به گزارش راهبرد معاصر، رضا شکاریان، مدیرکل حفاظت محیطزیست خراسان شمالی گفت: هنوز یک هفته از مشاهده دو قلاده یوزپلنگ در مرز جنوبی میاندشت نمیگذرد که باری دیگر یکی از دوستداران محیطزیست در غرب پناهگاه حیات وحش میاندشت موفق به مشاهده و ثبت تصویر این گونه ارزشمند بوسیله گوشی تلفن همراه خود شد.
وی افزود: این پنجمین مشاهده یوزپلنگ و دومین مورد ثبت تصویر آن در میاندشت طی سال جاری است که نشان دهنده پویایی زیستگاه و حضور این گونه ارزشمند حیات وحش در مجموعه میاندشت است.
شکاری خاطر نشان کرد: افزایش ضریب حفاظتی و امنیت منطقه، تجهیز محیطبانان، افزایش جمعیت آهوان بعنوان طعمه اصلی یوزپلنگ و خرید پروانههای چرای دام طی چند سال اخیر از جمله مواردی است که در راستای حضور یوز در مجموعه میاندشت تاثیر گذار بوده است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست خراسان شمالی اظهار داشت: مجموعه میاندشت شامل پناهگاه حیات وحش میاندشت و پارک ملی ضامن آهو به همراه منطقه توران در استان سمنان آخرین زیستگاههای زادآور یوزپلنگ آسیایی در کشور محسوب می شوند.
وی گفت: یوزپلنگ از ابتدای سال تاکنون سه بار توسط محیطبانان و همیاران محلی در پارک ملی ضامن آهو و پناهگاه حیات وحش میاندشت مشاهده شده اما موفق به ثبت تصویر نگردیدهاند و قاعدتاً رصد یوزپلنگ در داخل میاندشت بدون نصب دوربین تلهای به تعداد کافی امری دشوار است.
مدیرکل حفاظت محیطزیست خراسان شمالی خاطرنشان کرد: ساماندهی کرویدور میاندشت - توران در راستای افزایش امنیت تردد یوزپلنگ و خرید پروانههای چرای دام در راستای کاهش حضور دام در منطقه از جمله مهمترین برنامههای در دست اقدام این اداره کل و حوزه معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی سازمان حفاظت محیطزیست میباشد.
منطقه میاندشت شامل پناهگاه حیات وحش و پارک ملی ضامن آهو با وسعت ۸۵۰۰۰ هکتار در شهرستان جاجرم و جنوب استان خراسان شمالی واقع شده و زیستگاه حیات وحش شاخصی مانند یوزپلنگ، آهو، کارکال، هوبره و گربه شنی است./ فارس