دومینوی کناره گیری نمایندگان احزاب محافظه کار در پارلمان انگلیس-راهبرد معاصر

دومینوی کناره گیری نمایندگان احزاب محافظه کار در پارلمان انگلیس

بعد از کناره گیری بوریس جانسون، نخست وزیر انگلیس از نمایندگی پارلمان این کشور رسانه‌های انگلیسی از کناره گیری یکی دیگر از معتمدان وی از فراکسیون حزب محافظه کار خبر دادند.
تاریخ انتشار: ۰۰:۴۹ - ۲۱ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 11
کد خبر: ۱۸۸۶۲۶

به گزارش راهبرد معاصر؛  اندکی پس از استعفای غافلگیرکننده بوریس جانسون، نخست وزیر اسبق بریتانیا به عنوان نماینده پارلمان، یکی از متحدان وی نیز استعفای خود را اعلام کرد. نایجل آدامز روز شنبه در توییتر نوشت که به فراکسیون خود اطلاع داده است که با اثرگذاری فوری از سمت خود استعفا می‌کند.

وی از حوزه انتخابیه خود تشکر کرده و گفت: برای او افتخاری بود که نماینده منطقه‌ای بود که در آن بزرگ شد و در آنجا تحصیل کرد. نایجل آدامز نماینده حوزه انتخابیه سلبی و آینستی در یورکشایر شمالی بود. در دوران تصدی جانسون، وی از معتمدان وی در کابینه بود.

شایعاتی در لندن مبنی بر آماده شدن سایر نمایندگان مجلس برای استعفا به گوش می‌رسد. اگر این دومینوی استعفا‌ها ادامه یابد انتخابات میان‌دوره‌ای دیگری برگزار می‌شود. برای محافظه‌کاران، این روند در دورانی که نتایج نظر سنجی‌ها ضعف آن‌ها را نشان می‌دهد خبر بدی است. ناآرامی‌های بیشتر ناشی از این واقعیت است که جانسون از استعفای خود برای انتقاد غیرمستقیم از ریشی سوناک، نخست وزیر فعلی استفاده کرد. نظرات در لندن در مورد اینکه آیا جانسون با این اقدام خود را به سمت فراموشی سیاسی کشانده یا در واقع خود را برای جانشینی سوناک آماده می‌کند بسیار متفاوت است.

به نوشته رسانه‌های مختلف این اقدام جانسون می‌تواند به جدایی در حزب محافظه کار دامن زده و به چالشی جدید برای "ریشی سوناک"، نخست وزیر انگلیس تبدیل شود.

روزنامه تاگس شاو المان در مطلبی نوشت: با استعفای بوریس جانسون، نخست‌وزیر سابق بریتانیا، حزب محافظه‌کار بریتانیا بالاخره با آزمونی حیاتی روبرو شد.

جانسون روز گذشته با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که از کمیته ویژه پارلمان انگلیس نامه‌ای را درباره نتیجه تحقیقات آن‌ها پیرامون ماجرای پارتی‌گیت دریافت کرده که به تعبیر او نشانگر عزم و اراده برای اخراج وی از پارلمان است.

وی بر همین اساس نوشت: من به حوزه انتخابیه خود در آکسبریج و رویزلیپ جنوبی نامه نوشتم و اعلام کردم که از مقام خود کناره گیری کرده‌ام. جانسون افزود: بسیار متاسفم که حوزه انتخابیه فوق العاده خود را ترک می‌کنم. خدمت به آن‌ها چه به عنوان شهردار و چه به عنوان نماینده مجلس افتخار بزرگی بود.

با کناره‌گیری جانسون از این حوزه، انتخابات میان‌دوره‌ای برای تعیین جانشین وی از میان احزاب سیاسی برگزار خواهد شد.

جانسون ژوئیه سال گذشته در پی رسوایی پارتی‌گیت از مقام خود به عنوان نخست وزیری کناره‌گیری کرد. رسوایی پارتی گیت، در نوامبر ۲۰۲۱ با انتشار گزارشی در روزنامه انگلیسی دیلی میرور کلید خورد. براساس گزارش این روزنامه، دفتر نخست وزیر انگلیس در میانه دور دوم محدودیت‌های کرونایی و در شرایطی که برگزاری گردهمایی غیرکاری در فضای بسته ممنوع بود، میزبان مهمانی و جشن‌های غیرکاری بوده است.

وی سه ماه پیش در کمیته ویژه تحقیق پارلمان حاضر شد تا دفاعیه خود را ارائه کند. نخست وزیر اسبق انگلیس با بیان این ادعا که تخلفات او در بحبوحه همه‌گیری کرونا از روی عمد نبوده است مدعی شد که مسئولیت کامل این رسوایی را می‌پذیرد.

جانسون امیدوار بود که در انتخابات عمومی سال آینده بتواند بار دیگر به عرصه سیاست بازگردد؛ اما با کناره‌گیری از نمایندگی پارلمان، وی برای همیشه از قدرت خداحافظی کرد.

حالا نخست وزیر سابق انگلیس مستقیماً با این اقدام، "ریشی سوناک"، نخست وزیر فعلی انگلیس را به چالش کشید. "دیوید کمبل بنرمن" از سازمان محافظه کار دموکراتیک که یک گروه پر سر و صدا در داخل این حزب است به بی بی سی گفت: این یک انشعاب عملی در حزب محافظه کار است. ما در اطراف بوریس تجمع خواهیم کرد.

بی بی سی اعلام کرد که به این ترتیب روح جانسون همچنان ریشی سوناک و حزب محافظه کار را تعقیب خواهد کرد.

اسکای نیوز در مطلبی نوشت:، اما این اقدام جانسون می‌تواند عواقب جدی برای نخست وزیر سوناک داشته باشد. شایعاتی در لندن به گوش می‌رسد مبنی بر اینکه نمایندگان بیشتری در حال آماده شدن برای کناره گیری هستند. در دورانی که بر اساس نظرسنجی‌ها حزب محافظه‌کار ضعیف است، این امر باعث برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای می‌شود. / تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده