حماس: ما هیچ ارتباطی با حوادث رخ داده در مراکز توزیع کمک‌های بشردوستانه در غزه نداریم تماس نتانیاهو با ترامپ درباره ادامه عملیات نظامی در نوار غزه عملیات اعدام میدانی با شلیک گلوله در داخل بیمارستان ملی سویداء منابع عراقی: شمار زائران ایرانی اربعین به ۳ میلیون نفر رسید شنیده شدن صدای چندین انفجار در حماه سوریه بلومبرگ: مقامات اروپایی خواستار ملاقات با ترامپ پیش از دیدارش با پوتین هستند مخالفت اتحادیه عرب با اشغال غزه و درخواست آتش‌بس و تحریم اسرائیل  بیانیه مشترک ۵ کشور اروپایی در مخالفت با اشغال غزه عراقچی: معاون گروسی فردا به تهران می‌آید /برنامه‌ای برای بازدید وجود ندارد رئیس سازمان انرژی اتمی: حوزه سلامت و امنیت غذایی در اولویت ماست استاندار کربلا: ۲۲ عضو داعش که قصد حمله به شرکت‌کنندگان در مراسم پیاده‌روی اربعین را داشتند، بازداشت شدند امان میزبان نشست مشترک اردن، سوریه و آمریکا واکنش علی‌اف و زلنسکی به حملات روسیه به تاسیسات انرژی جمهوری آذربایجان در اوکراین نتانیاهو مدعی شد: اگر حماس خلع سلاح شود جنگ فردا تمام خواهد شد فرود اضطراری جنگنده اف- ۳۵ انگلیس در ژاپن

عربستان سعودی ۲ شیعه بحرینی را اعدام کرد

وزارت کشور عربستان سعودی از اجرای حکم اعدام دو جوان شیعه بحرینی خبر داد و ادعا کرد که این افراد متهم به تلاش برای ایجاد هرج‌ومرج در عربستان و بحرین بودند.
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۸ - ۰۸ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 May 29
کد خبر: ۱۸۶۸۷۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ باقر درویش رئیس انجمن حقوق بشر بحرین خبر داد که عربستان سعودی امروز دوشنبه، دو جوان بحرینی را اعدام کرد که این اعدام‌ها با استناد به «اعتراف‌های زیر شکنجه» صورت گرفته است.

پایگاه خبری مرآة البحرین به نقل از درویش گزارش داد، «صادق ثامر» و «جعفر سلطان» دو شیعه بحرینی هستند که در جریان یک «محاکمه بسیار شرم‌آور»، محکوم به اعدام شده بودند و حکم آنان، امروز اجرا شد.

وزارت کشور عربستان ادعا کرد که این دو نفر، وابسته به یک باند «تروریستی» بودند که سرکرده این باند در بحرین فعالیت داشته است. ثامر و سلطان متهم به تلاش برای «ناامن‌سازی عربستان و بحرین و ایجاد هرج‌ومرج در این دو کشور» بودند. وزارت کشور سعودی همچنین سه‌شنبه (دوم خرداد) از اجرای حکم اعدام یکی دیگر از جوانان شهر «قطیف» در شرق این کشور خبر داد.

این نهاد سعودی با انتشار بیانیه‌ای خبر داد که این فرد، به اتهام «جاسوسی برای یک کشور متخاصم» و خروج غیر قانونی از عربستان اعدام شده است. این نهاد سعودی مدعی شد که فرد اعدام شده، در حال آموزش استفاده از سلاح بوده و برای انجام حملات آماده می‌شده است.

این حکم در منطقه شرقیه اجرا شد. «احمد بن علی بن معتوق آل بدر» نام فردی بود که اعدام شد. شرق عربستان سعودی عمدتا شیعه نشین است و اهالی آن عموماً به دلایل سیاسی بازداشت و محاکمه می‌شوند.

درویش در ادامه تأکید کرد که «حکم اعدام ثامر و سلطان، نهمین حکم اعدام سیاسی و خودسرانه است که از آغاز سال ۲۰۲۳ [در عربستان]اجرا شده است».

به گفته این مسئول حقوق بشری، مسئولان سعودی، سلطان و ثامر را در سال ۲۰۱۵ بازداشت کرده بودند و بیش از ۱۰۰ روز در سلول انفرادی در زندان شهر «الدمام» زندانی بوده‌اند. مسئولان سعودی پس از ۱۱۵ روز به آنان اجازه دادند که با خانواده‌های خود تماس بگیرند.

مسئولان سعودی همچنین به آنان اجازه ندادند که درباره شرایط بازداشت خود سخن بگویند. در سال ۲۰۲۱ هم دادگاه کیفری سعودی که مخصوص مسائل مربوط به «تروریسم» است، ثامر و سلطان را به اعدام محکوم کرد.

عربستان اول خرداد نیز سه جوان شیعه را اعدام کرد. «حیدر بن حسن بن عبدالله مویس»، «حسن بن عیسی بن احمد آل مهنا» و «محمد بن ابراهیم بن جعفر امویس» نام این افراد بوده است.

اتهام این جوانان اهل قطیف طبق ادعای وزارت کشور عربستان سعودی، آموزش کار با سلاح و ساخت بمب در یک پادگان خارج از این کشور و متعلق به یکی از گروه‌های ضد عربستان سعودی عنوان شده، اما منابع مخالف عربستان علت را صرفاً سیاسی دانسته‌اند.

از سال ۲۰۱۱ که همزمان با اعتراضات در کشور‌های عربی، شرق عربستان و مناطق شیعه نشین نیز به پا خواستند، تاکنون ده‌ها نفر از فعالان و معترضان به بهانه‌های امنیتی و ادعای مبارزه با تروریسم به دست دولت سعودی اعدام شده‌اند. / فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار