از وضعیت کرونا در جهان چه خبر؟-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

از وضعیت کرونا در جهان چه خبر؟

سازمان بهداشت جهانی آمارهای ابتلا و مرگ و میر کشورها را طی دوره‌های 28 روزه منتشر می‌کند، کشور آمریکا بعد از مدت ها تنها در تعداد ابتلا از جایگاه نخست به دوم رفته است؛ در حالی که در تعداد مرگ و میر همچنان رتبه اول را دارد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۹ - ۰۶ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 27
کد خبر: ۱۸۶۳۵۷

به گزارش راهبرد معاصر، بیماری که با شروع از چین به سرعت در تمامی جهان گسترش پیدا کرد و عزیزان افراد بسیاری را از آن ها گرفت اکنون از سرکشی خود کم کرده است. واکسیناسیون گسترده باوجود جهش های پی در پی ویروس کرونا، توانسته تا جلوی آن را تا حدی بگیرد و اکنون بسیاری از کشورهای جهان به حالت عادی بازگشته اند.

 

سازمان بهداشت به تازگی اعلام کرده که جهان از حالت اضطراری در مورد این بیماری خارج شده به این معنی که به فاز مدیریت آن وارد شده ایم. تجربه برخورد با این بیماری برای بشر بسیار سنگین اما عبرت آموز بوده است. بسیاری از اقتصادها در این برهه دچار فروپاشی شدند و ضعف‌های موجود در سیستم بهداشتی بسیاری از کشورها مشخص شد. در چنین شرایطی کشورهایی از ارائه واکسن به دیگران سر باز زدند و کشورهایی از جمله ایران با تکیه بر دانش داخلی خود اقدام به تهیه واکسن کردند.

 

اکنون آمار ارقام پی در پی برای آمریکا که بسیاری از جنبش های ضد واکسن از آنجا شکل گرفت و در مورد واکسن های تولید شده در این کشور موارد زیادی مطرح شد چندان خوشایند نیست.

 

سازمان بهداشت جهانی اعلام کرده که باوجود کاهش کلی در ابتلا و مرگ و میر کرونایی در جهان، برخی مناطق همچنان شاهد افزایش این بیماری هستند، این مناطق شامل جنوب شرقی آسیا و غرب اقیانوس آرام می شوند.

 

سازمان بهداشت جهانی آمارهای ابتلا و مرگ و میر کشورها را طی دوره‌های 28 روزه منتشر می‌کند اکنون بر اساس آمارهای منتشره از 28 فروردین تا 24اردیبهشت میزان ابتلا و مرگ و میر به ترتیب 14 و 26 درصد کاهش پیدا کرده است.

 

بررسی اجمالی آخرین آمارهای هفتگی سازمان بهداشت جهانی

سازمان بهداشت جهانی آخرین آمار دسته بندی شده (28 فروردین تا 24اردیبهشت) داده های موجود را به شرح زیر گزارش کرده است:

 

کل موارد ابتلا و مرگ و میر در سطح جهان

در سطح جهان، نزدیک به 2.6 میلیون مورد ابتلای جدید و بیش از 17هزار مورد مرگ و میر در 28 روز گذشته (28 فروردین تا 24اردیبهشت)گزارش شده که نسبت به 28 روز قبل تر از آن (29 اسفند تا 27 فروردین) به ترتیب 14 و 26 درصد کاهش داشته است. وضعیت در سطوح منطقه ای متفاوت است، موارد ابتلای گزارش شده در مناطق جنوب شرقی آسیا و غرب اقیانوس آرام و مرگ و میر در آسیای جنوب شرقی افزایش یافته است. تا 24 اردیبهشت، بیش از 766 میلیون مورد ابتلای تایید شده و بیش از 6.9 میلیون مرگ در سراسر جهان گزارش شده است.

 

در سطح کشورها، بیشترین تعداد موارد ابتلای جدید 28 روزه از کره جنوبی (418هزار و960)، ایالات متحده آمریکا (355هزار و376)، ژاپن (229هزار و877)، هند (162هزار و559) و برزیل (153هزار و829) گزارش شده است.

 

بیشترین تعداد مرگ و میر جدید 28 روزه مربوط به ایالات متحده آمریکا (5هزار و333)، برزیل (1هزار و305)، فرانسه (925)، روسیه (882) و هند (656) بوده است.

 

آمریکا که برای دوره های پی در پی کشور اول ابتلا و مرگ و میر بوده است اکنون جای خود را در تعداد ابتلا به کره جنوبی داده و در جایگاه دوم است، از طرفی این کشور همچنان در تعداد مرگ و میر رتبه نخست را دارد. در گزارشی که پیش از این منتشر شده بود کره شاهد افزایش تعداد ابتلا بود و با آمریکا برابری می کرد که اکنون این کشور در تعداد موارد ابتلا از آمریکا پیشی گرفته است.

 

کشور ژاپن با اینکه در ابتلا رتبه سوم را دارد در جمع 5 کشور با مرگ و میر بالا قرار نگرفته که این نشان دهنده کاهش کشندگی این بیماری در این کشور است. کشور روسیه به رغم اینکه در بین 5 کشور با آمار بالای ابتلا قرار ندارد اما در میان 5 کشور با مرگ و میر قرار گرفته است. چین که این بیماری از آنجا نشات گرفته مدت هاست در آمارها وجود ندارد که نشان دهنده کنترل این بیماری در آنجاست. کشور ایران هم که طی دوره های اعلامی توسط سازمان جهانی بهداشت در لیست قرار می گرفت اکنون با کنترل بیماری از آمار خارج شده است.

 

تجربه رفتار متفاوت این ویروس نشان می دهد که باوجود خروج از وضعیت اضطراری و اعلام این موضوع از طرف سازمان بهداشت جهانی همواره باید هشیار بود زیرا ممکن است گونه‌های جدید این بیماری بروز کند و هر لحظه بشر را غافل گیر کند.

 

چین هونگ متخصص بیماری‌های عفونی دانشگاه کالیفرنیا، سان‌فرانسیسکو گفت: «عوامل بسیاری، از جمله تغییرات آب و هوایی و جهانی شدن، می توانند دیگر تهدیدات جهانی و همه گیری ها را ممکن سازند. اما خوش بین هستیم که آنها به اندازه کووید-19 نخواهند بود.»

 

وی گفت:« ما در طول زندگی خود تهدیدی برای سلامت عمومی خواهیم داشت. اما اینکه آیا به همان اندازه کووید-19 خواهد بود یا نه، کمتر احتمال دارد. اما همچنان چیزی است که باعث نگرانی می شود.»

 

این سالها شاهد هزاران چهره از این ویروس بوده ایم به طوریکه بارها فروکش کرده و با سویه ای جدید دوباره سر برآورده است بنابراین برای مدیریت این بیماری، ادامه داشتن همکاری و هماهنگی بین کشورها و سازمان های بین المللی، تلاش برای واکسیناسیون و انجام تحقیقات علمی بیشتر بسیار مهم و حیاتی هستند./ فارس

ارسال نظر