اسلامی: سیاست ایران در مقابل آژانس همیشه روشنگری بوده است-راهبرد معاصر
حزب الله از شهادت ۴ عضو خود خبر داد + عکس عراقچی: اگر قدرت نباشد دیپلماسی ابتر خواهد ماند امانی سفیر ایران در لبنان: هیچ تهدیدی ما را از حمایت از مقاومت باز نمی‌دارد کلینتون: به زودی یک رئیس‌جمهور زن در کشورمان خواهیم داشت واکنش حماس به ادعای خروج رهبران خود از قطر و نقل مکان به ترکیه اخراج صد‌ها هزار مهاجر از آمریکا در ۱۰۰ روز اول دولت ترامپ آنروا: هیچ آژانس دیگر سازمان ملل نمی‌تواند جایگزین ما شود سازمان امنیت فدرال روسیه یک حمله تروریستی را خنثی کرد واکنش عراقچی به تصمیم احتمالی اتحادیه اروپا مبنی بر تحریم خطوط کشتیرانی ایران پیام تسلیت حزب‌الله، حماس و جهاد اسلامی به مناسبت شهادت «محمد عفیف» موافقت بایدن با به‌کارگیری موشک‌های دوربرد توسط اوکراین علیه روسیه کشته‌شدن ۸ تروریست پ‌ک‌ک در سوریه و عراق زمین‌لرزه ۶.۲ ریشتری در ژاپن هشدار «گروسی» نسبت به ایمنی نیروگاه‌های هسته‌ای اوکراین در پی حملات روسیه ادعای هاآرتص: نتانیاهو با پایان جنگ در لبنان موافق است، اما از غزه خارج نمی‌شود

اسلامی: سیاست ایران در مقابل آژانس همیشه روشنگری بوده است

رئیس سازمان انرژی اتمی در حاشیه سفر به استان قزوین گفت: سیاست ایران در قبال آژانس روشنگری بوده و در دولت سیزدهم این مساله با قدرت بیشتری رخ داده است.
تاریخ انتشار: ۲۰:۲۹ - ۰۵ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 26
کد خبر: ۱۸۶۲۷۶

به گزارش راهبرد معاصر، استان قزوین، روز پنجشنبه 4 خرداد 1402 میزبان محمد اسلامی، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان انرژی اتمی بود.

 

وی در جریان این سفر که برای بازدید از طرح‌ها و روند اجرایی پروژه‌های این سازمان انجام شد با حضور در مسجد امام حسن عسگری (ع)، به مناسبت جشن دهه کرامت و بزرگداشت سالروز آزادسازی خرمشهر و شهدای هسته‌ای با گرامیداشت این روز و همچنین یاد و خاطره همه شهدای کشور به خصوص شهدای هشت سال دفاع مقدس اظهار کرد: ‌امروز در حساس‌ترین مقطع تاریخی انقلاب اسلامی قرار گرفته‌ایم و باید با یک هوشیاری مستمر خودمان را در ابعاد مختلف مجهز کنیم.

 

وی افزود: خوشبختانه و با لطف خداوند امروز ایران با ایثار و از خودگذشتگی شهدای انقلاب اسلامی و رهنمودهای امام راحل و مقام معظم رهبری از یک کشور تحت سلطه و ژاندارم منطقه به قدرتی مستقل تبدیل شده که با اقتدار و کفایت در منطقه تاثیر می‌گذارد. این استقلال و تاثیرگذاری در حالی شکل گرفته که شاهد بالاترین سطح تحریم‌های ظالمانه علیه کشورمان بوده‌ایم اما توانستیم با عبور از همه این موانع به اقتدار دست یابیم.

 

اسلامی با بیان اینکه با تحریم‌های ظالمانه از لحاظ اقتصادی کشور و مردم ما زیر فشار قرار گرفتند اما توانستیم از شرایط سخت عبور کنیم، گفت: این حقیقت و بصیرت امروز در شرایطی به‌دست آمده که ما با همه توطئه‌ها و تلاش‌های مخرب گسترده که برجسته‌ترین آنها جنگ تحمیلی و تحریم‌های ظالمانه بوده است از تنگناها عبور کردیم و به ظرفیت و اقتدار فعلی رسیده‌ایم.

