به گزارش راهبرد معاصر؛ مراسم بزرگداشت چهارم خرداد روز مقاومت و پایداری مردم دزفول با حضور امیر سرلشکر سیدعبدالرحیم موسوی فرمانده کل ارتش، مسولان لشکری و کشوری، استانی، شهرستانی، آحاد مردم و خانوادههای معظم شهدا در حسینیه ثارالله شهرستان دزفول برگزار شد.
فرمانده کل ارتش در این مراسم با بیان اینکه سوم خرداد روز باشکوه و برجسته تاریخ انقلاب اسلامی، روزی که خرمشهر عزیز پاره تن ملت ایران ایستاد را تبریک عرض میکنم، اظهار داشت: چهار خرداد ماه روز مقاومت و پایداری روز مردم دزفول است. تقویم جمهوری اسلامی ایران مملو از روزهای بزرگ است.
وی با بیان اینکه مقاومت در فرهنگ دینی ما جایگاه و اهمیت ویژهای دارد گفت: در روایتهای دینی با مضامین مختلف مومن را به استقامت در برابر دشمن ترغیب کردهاند.
وی در ادامه افزود: موفقیت، عزت، سرافرازی و ماندگاری پیروزی یک ملت جز در سایه ایمان به خدا و ایستادگی در این راه ایمان به دست نمیآید.
وی با اشاره به واژه مقاومت گفت: مقاومت در سرزمین ایران نهادینه و آشناست؛ مقاومت واژهای است که ملت بزرگ ایران در مقاطع گوناگون تاریخ آن را معنا و مشق کردهاند و درس ایستادگی را سرلوحه خود قرار دادهاند، مقاومت مردم ایران در برابر استکبار داخلی و خارجی در جای جای این سرزمین مشهود است. مقاومت در برابر تهاجم نظامی بیگانه، مقاومت در برابر قراردادهای تحریمی، مقاومت دربرابر شبیخون فرهنگی و مقاومت دربرابر تحریمهای ظالمانه کارنامه پرافتخارملت ایران است.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در ادامه بیان کرد: اگر مروری در تاریخ کنیم، آنهایی که در مقاومت سستی کردهاند و سازش را انتخاب کردند و با ذلت تسلیم شدند همه چیز خودشان را از دست دادند، اما آنهایی که باایمان به خدا مقاومت کردند باعظت و سرافرازی باقی مانند و الگو چراغ راه سایرین شدند.
وی در ادامه با اشاره به حمایتهای کشورهای مختلف از عراق گفت: آن روزی که دشمن بعثی با حمایتهای مالی و تسلیحاتی قدرتهای استکباری در یک تهاجم ناجوانمردانه با هدف چندساعته به خوزستان با این خیال که خوزستان را چندروزه تصرف کند و از مرزهای قانونی ما گذشتند و به میهن اسلامی تجاوز کرد آن روز مقاومت، ملت به ویژه مردم شجاع و کم نظیر خوزستان سدی محکم بر سر راه آنها شدند و توان بزرگ استکبار با این مقاومت خنثی شد.
وی در ادامه به مقاومت و ایستادگی مردم دزفول اشاره کرد و گفت: مقاومت جانانه و بینظیر مردم دزفول در برابر تهاجم گسترده دشمن مانع اصلی و پیشبرد اهداف رژیم بعثی شد و راهبرد جنگ برقآسایی که حرفش را میزدند و صدام به دنبال آن بود با شکست مواجه شد.
سرلشکر موسوی با بیان اینکه مقاومت مردم دزفول برنامههای دشمن را برهم زد گفت: مقاومت مردم دزفول فرصت را برای طرح ریزی و اجرای عملیات های مختلف رزمندگان اسلام فراهم کرد.
وی با بیان اینکه مردم دزفول در دوران دفاع مقدس یک معنای جدیدی به مقاومت دادند گفت: مردم دزفول حماسه های بسیار بزرگی را خلق کردند و برگههای زرین زیادی در تاریخ این شهرستان ثبت کردند.
سرلشکر موسوی با بیان اینکه دزفول به عنوان گلوگاه خوزستان دارای اهمیت بوده و یک موقعیت ممتازی دارد، گفت: به همین دلیل رژیم بعث برای در هم شکستن مقاومت مردم و اشغال این شهرستان تلاش بسیار زیادی کرد چرا که قصد داشت با اشغال دزفول، ارتباط خوزستان را با مرکز قطع کند و صدور نفت و گاز و مبادلات را متوقف کند، اما مقاومت شجاعانه مردم دزفول و مجاهدت رزمندگان اسلام چنین اجازهای نداد و رژیم بعث به اهداف پلید خودش نرسید.
وی به رشادت و از خودگذشتی و ایستادگی مردم دزفول اشارت کرد و گفت: در طول دوران دفاع مقدس دزفول مقاوم تفهیم کرد که در سرزمینی پا گذاشته که زنان و مردان آن در مقابل دشمن هرگز تسلیم نمیشوند.
فرمانده کل ارتش با بیان اینکه در طول هشت سال دفاع مقدس مردم مقاوم دزفول زیر شدیدترین حملات هوایی و موشکی دشمن بودند، گفت: هزاران گلوله به نقاط مختلف این شهر اصابت مرد اما این تهاجم گسترده و متعدد موشکی و هوایی و توپخانهای نه تنها مردم شجاع و مقاوم این شهر را تسلیم نکرد بلکه هر روز بر عزم و اراده آنها برای مقاومت و دفاع از شهر افزوده و الگو سایر شهرها شدند.
