به گزارش راهبرد معاصر، آقای نژادعلی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی با اشاره به ضرورت مدیریت مصرف بنزین گفت: ما تقریبا در شرایط هم ترازی الان هستیم، اما با کوچکترین مشکلی به شرایط ناترازی خواهیم رسید. موضوعی که مهم است این است که مصرف سوخت مانند انرژیهای دیگر در کشور ما در مقایسه با سایر کشورها خیلی بیشتر است و این میطلبد که اطلاع رسانی ویژه به مردم عزیز کشور و همین طور در ارتباط با بحث تولید خودروها، خارج کردن خودروهای فرسوده از سرویس، اینها اتفاق بیفتد تا ما شرایط هم ترازی را به سمت و سویی ببریم که در اصل تراز مثبت پیدا کنیم.
او گفت: با شرایط موجود اعداد و ارقام نشان میدهد که ما هرچقدر تولید کنیم باید به همان میزان هم مصرف کنیم و در اصل اگر تولید ما در دورههایی کاهش یابد عملا، چون مصرف کاهش نمییابد به شرایط ناترازی میرسیم و این دغدغه ما است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی در مورد نقش کیفیت خودروهای تولیدی در مصرف بنزین گفت: الان تقریبا براساس آماری که ما برای توزیع کارت هوشمند سوخت در کشور برای خودروها انجام دادیم، بالغ بر ۳۰ میلیون کارت سوخت در اختیار مردم قرار دادیم که در ازای آن خودرویی وجود دارد که خیلیها مربوط به خودروهای تولید نسل قدیم است و خودروهای تولید نسل جدید هم که الان دارد به بازار میآید آنها هم شرایط مصرفشان نسبت به خودروهای جهانی به مراتب بیشتر است.
وی افزود: ما باید خودروهای فرسوده را کم کم از چرخه خارج کنیم و این امر نیازمند آن است که فرآیند تولید در کشورمان را گسترش دهیم. تقریبا ما پالایشگاههای ده گانه داخل کشور داریم، ساخت پالایشگاه در کشور هم به همین سادگیها نیست و رشد مصرف هم به گونهای است که مثلا همین الان نسبت به سال گذشته تقریبا ۱۲ و نیم درصد رشد مصرف داریم، الان که دو ماه ونیم بیشتر از سال نمیگذرد و هنوز به تابستان نرسیدیم، در همین چند روز اخیر رکورد مصرف امسال تقریبا شکسته شد و بالغ بر ۱۲۷ میلیون لیتر مصرف ما افزایش یافت. بالاخره اگر شروع ساخت پالایشگاه هم امروز آغاز شود، ساخت آن چندین و چندسال طول خواهد کشید و با توجه به شرایط خاص خودش سخت است و امکان پذیر نیست که ما بتوانیم با تولیدو گسترش این بخش افزایش مصرف را مهار کنیم. عدد ۱۲ و نیم درصد رشد در ماههای اولیه سال حتی در فصل اول، رشد بسیار بزرگی است که باید مدیریت کرد./ باشگاه خبرنگاران