 

وی با بیان اینکه امروز دوست و دشمن در جهان معترف به واقعیت اقتدار جمهوری اسلامی هستند، ادامه داد: کشور ما به دلایل شرایط اقتصادی تجربه سختی داشت اما نشان دادیم که با وجود سختی‌ها، ذلت را نمی‌پذیریم. تحریم‌های فلج کننده ابزاری برای شبکه استکباری بوده و مدام آن را با هدف تسلیم شدن جمهوری اسلامی و مردم ایران در دستور کار خود قرار می‌دهند.

 

معاون رئیس جمهور با اشاره به اینکه ملت ایران با هوشیاری و به‌صورت هوشمندانه در کنار تدابیر مقام معظم رهبری توانسته از این بحران‌ها عبور کند، گفت: در این زمینه نکته حایز اهمیت که باید به آن پرداخته شود؛ تغییر وضعیت در رویکردها و نگاه‌ها در زمینه توسعه کشور است.

 

تاثیر فناوری هسته‌ای در قطع وابستگی به نفت

اسلامی ادامه داد: به همین سبب باید با کارآفرینی و ارزش آفرینی، به جلوه‌ها و عناصر مختلف بیشتر بها دهیم. به شکلی که با بها دادن به عناصر قدرت ساز؛ تراز اقتصادی، تجاری، درآمد سرانه تولید ناخالص ملی و ارزش افزوده را در کشور را بالاتر برده و به شکل موثرتر هدف‌گذاری کرده و به آن دست یابیم.

 

وی تصریح کرد: اگر قرار باشد چرخ کشور وابسته به منابع زیرزمینی مانند نفت باشد با مشکل مواجه خواهیم شد. در حال حاضر حداکثر یک و نیم میلیون بشکه نفت صادر می‌شود و جمعیت مردم کشور بیش از 80 میلیون نفر است در حالی‌که قبل از انقلاب 6ونیم میلیون بشکه نفت صادر می‌شد و جمعیت کشور در آن زمان حدود 30 میلیون نفر بود. با در نظر گرفتن این شرایط باید گفت کشور همچنان در حال توسعه است. در دوران دفاع مقدس هم ما آموختیم که چگونه در شرایط سخت پیروز شویم. بسیاری از رزمندگان دوران دفاع مقدس تجربه نظامی نداشتند، اما با خلاقیت جوانان و عنایات خداوند همه معادلات دشمنان برهم خورد.

 

این عضو کابینه دولت سیزدهم ادامه داد: مهمترین سیاستی که مقام معظم رهبری همواره بر آن تاکید داشته‌اند، قطع وابستگی اقتصاد ملی به نفت بوده است و برای دستیابی به شکوفایی و رونق اقتصادی و نیز فعال کردن زنجیره‌های ارزش؛ حضور و نقش مردم و دخالت دادن آن‌ها در امور یکی از موارد مهم محسوب می‌شود.

 

وی با بیان اینکه براساس همین تفکر صنایع مختلف ما از جمله صنعت دفاعی کشورمان با اقتدار و ظرفیت کارآمد تلاش برای نقش آفرینی دارد، تصریح کرد: صنعت دفاعی ما امروز نقش آفرین بوده و بر مبنای همان تفکر دوران دفاع مقدس شکل گرفته است. تمام افراد و شرکت‌هایی که در طول این سال‌ها تحریم شده‌اند در 2 بخش دفاعی و هسته‌ای بوده‌اند. در صنعت هسته‌ای به جز تحریم؛ مواردی مانند تهدید و ترور و خرابکاری هم بوده و با استفاده از امپراطوری رسانه‌ای خواسته‌اند القا کنند که صنعت هسته‌ای ایران برای تولید بمب اتم است.

 

اسلامی گفت: بر اساس قوانین بین‌المللی، آژانس مکلف است فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای را در اختیار همه کشورها قرار دهد و در کنار این مساله، آن‌ها را تشویق و پشتیبانی کند و این دلیل تاسیس این نهاد بوده است. نکته جالب اینکه ماجرا تا به ایران می‌رسد با نفوذ گروه استکباری در سازمان‌های بین‌المللی، مسایلی را عنوان کردند که در سال‌های گذشته شاهد آن بوده‌ایم.

