آغاز پرداخت معوقه‌های فرهنگیان بازنشسته از ماه آینده + فیلم افزایش ۶ درجه‌ای دمای هوای تهران تا روز یکشنبه انهدام شبکه فساد مالی در یکی از ادارات قرچک ممنوعیت سراسری طبخ و عرضه کوسه و سفره‌ماهی هشدار وزش باد شدید و گرد و خاک در تهران طی ساعات آینده  ۸۸ ایرانی محبوس در زندان‌های مالزی به کشور منتقل شدند/ انتقال دو زندانی زن مالزیایی از ایران انتصاب سرپرست جدید دانشگاه تهران / محمدحسین امید کیست؟ چرا بیشتر مدارس فردا تعطیل شد؟ / احتمال تعطیلی مدارس تهران وجود دارد هشدار وزارت بهداشت در پی وقوع طوفان گرد و غبار مدارس این منطقه فردا چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه تعطیل شدند گرد و غبار مدارس برخی شهرهای کردستان را سه‌شنبه تعطیل کرد تمام مدارس این استان فردا (سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت) تعطیل شد ثبت‌نام کلاس اولی‌ها به تعویق افتاد + فیلم نوبت صبح مدارس ۱۴ شهر خوزستان دوشنبه تعطیل شدند تاریخ بارش‌های بهاری در استان‌های مختلف؛ مردم مراقب باد شدید باشند

تصمیمات گذشته انسان بر انتخاب‌های آینده تاثیر دارد؟

تحقیقات جدید نشان داد که افراد هنگام انتخاب‌های بعدی به طور غیرمنطقی تحت تأثیر نتایج تصمیمات گذشته خود قرار می‌گیرند.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۸ - ۰۸ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 29
کد خبر: ۱۸۶۷۵۳

به گزارش راهبرد معاصر، محققان مدلی به نام نظریه دورنمای پویا ایجاد کردند که تصمیم‌گیری انسان و میمون را در شرایط عدم قطعیت با دقت بیشتری به تصویر می‌کشد.

 

این مدل که نظریه دورنما و یادگیری تقویتی را ادغام می کند، تصمیم گیری انسان و میمون در معرض خطر را با دقت بیشتری توصیف می کند.

 

شرکت کنندگان و میمون ها پس از تجربه نتیجه ای بزرگتر از حد انتظار، طوری رفتار کردند که گویی احتمال برنده شدن در قرعه کشی بعدی افزایش یافته است. به نظر می رسد که این تغییر در رفتار ناشی از تغییر در ادراک احتمالات باشد، نه تغییر در ارزش گذاری پاداش ها.

 

به طور خاص، به نظر می رسد که افراد هنگام انتخاب های بعدی به طور غیرمنطقی تحت تأثیر نتایج تصمیمات گذشته خود قرار می گیرند.

 

هیروشی یامادا نویسنده ارشد این مطالعه گفت: «این رفتار شگفت‌انگیز است زیرا احتمال برنده شدن به وضوح برای شرکت‌کنندگان توضیح داده شد (شرکت‌کنندگان مجبور نبودند آن‌ها را از تجربه یاد بگیرند) و این احتمالات نیز کاملاً مستقل از نتایج قبلی بودند.»

 

محققان با استفاده از مدل تئوری دورنمای پویا توانستند تعیین کنند که تغییر در رفتار به جای تغییر در ارزش گذاری پاداش ها، ناشی از تغییر در ادراک احتمالات است.

 

یامادا همچنین افزود: «چنین یادگیری از رویدادهای غیرمنتظره زیربنای نظریه یادگیری تقویتی است که زمانی اتفاق می‌افتد که افراد باید پاداش‌ها را از تجربه بیاموزند. جالب است که حتی اگر یادگیری لازم نباشد این مساله اتفاق می افتد.»

 

در آزمایش‌های مشابه با میمون‌های ماکاک، که مغزشان بسیار شبیه مغز انسان است، اساساً نتایج مشابهی مشاهده شد. محققان اظهار کردند که شباهت رفتار انسان و میمون در این مطالعه قابل توجه بود./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده