۸۹ درصد کودکان کار و خیابان در ایران از اتباع بیگانه هستند-راهبرد معاصر

۸۹ درصد کودکان کار و خیابان در ایران از اتباع بیگانه هستند

معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: در تمامی استان‌های ما بین ۶۰ تا ۸۹ درصد کودکان کار و خیابان ما را اتباع تشکیل می‌دهند.
تاریخ انتشار: ۰۱:۰۰ - ۲۳ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 13
کد خبر: ۱۸۹۰۳۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ مهری‌سادات موسوی امشب در مراسم رونمایی از مستند منفی ۱۴ که در سینمابهمن قزوین برگزار شد، شکاف طبقاتی، مشکلات اقتصادی و عدم آموزش اجتماع‌پذیری درست در نظام آموزشی را از علل ایجاد این پدیده دانست و اظهار داشت: ترکش‌های سیاست‌های نادرست را در حوزه اجتماع برداشت می‌کنیم. اینکه فکر کنیم گوشه‌ای از کار را بگیریم و یک آسیب اجتماعی را حل کنیم، از پایه غلط است و هر کس این ادعا را بکند، نمی‌داند آسیب اجتماعی چه هست.

وی ادامه داد: در تمامی استان‌های ما بین ۶۰ تا ۸۹ درصد کودکان کار و خیابان ما را اتباع تشکیل می‌دهند. بهزیستی به عنوان متولی ساماندهی کودکان کار و خیابان در کشور شناخته می‌شود، ولی بپذیرید که تا زمانی که نیاییم قوانین و سیاست‌گذاری در حوزه اتباع را اصلاح نکنیم، فعالیت‌های این زمینه خیلی نمی‌تواند مثمر ثمر باشد.

موسوی با بیان اینکه در هنگام بررسی معضلات اجتماعی دستگا‌ه‌های اجرایی مقابل هم قرار می‌گیرند، تصریح کرد: بنابراین به جای هم‌افزایی در حاکمیت دستگاه‌ها همدیگر را می‌زنند و به همین خاطر همدلی شکل نمی‌گیرد تا بتوانیم اتفاق مبارکی را در این حوزه رقم بزنیم. خیلی‌وقت‌ها می‌خواهیم کاری کنیم، اما دست‌وپای ما را یک‌سری قوانین بسته است.

وی با اشاره به تعامل شکل‌گرفته بین دفتر پیشگیری از وقوع جرم و اسیب‌های اجتماعی دادستانی کل کشور، معاونت اجتماعی بهزیستی و مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک ادامه داد: این تعامل باعث شد که دستمان در حوزه فرزندخواندگی باز شده و امروز همه سیاست ما این است که بچه‌ها کمترین میزان حضور را در مراکز شبه‌خانواده ما داشته باشند. به خاطر اینکه هر چه قدر بچه‌ها بتوانند در آغوش خانواده‌هایی قرار بگیرند که پذیرایشان باشند، آسیب کمتری می‌بینند.

معاون بهزیستی کل کشور با بیان اینکه بهترین مراکز ما در مقابل یک خانواده بدترین فضا برای پرورش کودک هستند، گفت: با تعامل این ۳ دستگاه و به‌روزرسانی آیین‌نامه‌های فرزندخواندگی فضای مثبتی برای ما باز شده که می‌توانیم خیلی‌راحت دغدغه‌ها را در این حوزه ساماندهی کنیم و بهره این موضوع را کودکان مستقر در شبه‌خانواده‌های ما می‌برند. همین اتفاق در حوزه کودکان کار باید رخ دهد.

موسوی اضافه کرد: قوانین باید به ما اجازه دهد که کودک بی‌هویتی که وارد کشور شده را در مراکز شبانه‌روزی اسکان دهیم که در حال حاضر این اجازه را از طرف قانون نداریم؛ بنابراین سایر نهاد‌ها باید به ما کمک کنند و در کنار ما قرار بگیرند.

وی ادامه داد: باید همه از سازمان و نهاد‌های دولتی و غیردولتی و سمن‌ها گرفته تا گروه‌های مردمی دست به دست هم دهند تا این اتفاق میمون و مبارک رخ دهد. در حوزه ساماندهی کودکان کار سیاست دائمی نداریم و به همین خاطر گاهی ایجابی و گاهی سلبی کار کردیم؛ بنابراین تا ریشه حل نشود، مشکل باقی است.

دبیر کنوانسیون حقوق کودک وزارت دادگستری هم امشب در مراسم رونمایی از مستند منفی ۱۴ اظهار داشت: تولید آثار مستند با موضوع آسیب‌های اجتماعی نیشتر‌هایی است که به مسئولان زده می‌شود و از هنرمندان می‌خواهیم تولید این نیشتر‌ها را بیشتر کنند و البته مسئولان هم جنس این نیشتر‌ها را می‌شناسند.

وی اضافه کرد: نباید به آثار اندک در این حوزه بسنده کرد و باید به صورت متوالی و پیاپی چنین آثاری را تولید کرد و مسئولان هم باید یاد بگیرند که چنین آثار مستندی را در قالب نیشتر نوش جان کنند.

علیگو ادامه داد: هر کس که دستش می‌رسد، در حوزه کودکان به ویژه کودکان در معرض آسیب و مخاطره باید تولید داشته باشد، چون این تولیدات را فضای عمومی جامعه ما را به مسئله کودکی در ایران حساس می‌کند. بدانیم که مسئله کودکی در ایران آماده اتفاقات بزرگ است.

وی با تشکر از دادستان قزوین برای ایجاد مراکز شوق زندگی در استان قزوین تصریح کرد: وجود این مراکز مواجهه کودکان با نظام قضائی را به یک مواجهه مسالمت‌آمیز تبدیل می‌کنند و استان قزوین سومین استانی در کشور است که صاحب مراکز شوق زندگی شده است. این کار‌های خوب را باید توسعه دهیم و کار‌های درست را باید درست به نمایش بگذاریم.

دبیر مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک وزارت دادگستری با بیان اینکه مستند‌های اجتماعی نیشتری برای انجام ندادن کار‌های درست و یا درست انجام شدن کار درست هستند، گفت: در مجموعه مرجع ملی کنوانسیون حقوق کودک وزارت دادگستری آماده‌ایم تا در این حوزه تولیدمحتوا کنیم و در حوزه گرافیک، اینفوگرافی و بازی‌های رایانه‌ای این آمادگی را اعلام کردیم.

علیگو تصریح کرد: کودکی مسئله‌ای است که درست احیا و درست نسبت به آن اقدام شود، فضای جامعه را مسالمت‌آمیز می‌کند و فضای جامعه را به صلح و محبت نزدیک می‌کند. کار در حوزه اجتماعی راحت نیست، چرا که اگر کار کنی سیلی می‌خوری و اگر کار نکنی تحسین می‌شوی. / تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده