و متوازن است و بنای همکاری با قطبهای نوظهور اقتصادی در آسیا را از جمله چین، روسیه، هند و اندونزی داریم. اقتصاد ما با کشور اندونزی مکمل یکدیگر هستند.
رئیسجمهور با بیان اینکه در این سفر توانستیم 11 سند همکاری بین کشور را به امضا برسانیم، تصریح کرد: این اسناد در حوزههای اقتصاد، تجارت، انرژی، فرهنگی و علم و فناوری بود و اهمیت قابل توجهی داشت. در آغاز مذاکرات دو کشور، تجهیزات پزشکی و دستگاه جراحی رباتی که محصول کار اندیشمندان و متخصصین ایرانی بود، در حضور مسئولین دو کشور رونمایی شد و مسئولین عالی اندونزی گفتند 12 بیمارستان این کشور به تجهیزات پزشکی ساخت ایران مجهز شود.
رئیسی گفت: در حوزههای پزشکی و درمانی گامهای خوبی در کشور برداشته شده و قراردادهایی در اینزمینه منعقد کردیم و امیدواریم این همکاریها بین دو کشور تداوم یابد. در حوزه تجارت، مسئله تعرفه ترجیحی بیش از 17 سال در مذاکرات ایران و اندونزی وجود داشت و به سرانجام نرسیده بود و در این سفر، این مسئله را به نتیجه رسانده و درباره آن توافق کردیم که راه را برای تجارت بین دو کشور هموار میکند.
وی خاطر نشان کرد: همچنین درباره تهاتر برای رفع موانع تجارت توافق کردیم و توافق دیگرمان، در حوزه انرژی بود که بخشهای پاییندستی و بالادستی نفت و گاز در اینباره فعالیت خواهند داشت.
رئیسجمهور ادامه داد: علاوهبر روابط تاریخی، تمدنی و فرهنگی دو کشور، رابطه بین دو ملت هم ناگسستنی است و مردم اندونزی از هیئت جمهوری اسلامی ایران استقبال خوبی داشته و به رهبری معظم انقلاب اسلامی ابراز محبت کردند. این نشاندهنده جایگاه والای ایران است و نمیتواند مورد خدشه قرار بگیرد.
رئیسی اظهار داشت: ما با اندونزی در مسائل منطقهای، فرامنطقهای، نسبت به فلسطین و لزوم حمایت از آنان، نسبت به افغانستان و درباره میانمار و توجه به مردم زجردیده میانمار نگاه مشترکی داریم.
وی عنوان کرد: در نشست با مسئولان عالی اندونزی اراده دو کشور برای توسعه روابط تجاری، اقتصادی، سیاسی و فرهنگی مورد تأکید قرار گرفت و وزرای مربوطهشان مأمور شدند از همان زمان با مسئولان ایرانی نشست بگذارند و برخی کارها در حین سفر آغاز شد و حتما بعد از سفر نیز دنبال میشود.
رئیسجمهور گفت: در نشست با بیش از 150 نفر از فعالان افتصادی، موانع پیش روی تجارت و بازرگانی مطرح شد و همکاران ما مکلف شدند این موانع را رفع کنند تا کار تجاری بین دو کشور برقرار و محکمتر شود.
رئیسی در پایان بیان کرد: از دولت دوست و برادرمان اندوزی و از مردم متدین این کشور برای استقبال گرم از هیئت جمهوری اسلامی ایران تقدیر میکنم و امیدوارم این رفتوآمدها به ارتقای روابط دو کشور در حوزههای مختلف بینجامد که به نفع دو کشور و دو ملت خواهد بود./تسنیم