واکنش روسیه به بازگشت بازرسان آژانس به ایران گفت‌وگوی وزرای خارجه آلمان و عربستان درباره ایران اولیانوف: ایران همچنان شریک متعهدی برای آژانس است انصارالله: هتک حرمت قرآن توسط نامزد صهیونیستی - آمریکایی تجاوز آشکار به اسلام است ده‌ها شهر روستا در پاکستان زیر آب رفت بیانیه ۱۴ عضو شورای امنیت برای توقف جنگ غزه نتانیاهو: قصد تخلیه نوار غزه را نداریم حملات هوایی اسرائیل به مواضع نیرو‌های جولانی در ریف دمشق دیدار گروسی با وزیر خارجه آمریکا درباره ایران گروسی: بازرسان آژانس هنوز به اصفهان، فردو و نطنز نرفته‌اند جزئیات دیدار بقائی با سفیر جمهوری خلق چین در ایران غریب‌آبادی: هیچ مبنای حقوقی برای اروپا در فعال‌سازی اسنپ‌بک وجود ندارد یحیی سریع: در یک عملیات موفقیت آمیز با موشک فلسطین ۲ فرودگاه اللد را هدف قرار دادیم گروسی: بازرسان آژانس وارد سایت هسته‌ای ایران شدند مقام امنیتی اسرائیل: مرحله انفصال سویدا از سوریه آغاز شده است

مقام پنتاگون: رزمایش‌های چین جرقه درگیری در منطقه است

مقام ارشد پنتاگون به رزمایش‌های نظامی و قدرت نمایی چین در منطقه واکنش نشان داد و گفت، این رزمایش‌ها ممکن است به درگیری منجر شود.
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۱ - ۲۰ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 10
کد خبر: ۱۸۸۶۰۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ یک مقام ارشد پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) روز شنبه به رزمایش‌های نظامی و قدرت نمایی چین واکنش نشان داد و به احتمال درگیری در شرق دور اشاره کرد.

به نوشته روزنامه «تایپه تایمز»، «الی راتنر» معاون وزارت دفاع آمریکا در امور امنیتی هند و اقیانوسیه گفت: «تمرین‌های نظامی تحریک‌آمیز و قاطعانه چین می‌تواند جرقه بحران یا درگیری را در منطقه هند و اقیانوس آرام ایجاد کند.»

وی گفت که چین در ۱۸ ماه گذشته رفتار قاطعانه‌تر، تهاجمی‌تر و مخاطره آمیزتر را در منطقه هند و اقیانوس آرام نشان داده است.

یک جنگنده «جی-۱۶» چین در روز‌های گذشته مانور تهاجمی نزدیک هواپیمای تجسسی نیروی هوایی ایالات متحده بر فراز دریای چین جنوبی انجام داد و یک کشتی جنگی چینی نیز سد راه ناوشکن نیروی دریایی آمریکا در تنگه تایوان شد.

«لی شانگفو» وزیر دفاع چین نیز به تازگی درباره عواقب فاجعه‌بار هرگونه درگیری احتمالی بین این کشور و آمریکا هشدار داد.

لی طی سخنرانی در اجلاس امنیتی آسیایی «گفتگو‌های شانگری-لا» گفت: «نمی‌توان انکار کرد که یک درگیری یا رویارویی جدی بین چین و آمریکا، فاجعه‌ای غیرقابل تحمل برای کل جهان خواهد بود».

مقام ارشد پنتاگون در ادامه اظهارات خود افزود که چنین رفتاری مشکل بزرگ است و می‌تواند به نوعی بحران یا درگیری منجر شود. راتنر مدعی شد: «ایالات متحده با این رفتار مرعوب نخواهد شد.»

موضوع تنگه تایوان از جمله پرونده‌های طولانی تنش میان آمریکا و چین محسوب می‌شود. آمریکا متحد دیرینه تایوان است و از جدایی آن از چین حمایت می‌کند.

آمریکا این حمایت را در قالب کمک‌های نظامی، فروش تسلیحات و حمایت سیاسی ابراز می‌کند. این در حالی است که چین تایوان را بخشی از قلمرو خود می‌داند و تهدید کرده است که در صورت لزوم حاضر است از زور برای پیوستن مجدد این جزیره به سرزمین اصلی چین استفاده کند.

حمایت مستمر ایالات متحده از جدایی تایوان و حضور نظامی آن در منطقه توسط چین به عنوان تهدیدی برای امنیت ملی این کشور تلقی شده است. این امر منجر به افزایش تنش در تنگه تایوان شده است، به طوری که چین تمرینات نظامی در نزدیکی تایوان انجام می‌دهد و ایالات متحده کشتی‌های جنگی و هواپیما‌های نظامی را به منطقه می‌فرستد. / فارس

ارسال نظر