به گزارش راهبرد معاصر، نمایشگاهی از آخرین فناوریهای صنعتی روسیه با حضور فعال بخش تجاری عربستان سعودی از روز دوشنبه در ریاض پایتخت عربستان آغاز به کار کرد.
شرکتهای روسی در چارچوب اولین هیئت تجاری نخستین نمایشگاه صنعتی روسیه در کشورهای عربی را در ریاض دایر کردند.
فعالیتهای نمایشگاهی دیروز دوشنبه برگزار شد و امروز پایان می یابد.ماموریت آن ترویج فناوریها و محصولات صنعتی روسیه با حضور شخصیتهای مهم طرف سعودی از جمله معاون سرمایهگذاری، معاون وزیر صنعت است.
در این نمایشگاه بزرگترین شرکتهای صنعتی روسیه پیشرفتهترین محصولات و خدمات صنعتی را ارائه و به شرکای احتمالی از عربستان سعودی معرفی کردند.
این برنامه تجاری شامل دو روز فعالیت و رویداد خواهد بود که طی آن مقامات روسیه و عربستان سعودی و مقامات شرکتهای دو کشور جلساتی را برگزار خواهند کرد که موضوعات کلیدی نوسازی صنعتی را پوشش خواهند داد.
روسیه یکی از مهم ترین کشورهایی است که در زمینههای مختلف به ویژه در صنایع نظامی و توسعه چه در زمینه دریایی، چه هوایی و زمینی با عربستان سعودی همکاری میکند.
ریاض از پاسخ به خواستههای غرب برای مشارکت در تحریمهای اعمال شده علیه مسکو از زمان حمله روسیه به اوکراین در 24 فوریه امتناع میورزد.
از سوی دیگر رسانهها اعلام کردند که عربستان سعودی در حال آماده شدن برای میزبانی دهمین نشست کنفرانس تجاری اعراب و چین، از 11 تا 12 ژوئن 2023، در مرکز کنفرانس بین المللی «ملک عبدالعزیز » در ریاض است.
خبرگزاری رسمی عربستان سعودی اعلام کرد که این رویداد توسط وزارتخانههای سرمایه گذاری و امور خارجه عربستان و با مشارکت دبیرخانه کل اتحادیه کشورهای عربی برای ارتقای تجارت بینالمللی ، اتاقهای بازرگانی اتحادیه عرب و تعدادی از سازمانهای دولتی برگزار میشود.
انتظار می رود این کنفرانس یک جهش کوانتومی در مسیر روابط اقتصادی، سرمایه گذاری و تجاری اعراب و چین ایجاد کند، زیرا بزرگترین گردهمایی اعراب و چین برای تجارت و سرمایه گذاری است.
23 کشور و بیش از دو هزار نماینده عالی رتبه دولت، مقامات ارشد، مدیران ارشد اجرایی، سرمایه گذاران و کارآفرینانی که مشتاق همکاری و توافق بر سر طرحهای مشترک بین کشورهای عربی و چین هستند در این کنفرانس شرکت دارند.
خبرگزاری رسمی عربستان سعودی به نقل از « خالد الفالح» وزیر سرمایهگذاری عربستان اعلام کرد که روابط اقتصادی، تجاری و فرهنگی بین کشورهای عربی و چین بیش از 2000 سال است و به موجب این روابط دیرینه کنفرانس تجاری عرب و چین برگزار میشود.
وی در ادامه افزود:«ابتکار کمربند و جاده و مسیرهای راهبردی چین تا حد زیادی با چشم انداز 2030 عربستان سعودی همگرایی دارند».
وزیر سرمایهگذاری عربستان تاکید کرد که مبادلات تجاری بین کشورهای عربی و چین در دورههای قبل به سطوح متمایزی رسیده است، زیرا حجم مبادلات تجاری بین کشورهای عربی و چین در سال 2022 به حدود 430 میلیارد دلار رسیده است که نسبت به سال 2021 رشد 31 درصدی داشته است.
خالد الفالح تصریح کرد: چین اولین شریک تجاری کشورهای عربی است زیرا حدود 25 درصد از کل حجم مبادلات تجاری با کشورهای عربی را تشکیل میدهد. همچنین چین همچنین اولین شریک تجاری عربستان سعودی با حجم مبادلات تجاری است که در سال 2022 به حدود 106 میلیارد دلار رسیده که نسبت به سال 2021، 30 درصد افزایش داشته است.
رسانههای سعودی اعلام کردند که کمیته برگزاری کنفرانس از تکمیل هماهنگیها و تکمیل مراحل لازم برای موفقیت این کنفرانس با همکاری اتحادیه کشورهای عربی خبر داد.
دستور کار کنفرانس شامل بسیاری از جلسات گفتگو و نشستهای دوجانبه است که در مورد توسعه روابط اعراب و چین و چشم انداز سرمایه گذاری و تامین مالی از طریق طرح کمربند و جاده بحث می کنند.
در این نشست همچنین قرار است فرصتهای سرمایهگذاری در بسیاری از بخشهای اقتصادی امیدوارکننده را بررسی کنند و بهترین خدمات حمایتی را برای تسهیل سفر سرمایهگذار، در تلاش برای دستیابی به رفاه و توسعه پایدار در کشورهای مختلف عربی و چین ارائه دهند.
کشورهای عربی در آرزوی بهرهمندی از شراکت استراتژیک و فرصتهای سرمایه گذاری با چین در زمینههای مختلف هستند، زیرا این کشور دومین اقتصاد بزرگ جهان است.
روابط چین و کشورهای عربی به تدریج نزدیکتر میشود و پکن در چند سال گذشته با گسترش مشارکت اقتصادی خود با کشورهای عربی و ترویج سرمایهگذاریهای متقابل به سمت خاورمیانه روی آورده است./ تسنیم