سرلشکر موسوی در ادامه با بیان اینکه هدف همیشگی دشمن در حملات هوایی دزفول بود گفت: با این وجود مردم صبور و غیور دزفول ایستادند و مقاومت کردند و دشمن را مایوس کردند. شهر دزفول نماد مقاومت و سلحشوری است و مردم این شهر درس مقاومت را به همه ملت جهان آموختند.
وی گفت: در دوران هشت ساله دفاع مقدس دزفول یک پایگاه بسیار مهم از جنگ بود. مردم دزفول در حالی که زیر شدیدترین حملات موشکی بودند اما از عطوفت و مهربانی مثالزدنی در مقابل نیروهای خودی برخوردار بودند و از رزمندگان اسلام بسیار پذیرایی میکردند که همین امر تاثیر بسیاری بر روحیه نیروهای خودی داشت.
وی با بیان اینکه همان گونه که مقاومت و دفاع شجاعانه مردم دزفول در دوران هشت سال دفاع مقدس کارساز بود و به یک الگو اثربخش تبدیل شد، امروز هم کشور به این الگوی افتخارآمیز و موثر نیاز داریم، تصریح کرد: امروز اگر چه جنگ تحمیلی به پایان رسیده اما واقعیت این است دفاع مقدس در ابعاد فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی و حتی نظامی هنوز باقی است و بدون تردید امروز هم برای برونرفت از مشکلات کشور نیاز به درسها و تجربههای دوران دفاع مقدس داریم.
فرمانده کل ارتش بیان کرد: دشمن ایران، انقلاب و نظامی که با تقابل انقلاب و مردم بزرگ ایران در همه عرصهها را آزمایش کرده و به نتیجه نرسیده امروز به دنبال بیثبات سازی از طریق فشارهای اقتصادی و مهمترین از آن تحریک به زیر پا گذاشتن احکام الهی است، لذا ما باید بیش از گذشته هوشیار باشیم.
وی در ادامه افزود: دشمن هرگز دلسوز زنان، دختران، پسران و مردان ایرانی نیست، دشمن هرگز نگران مردمسالاری و حقوق بشر نه در ایران و نه در هیچ کشوری دیگری نیست بلکه او به دنبال خواست خودش است؛ خانواده هدف اصلی اوست و یکی از خطرناکترین توطئههای آنها نابود کردن کانون خانواده است.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه بهم ریختن کانون خانواده یعنی نابودی غیرت، نابودی مقاومت در برابر دشمن و در نهایت رفتن به زیر سلطه بیگانگان است، گفت: مشکل دشمنان ایران اسلامی، بیرون بودن تار موی زنان نیست بلکه به دنبال این هستند که از این دامنها، سلیمانیها، دورانها، صیادشیرازیها و سوداگرها، مقاومت و ایستادگی پرورش پیدا نکند و واژه ایستادگی معنا نشود.
وی با بیان اینکه این شهدای والامقام، پرچم جمهوری اسلامی را در جهان مطرح کردند، افزود: افرادی که به اشاره استکبار در گوشهای از مرزهای کشور چند رزمنده دلیرمرد را مظلومانه به شهادت میرسانند و افرادی که با مزد یا بیمزد کشور را تضعیف میکنند، در دام دشمن هستند.
فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی اظهار کرد: دعوا بر سر این است که ایرانی که با رهبری مقام معظم رهبری تمام آمال استکبار را به چالش کشیده، سربلند نباشد. ما در جبهه مقاومت مقابل جنگ ترکیبی دشمن ایستادهایم و با رمز مقاومت و تمسک به ولایت چالشهای پیشرو و امواج فتنه را پشت سر خواهیم گذاشت و اهداف گام دوم انقلاب را محقق خواهیم کرد.
بهپاس ایستادگی مردم دزفول در هشت سال جنگ تحمیلی این شهر بهعنوان پایتخت مقاومت ایران اسلامی نامگذاری شد. چهارم خرداد در تقویم رسمی کشور روز مقاومت و پایداری و روز دزفول نامگذاری شده است.
مردم دزفول در هشت سال دفاع مقدس و با منطق اسلامی و انقلابی خود از ارزشهای اعتقادی ما دفاع کردند و نامی ماندگار از خود در این عرصه بهیادگار گذاشتند و این مردم ولایتمدار در دوران دفاع مقدس و دیگر عرصههای انقلابی بیش از 2600 شهید والامقام و نُه شهید سرافراز مدافع حرم تقدیم انقلاب اسلامی ایران کردهاند.
شهر دزفول در هشت سال جنگ تحمیلی مورد اصابت 176 موشک دوربرد فراگ و اسکادبی قرار گرفت، هواپیماهای دشمن 489 بمب و راکت بر سر مردم بیدفاع شهر دزفول فروریختند و پنج هزار و 821 گلوله توپ به نقاط مختلف این شهر اصابت کرد. در این هشت سال 19 هزار و 500 واحد مسکونی، تجاری، آموزشی و مذهبی بین 20 تا 100 درصد در دزفول خسارت دید. مردم دزفول در هشت سال جنگ نابرابر 2 هزار و 600 شهید، 400 جانباز، 452 آزاده و 147 جاویدالاثر تقدیم کردند/تسنیم