 

وی گفت: با این شرایط شاهد فعالیت رژیم صهیونیستی هستیم که با آژانس همکاری ندارد و اجازه بازرسی را به بازرسان نمی‌دهد اما به راحتی خرابکاری کرده و دانشمندان ما را ترور می‌کند. در مقابل شاهد این هستیم که سیاست ایران روشنگری بوده و در دولت سیزدهم این مساله با قدرت بیشتری رخ داده است.

 

پیشرفت‌های چشمگیر صنعت هسته‌ای در 1.5 سال گذشته

معاون رئیس جمهور با تاکید بر این موضوع که در یک سال و نیم گذشته و در این دولت، صنعت هسته‌ای کشور پیشرفت چشمگیری را تجربه کرده است، اظهار کرد: امروز در فرآیند هسته‌ای از پایین‌ترین تا بالاترین نقطه چرخه هسته‌ای ایران کاملا بومی و توسط ظرفیت جوانان ایرانی است. اتفاقی که امروز کشورمان در این زمینه تجربه می‌کند، ظرفیتی است که شگفتی آن‌ها را برانگیخته و مورد احترام آن‌ها قرار دارد.

 

وی تصریح کرد: اینکه از نقطه آغازین چرخه سوخت یعنی شناسایی معادن، استخراج، فرآوری، تولید کیک زرد و میله‌های سوخت و استفاده آن‌ها در شتابدهنده ها و تولید برق یا پرتوها در خدمت جامعه همه با ظرفیت‌های داخلی انجام می‌شود که مورد غضب آن‌ها بوده و به همین دلیل است که می‌گویند ایران نباید چرخه سوخت داشته باشد.

 

اسلامی با تاکید بر اینکه به شدت مخالفت این هستند ایران دارای چنین ظرفیتی باشد و حتی قبل از انقلاب هم به ایران برای راه‌اندازی راکتور تحقیقاتی تهران اورانیوم نفروختند، گفت: سه هفته پیش دومین کارخانه کیک زرد کشور را که کل فناوری آن از ایده تا محصول توسط جوانان پرتلاش ایران با معدل سنی 35 سال انجام شد ، در مدت زمان 10 ماه اجرا کردیم.

 

وی توضیح داد: یکی از دستاوردهای چرخه سوخت هسته‌ای رادیودارو است. رادیو دارویی که در کشور هم اکنون تولید می‌شود را هرگز نمی‌توانستیم از خارج کشور خریداری کنیم اما امروز یک میلیون بیمار سرطانی از رادیوداروهای تولید سازمان انرژی اتمی استفاده می‌کنند. اگر چرخه سوخت نداشتیم راکتور تهران سوخت نداشت در‌حالی‌که امروز با سوخت ایرانی قادر به تولید رادیودارو هستیم و این محصول در خدمت مردم ایران است.

 

رییس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: همچنین بحث پرتودهی در بخش‌های سلامت، صنعت، محیط زیست، کشاورزی و مواد غذایی یکی از اقدامات بزرگ و گسترده بوده که مورد نیاز مردم کشور است و باید غفلت ها را جبران کنیم. فناوری هسته‌ای سراسر در خدمت جامعه و مردم است و آن‌ها با روایتگری ضالمانه و دشمنانه خودشان همواره سعی کردند هزینه‌های جمهوری اسلامی را بالا ببرند و با تحریم‌های فلج کننده خودشان این مسیر را مسدود کنند اما از این مسیر عبورکردیم و به این ظرفیت رسیدیم.

 

گام‌های بلند سازمان در تولید انرژی پاک

وی تصریح کرد: در راه دستیابی به این صنعت هزینه دادیم، اما به آن دست یافتیم. سال‌ها قبل قرارداد‌هایی برای احداث نیروگاه اتمی دارخوین اهواز منعقد شده بود و قبل از پیروزی انقلاب اسلامی یک شرکت فرانسوی بابت این طرح پول هم گرفته بود، اما پس از پیروزی انقلاب اسلامی از کشور رفت. همان محل مورد نظر برای احداث نیروگاه در خوزستان شرایط جنگی داشت. آنجا قدمگاه شهداست و13 هزار شهید در آن محل آرمیده‌اند، ما در همان محل شروع به احداث نیروگاه هسته‌ای کردیم.

 

اسلامی با اشاره به موضوع محیط زیست و تولید انرژی پاک بیان کرد: موضوع محیط زیست به گونه‌ای است که تنها بر عهده دولت نیست و باید همه همکاری کنند و انرژی پاک باید تولید شود.

 

معاون رئیس جمهور گفت: برق اتمی پایدارترین و قابل اطمینان‌ترین برق است که با تغییرات آب و هوایی توان آن کاهش نمی‌یابد. نیروگاه هزار مگاواتی بوشهر از آغاز بهره‌برداری و تولید برق بیش از 57 میلیارد کیلووات ساعت برق به شبکه تزریق کرده که تقریبا معادل 90 میلیون بشکه نفت صرفه‌جویی داشته است.

 

وی گفت: کشور فرانسه که بیشترین موانع را بر سر راه برنامه‌های هسته‌ای ایران ایجاد کرده بیش از 75درصد برق خود را از انرژی هسته‌ای تامین می‌کند.

 

اسلامی خاطرنشان کرد: در این راستا هدف‌گذاری کرده‌ایم که در 15 سال آینده به سقف تولید 15 درصد از برق کشور در حوزه هسته‌ای دست یابیم و به این شکل به سمت تولید و گسترش انرژی پاک برویم.

 

دستاورد مهم سازمان انرژی اتمی در تولید آب سنگین و اکسیژن 18

این عضو کابینه دولت سیزدهم با تاکید بر این موضوع که در شرایط فعلی نگاه سازمان انرژی اتمی این است که در خدمت مردم عزیز ایران بوده و بیش از پیش در زندگی مردم تاثیرگذار باشد، اظهار کرد: تولید آب سنگین یکی دیگر از دستاورد‌های صنعت هسته‌ای در کشور است. اگر امروز فاقد صنعت تولید آب سنگین بودیم، توان تولید اکسیژن 18 که هر گرم آن بیش از هزار دلار است را نداشتیم.

 

وی با بیان اینکه آب سنگین نقش به‌سزایی در تولید رادیودارو برای بیماران سرطانی دارد، گفت: تولید آب سنگین یک دستاورد ارزشمند است که طرف‌های مقابل ما اذعان داشتند که ایران نیاز به این محصول ندارد و تاسیسات آن کلا باید جمع شود؛ مانند کاری که با مجارستان کردند و کلا سیستم تولید آب سنگین آنها را جمع کردند.

 

وی ادامه داد: انقلابی که این صنعت در دارو به‌وجود آورده همه توسط جوانان ما بوده تا به این ظرفیت دست پیدا کنند و آن را گسترش دهند. صنعتی که متقاضی فراوان هم برای صادرات دارد. بنابراین این خودباوری و تفکر نترسیدن و نهراسیدن و امید به آینده در صنعت هسته‌ای کشور کارساز بوده است. جوانان متعهد ما توانسته‌اند مسیر را باز کنند تا بتوانیم بر عزت و اقتدار ملت ایران بیافزاییم.

 

خدمات رسانی به 140 مرکز هسته‌ای در حوزه ابزار دقیق

اسلامی گفت: استان قزوین یکی از مراکز درنظر گرفته شده برای پرتودهی مواد غذایی و محصولات صنعتی است و همراه استاندار و سایر مسوولان بازدیدی از آن محل داشتیم و امیدواریم حداکثر تا پایان امسال این مرکز شتابدهنده پرتودهی راه اندازی شود.

 

رئیس سازمان انرژی اتمی ایران بیان کرد: ابزار دقیق یکی دیگر از حوزه‌هایی است که صنعت هسته‌ای در آن نقش دارد. سازمان انرژی اتمی ایران از 140 مرکز هسته‌ای از لحاظ ابزار دقیق هسته‌ای حمایت می‌کند. این در حالی است که تا پیش از این ابزارهای خارجی برای تعمیر به خارج از کشور فرستاده می‌شد اما دیگر به واسطه تحریم‌ها به ایران بر نمی‌گشتند. این شبکه سازی برای توسعه فعالیت‌های هسته‌ای در دستور کار قرار گرفته است و به این ترتیب صنایع کشورمان در این حوزه توانسته‌اند از گلوگاهی که ایجاد شده، عبور کنند./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده